Elk jaar is er een lijst opgesteld door een internationale krant om erachter te komen welke steden het leukst zijn en waar te leven in de wereld. In deze lijst zijn helaas geen Franse steden en weinig Europese steden te vinden. Maar dan, in welke landen zijn deze steden waar we het beste leven? En waarom? Met welke criteria wordt rekening gehouden? Om deze vragen te beantwoorden, lees gewoon verder!

1. Melbourne, Australië

Het is DE stad waar het het prettigst is om daar te wonen. Australiërs zijn warme mensen die buitenlanders met open armen ontvangen en dat is de reden waarom veel Fransen elk jaar naar deze prachtige bestemming emigreren. Melbourne is de op een na grootste stad van Australië en ligt aan de oostkust in de staat Victoria. U vindt spectaculaire stranden langs de weg van de Great Ocean.

2. Wenen, Oostenrijk

Hier is de enige echte stad in Europa die aankomt in de top 5 steden waar het leven goed is. Het is de hoofdstad en de grootste stad in Oostenrijk en het past goed in deze lijst dankzij de architectonische schoonheid en de traditionele cafés. Het wordt ook doorkruist door de Donau, waardoor de stad nog meer in waarde is. Wat doen locals het liefst? Besteed tijd aan het lezen van hun krant met een goed gebakje en een goede koffie!

3. Vancouver, Canada

Criteria voor opname in deze lijst zijn infrastructuur, economische stabiliteit, criminaliteitscijfer en opleidingsniveau. En Vancouver staat hoog op de lijst, want het is de op twee na grootste stad ter wereld en de eerste Canadese stad om in te wonen. En dankzij het warme welkom van de Canadezen zul je niet teleurgesteld zijn door dit land!

4. Toronto, Canada

Toronto is de op vier na grootste stad van Noord-Amerika, dus je zult je niet vervelen als je ooit besluit om je naar deze stad te laten verbannen! Er is altijd wel iets te doen en de vele wijken bieden prachtige wandelingen in verschillende werelden en rond de stad, waar je Niagara Falls bijvoorbeeld kunt vinden.

5. Calgary, Canada

Derde Canadese stad staat in de top 5 van meest leefbare steden. Zouden Canadezen het recept voor geluk hebben? In ieder geval heeft Canada de wind in de zeilen en Calgary blijkt nog steeds een stad vol verrassingen te zijn, ondanks het koude klimaat het hele jaar door. De stad biedt je een spectaculair uitzicht, zelfs met sneeuw!
https://www.soo-chic.net/nl/2845