Er gaat niets boven het verblijven in een uniek luxehotel. De kamers zijn mooi en luxueus, het personeel is altijd behulpzaam en je hoeft nooit een vinger op te tillen om te krijgen wat je wilt, wanneer je het wilt. Maar nadat je op plekken als deze bent gebleven en je de routine kent, wat blijft er dan over om te experimenteren?
De meeste hotels vliegen de lucht in, maar onderwaterhotels verkennen diepten die de meeste mensen meestal niet zien. De uitzichten zijn ongeëvenaard en een overnachting in een onderwaterhotel is waarschijnlijk niet degene die je snel zult vergeten. Als u op zoek bent naar iets leuks en unieks voor uw volgende prestige-uitje, wilt u misschien proberen te slapen met de vis – niet in de zin van de film “The Godfather”, natuurlijk. Ontdek nu een van deze top tien hotels onder water.
Lovers Deep (Saint Lucia)
De afdaling naar een gewone onderzeeër lijkt misschien niet op uw idee van een goede vakantie, maar nogmaals, Lovers Deep is geen gewone onderzeeër. Het is een hoge onderwater bereik, met luxe meubels en een staf van bestuur van drie personen: een kapitein, een butler en een chef-kok die voor te bereiden op u en uw gasten een complete romantische maaltijd met champagne. De panoramische ramen bieden een onvergelijkbaar uitzicht op de omliggende riffen, het is het ultieme romantische afgelegen verblijf. Dit is echter niet voor de zuinige, want een nacht in Lovers Deep kost £ 175.000, of bijna $ 250.000.
Jules’ Undersea Lodge (Key Largo, Florida)
Vernoemd naar Jules Verne, auteur van Twenty Thousand Leagues Under The Sea, Jules ‘Undersea Lodge in de Florida Keys is het oudste onderwaterhotel ter wereld. Het was een onderzoekscentrum, dus hoewel de romantiekfactor misschien niet zo hoog is als op andere plaatsen op onze lijst, is een nacht in de lodge een onvergetelijke ervaring. Als je hier de nacht wilt doorbrengen is het slechts $ 800 per stel, maar er is een valstrik: je moet een gecertificeerde duiker zijn, want zo stapt u uit bij de lodge.
 
The Manta Resort (Pemba Island, Zanzibar)
Het Manta Resort ligt in de heldere tropische wateren voor de kust van Afrika en is een all-inclusive, half ondergedompelde accommodatie met uitzicht op onder water en boven het water. De kamers zijn met vis, maar gasten hebben een dak boven het hoofd om te genieten van de zon, de golven te kijken en de sterren te bewonderen. Wil je zwemmen? Spring er gewoon in. Een nacht bij Manta begint vanaf $ 1500
Crescent Hydropolis (Dubai, Verenigde Arabische Emiraten)
De Crescent Hydropolis, de eerste van de drie onderwaterhotels van Dubai op onze lijst, is zeker enorm, met meer dan 200 suites. Ja, het is nog steeds in aanbouw, maar de belofte en het potentieel van deze indrukwekkende structuur heeft het een plaats verdiend in onze top-tien onderwatersites. Er is veel zorg besteed aan het architectonisch ontwerp van de ruimte, zodat het lijkt op een natuurlijke uitbreiding van de omgeving in plaats van een imposante structuur op het water. Een overvloed aan ramen geeft de gasten een vrijwel onbelemmerd zicht op het zeeleven dat net boven zwemt, en de inrichting is subtiel maar charmant. Hoewel de officiële openingsdatum van Crescent Hydropolis nog niet is aangekondigd, weten we dat het een bestemming is om te bezoeken.
Atlantis The Palm (Dubai, Verenigde Arabische Emiraten)
Nog een geweldige plek onder water in Dubai, de grote attractie van de suites van Atlantis The Palm is hun gigantische raam in elke kamer. Je kunt ontspannen op je comfortabele bed met een kopje koffie (of een glas iets luider) en in plaats van tv te kijken, kijk hoe de wezens van de oceaan zwemmen. Kamers kosten maar liefst £ 5500, of $ 7800, per nacht, maar de uitzichten zijn natuurlijk onbetaalbaar.
Apeiron Island Hotel (Dubai, Verenigde Arabische Emiraten)
De laatste plaats in Dubai op onze lijst is het Apeiron Island Hotel, een andere bestemming nog in de ontwerpfase maar die veelbelovend is. De architecturale weergaven van het gebouw doen denken aan een reusachtige aronskelk die uit de sprankelende blauwe zee stroomt. Hoewel veel van de kamers van het hotel boven het oppervlak zullen zijn, zijn er onderwateraccommodaties (waaronder een spa en een restaurant) tot uw beschikking. En hebben we al gezegd dat het een zevensterrenhotel gaat worden? Het klinkt als een droomplek als we er nog nooit van gehoord hebben.
Conrad Maldives Mongali Island (Maldiven)
Net ten noorden van de evenaar in de Indische Oceaan liggen de atollen van de Malediven. Het water is warm en helder, waardoor het een perfecte plek is voor een onderwaterrestaurant. Ja, het restaurant – je kunt niet de nacht onder water doorbrengen op het eiland Conrad Maldives Mongali (hoewel je in een kamer boven het wateroppervlak kunt slapen), maar we zouden onze lijst over het hoofd hebben gezien als we dat niet doen het vliegtuig niet noemen. Dit restaurant met zeven tafels bevindt zich in een 16 meter lange tunnel onder de zeespiegel en biedt een diner tegen een vaste prijs voor ongeveer $ 300. Je kunt dineren en kijken hoe de wereld van de oceaan om je heen beweegt.
Per Aquum Huvafen Fushi (Maldiven)
Per Aquum Huvafen Fushi is ook op de Malediven, en hoewel het leuk is om te zeggen, is het nog leuker om de nacht door te brengen in deze oase van het eiland. De kamers zelf zijn eigenlijk bungalows en lodges, sommige hebben een privézwembad en ze bevinden zich allemaal aan het water in plaats van onder. Een luxe spa en wijnbar bevinden zich echter onder de diepte.
Utter Inn Hotel (Vasteras, Zweden)
Scandinavië is misschien niet de eerste regio die in je opkomt als je denkt aan onderwaterhotels, maar het Utter Inn-hotel in Zweden heeft gasten uit heel Europa aangetrokken. Het is spartaans, dat is zeker: het lijkt op een kleine rode schuur die op het oppervlak drijft, en het kleine kamertje met twee stapelbedden onder het oppervlak lijkt meer op een auto die op een trein ligt dan een hotelsuite. Toch biedt het onderwatervenster een glimp van het meer beneden en is er een klein terras om te ontspannen en de boten voorbij zien varen.
The Poseidon Submarine Complex (Fiji)
Momenteel wordt er gebouwd en namen worden genoteerd op de wachtlijst voor reserveringen. Poseidon Underwater Resort Fiji zal een mijl lang maken als het klaar is, met 22 kamers en alle voorzieningen van een luxe hotel. De bubbelachtige ramen bieden uitzicht op de zeebodem en alle wezens die daar leven.
https://www.soo-chic.net/nl/2203/6