Voel 't zand tussen uw tenen met deze zonovergoten beelden van de 12 mooiste stranden ter wereld.

Welkom in het paradijs. Hier onze selectie van de 12 meest perfecte stranden op deze planeet. Natuurlijk is schoonheid voor iedereen anders – misschien houdt u meer van kiezelstenen dan zand en geeft u meer punten aan surfen dan aan perfecte zandkastelen bouwen. Welke is uw favoriet en waarom? Bora Bora of het strand van Bergen aan Zee? Laat het ons hieronder weten.

1. Aruba, Nederlandse Antillen

Wilt u stranden? Dan bent u op Aruba aan het juiste adres. Voor de kust van Venezuela ligt Aruba met z’n geweldige stranden die zo uit een glossy koffietafelboek lijken te komen: Mangel Halto, Santo Largo... Kies maar uit.

Lees ook: Ontdek Caribisch Nederland en de mooste stranden van Caribisch Nederland!


2. Bora Bora, Frans Polynesië

Alleen al de naam Polynesië roept Robinsons Crusoë-achtige beelden op van een exotisch paradijs met eindeloze dagen vol zon, babyzacht zand en onmogelijke turquoise water. Bora Bora is een van de stipjes in de Paci Ocean dat is Frans Polynesië.

3. Varkensbaai Fernando de Noronha, Brazilië

Vergeet Copacobana. Brazilië heeft meerdere kandidaten om naar voren te schuiven bij de verkiezing ‘Mooiste strand op aarde’ zoals op de eilanden van Fernando de Noronh Hier vindt u gegarandeerd de perfecte plek om uw handdoek neer te vlijen zoals in Varkensbaai.

Lees ook: 10x adembenemend Brazilië in beeld


4. Fethiye, Turkije

Fethiye in Turkije trekt behoorlijk wat vakantiegangers en geef ze eens ongelijk met zoveel mooie stranden. Zoals Oludeniz met z’n blauwe lagune, Kelebekler Vadisi met z’n vlinders, Kıdrak met z’n pijnbomen en de plek voor zonsondergangen: Calis.

5. La Digue, Seychellen

De Seychellen staan voor veel mensen gelijk aan het paradijs. Niet voor niets brengen veel pasgetrouwden hier hun wittebroodsweken door. Neem Duchess Kate en Prince William. Al z’n eilanden, van Bird Island tot Praslin, hebben eersteklas stranden maar wij gaan voor La Digue - Anse Source d'Argent. De absolute droom voor huwelijksreizigers.

Zie ook: De mooiste wereldstranden

6. Lanikai Beach, Hawaii

Liefhebbers van perfecte (surf)golven en flinke rollers in de oceaan gaan naar de North Shore op Oahu, maar het Hawaiiaanse eiland trekt ook strandfans aan naar het kleine Lanikai Beach. Ga lekker paddelen en ‘suppen’, geheid dat u uw idyllische ervaring deelt met schilpadden.

7. Navagio, Zakynthos, Griekenland

Onderaan steile, hoge kliffen op een verstopt deel van het Griekse eiland Zakynthos, omgeven door het blauwste water dat u ooit zult zien, ligt Navagio. Met als grote verrassing een scheepswrak, achtergelaten door smokkelaars toen het hun te heet onder de voeten werd.

Lees ook: Top 7 scheepswrakken in de wereld


8. Palawan, Filipijnen

Voor de mooiste stranden denkt u eerder aan Thailand en Maleisië dan aan Filipijnen misschien. Niets is minder waar. Als u echte helemaal van alles en iedereen afgesloten wilt zijn, ga dan naar Bacuit Archipel, de hemel voor fervente strandbezoekers.

9. Ko Phi Phi, Thailand

Herinnert u zich nog The Beach (film en cultboek voor rugzaktoeristen)? Tegenwoordig moet u wel iets beter zoeken naar die paradijselijke utopische strandbeleving langs Thailand's Andaman kust, nog altijd zijn er kleine parels te vinden op Phi Phi.

10. Playa San Miguel, Ibiza, Spanje

Toegegeven, er zijn enkele delen van het witte eiland (bijnaam) die wat verpest zijn, maar Ibiza heeft nog altijd geheime stranden die behoren tot de beste ter wereld. Zowel in vergelijking met landen rondom de Middellandse Zee als met de rest van de wereld. Geef ons maar (een) San Miguel!

11. Whitehaven, Whitsunday Islands, Australië

Wow! Vaak gekozen tot Australië’s beste strand. Whitehaven is wat rustiger dan Bondi beach als daar een aantrekkelijke surfwind waait. Het is een van de vele turquoise en witte zandstranden op het met regenwoud bedekte Whitsunday Islands voor de kust van Queensland.

12. Durness, Schotland

Waarom altijd die eeuwige palmbomen? Een warme trui past beter dan een bikini op het uitgestrekte strand van Durness in het verre noordwesten van Schotland. Velen zullen betwisten of dit wel het mooiste strand van Schotland is. Het heeft concurrentie: Sandwood Bay in Sutherland, Kiloran Bay op Colonsay, Luskentyre op Harris zijn drie van de vele gegadigden.

Wilt u deze plekken bezoeken?

Vergelijk dan hier gratis vliegtickets, hotels en autoverhuur voor de beste deal!
Meer mooie stranden zien? Lees dan:

Top 7 mooiste stranden in Brazilië

De 10 mooiste stranden op Ibiza

Top 10 stranden Portugal; prachtige praia's

De beste stranden in Spanje: top 10 perfecte playa's

http://www.skyscanner.nl/nieuws/de-12-mooiste-stranden-de-wereld-beeld