dinsdag 30 juni 2015

Nederland : Zelfrijdende auto's vanaf 1-7-2015 de weg op

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Audi

di 30 jun 2015, 15:51 0 reacties

Zelfrijdende auto's vanaf morgen de weg op

door Bart Oostvogels | Autovisie
AMSTERDAM - Zelfrijdende auto's mogen vanaf 1 juli legaal op de Nederlandse wegen rijden. Vanaf deze datum treedt namelijk de nieuwe ontheffingsregel van de RDW voor deze voertuigen in werking.
    Voordat een auto met zelfrijdende functies de weg op mag, voert de RDW eerst een technische keuring uit. Krijgt de auto goedkeuring naar aanleiding van die toelatingsaanvraag, dan verleent de RDW ontheffing zodat het voertuig ingezet kan worden. De ontheffing valt onder het besluit 'ontheffingverlening exceptionele transporten'. Het aanvragen van de ontheffing kan via deze link mocht u zelf een autonoom rijdende auto willen testen.

    Nieuw en oud

    Niet alleen nieuwe auto's komen voor de ontheffing in aanmerking. Ook auto's met achteraf ingebouwde specifieke onderdelen die zelfstandig rijden mogelijk maken, kunnen de ontheffing krijgen.
    De regels van de RDW en de Rijksoverheid zijn zo opgesteld dat in overleg met wegbeheerders wordt gekeken naar de meest geschikte testlocaties en op welke tijdstippen de auto's het beste kunnen rijden. Ook moeten er verzekeringstechnische afspraken gemaakt worden.

    Minder ongelukken

    Reden dat autonoom rijdende auto's legaal worden in Nederland komt omdat de Rijksoverheid voorop wil lopen op dit gebied. Nederland moet volgens de overheid klaar worden gemaakt voor deze ontwikkelingen. De overheid is van mening dat er met zelfstandig rijdende auto's minder ongelukken gebeuren, er minder brandstof verbruikt wordt en dat het verkeer beter doorstroomt.

    Meer Autonieuws

    VIDEO: Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé...

    http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/24216726/__Zelfrijdende_auto_s_vanaf_morgen_de_weg_op__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten