dinsdag 3 november 2015

Top 5: Wereldberoemde hotelkamers

do 23 feb 2012, 15:13

Top 5: Wereldberoemde hotelkamers

door onze redactie
Door het plotselinge overlijden van de wereldberoemde zangeres Whitney Houston stond het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, waar Whitney werd gevonden, weer volop in het nieuws. De Reiskrant bekijkt vijf andere wereldberoemde hotels en de excentrieke gasten die erin verbleven.
    1. Andaz West Hollywood – Verenigde Staten
    Keith Richards gooit er met een tv
    Aan het strakke, moderne ontwerp van dit hotel zou je niet zeggen dat dit ooit het Continental Hyatt House was. Dit hotel dankte zijn bijnaam, het ‘riot house’ (opstandhuis) aan de vele uitspattingen van excentrieke rocksterren. Keith Richards gooide een televisie van het balkon van zijn kamer op de elfde verdieping, Jim Morrison hing aan zijn vingertoppen uit het raam en Axl Rose smeet een stuk vlees naar zijn fans.
    Het hotel is compleet verbouwd en alle balkons zijn weggehaald. Het enige onderdeel dat nog herinnerd aan het rockimago van het Hyatt House is het restaurant: deze draagt nog altijd de naam Riot House.
    Meer info: www.westhollywood.andaz.hyatt.com
    —-
    2. GoldenEye – Jamaica
    Ian Fleming bedenkt er James Bond
    Schrijver Ian Fleming bracht bijna twintig winters door in dit aan de oceaan gelegen hotel, waar hij meerdere James Bond thrillers schreef. Het GoldenEye hotel is de slaapplek geweest voor veel beroemde sterren. Zo sliepen Noël Coward, Errol Flynn, Katherine Hepburn en Prinses Margaret, de zus van de Britse koningin Elizabeth allemaal een keer in het hotel op Jamaica.
    Sinds de Britse minister president Anthony Eden er een boom plantte in de jaren ’50, volgenden onder meer Johnny Depp, Michael Caine, Quincy Jones, Sting en Bono zijn voorbeeld.
    Meer info: www.goldeneye.com
    —-
    3.Stanley Hotel – Colorado, Verenigde Staten
    Stephen King schrijft er The Shining
    Wie al bang wordt van de introscène van de klassieke horrorfilm The Shining, door Stanley Kubrick, krijgt het absoluut benauwd in het hotel dat schrijver Stephen King inspireerde het boek te schrijven. Stanley Hotel wordt gezien als een van de meest spookachtige hotels in de Verenigde Staten. Het werd in 1909 gebouwd door F.O. Stanley op de bergzijde van Estes Park in Colorado.
    Veel gasten die in het hotel verbleven, waaronder filmacteur Jim Carrey, hielden het er niet lang vol. Carrey schreef zich midden in de nacht uit bij de receptie en heeft nooit verteld wat daar precies de reden voor was. Andere gasten hoorden spookachtige kreten op de gang van de vierde verdieping en volgens de beheerder spookt de geest van Stanley’s vrouw rond in de muziekruimte. King zelf verbleef in kamer 217, wat de meest bovennatuurlijke van het hele hotel moet zijn.
    Meer informatie: www.stanleyhotel.com
    —-
    4. Mamaison Pachtuv Palace - Praag, Tsjechië
    Mozart componeerde er concerten
    De legendarische componist Mozart noemde dit hotel thuis in 1788. De meeste van de originele fresco’s en plafonds uit Mozart’s tijd zijn behouden gebleven en kunnen bewonderd worden in het Tsjechische hotel. Mozart wijdde zes sonates aan de eigenaar van het hotel, maar tegenwoordig gaat de voorkeur uit naar contant geld of een credit card.
    Meer informative: www.mamaison.com
    —-
    5. Fairmont Queen Elizabeth - Montreal, Canada
    John en Yoko sliepen er nachtenlang
    Er logeerden werkelijk tientallen wereldsterren in het Fairmont Queen Elizabeth hotel in Montreal, maar de twee meest iconische hotelgasten zijn zonder twijfel John Lenon en Yoko Ono. Zij verbleven een week lang op hun kamer, suite 1742, waar ze in 1969 het nummer Give Peace A Chance opnamen. In dat jaar betrad Neil Armstrong als eerste voet op de maan en verbleef hij samen met mede-ruimtevaarders Buzz Aldrin en Michael Collins ook in het hotel.
    Meer informatie: www.fairmont.com/queenelizabeth

    GERELATEERDE ARTIKELEN
    03-11: 
    03-11: 

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/20122044/__Top_5__Wereldberoemde_hotelkamers__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten