maandag 31 oktober 2016

Airbus wil Uber-achtige vliegtaxiservice (Hãng máy bay Airbus đang chế tạo máy bay..."không người lái" để làm... Uber taxi

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Airbus

Airbus wil Uber-achtige vliegtaxiservice

24 OKT 2016 Remco Slump | Autovisie
Aah, de vliegende auto… Die wordt al aangekondigd sinds het begin van de vorige eeuw. Maar nu komt ‘ie er echt hoor: heus, voorwaar en werkelijk waarachtig. Vraag maar aan Airbus, dat in 2020 met deze ‘zelfvliegende’ Vahana zegt te komen.

    SILICON VALLEY
    De ontwikkeling van de Vahana is dit jaar begonnen en is het eerste project van A3, een Silicon Valley-denktank die onderdeel is van Airbus. En als de concepttekeningen een beetje realistisch zijn, moet er in 2020 een helikopterachtige machine staan met vleugels die naar boven kunnen kantelen en een cockpitkap die net als een vizier van een integraalhelm omhoog schuift.

    DETECTEREN EN VERMIJDEN
    “Het vliegtuig dat wij bouwen heeft geen start- en landingsbaan nodig, is zelfvliegend en kan automatisch obstakels en andere vliegtuigen detecteren en vermijden”, aldus A3-directeur Rodin Lyasoff. “[Vahana is] ontworpen om een persoon of een hoeveelheid vracht te vervoeren en moet het eerste passagiersvliegtuig worden dat zonder piloot mag vliegen.”
    LEES VERDER OP AUTOVISIE.NL

    http://www.telegraaf.nl/autovisie/26875248/__Airbus_wil_Uber-achtige_vliegtaxiservice__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten