We nemen u mee op onze eigen Tour de France met de 14 mooiste foto’s van Frankrijk. C'est fabuleux!

De Franse Nationale dag 14 Juillet hebben we gevierd met een croque monsieur (tosti), 20 Gitanes en een goede fles Côtes du Rhône. Nu gaan we op onze eigen Tour de France… in beeld.


1. Provence

Cliché? Ja, natuurlijk, mais oui. U vindt er de lavendelvelden zoals u ze op ansichtkaarten ziet en plaatsen gevuld met de warmte uit het zuiden zoals Avignon en Arles.

2. Nimes

Rome heeft geen monopolie op Colosseums. Nimes, geboorteplaats van de veel geprezen blauwe broek (denim = uit Nimes) heeft een van de beste Romeinse overblijfselen aan deze kant van de Tiber. Kijk ook naar het Pantheon en ga zwemmen onder de monumentale Pont du Gard.

3. Carcassonne

Met z’n sprookjesachtige torentjes en hoge muren lijkt Carcassonne's Cité zo perfect dat het bijna Disneyland zou kunnen zijn. Eigenlijk is het iets te perfect, het is gebouwd ergens in de 19e eeuw. Het ziet waarschijnlijk het mooiste uit ’s avonds wanneer alles verlicht is.

4. Mont Saint-Michel

Het broertje van St Michael's Mount vlakbij Penzance is Mont Saint-Michel in Normandië, een van Frankrijk’s bekendste, meest iconische symbolen en een van de meest bezochte toeristische attracties.

5. Lyon

Nergens vindt u zoveel geweldige cuisine Français als in Lyon. Het woord ‘gastronomische hoofdstad’ is iets te gemakkelijk maar na een heerlijke maaltijd en een kwart Côtes du Rhône in een traditionele bouchon, begint u waarschijnlijk te begrijpen waarom de keuken van Lyon geroemd wordt.

6. Saint-Emilion

Werelderfgoed Saint-Emilion in het Gironde department, Aquitaine is misschien het meest bekend om z’n wijn. Neus lekker rond bij Château Ausone of Château Cheval Blanc. De enige twee wijnen die de titel Premiers grands crus classes A dragen.

7. Mont Blanc

Terwijl Frankrijk en Italië lang hebben gediscussieerd of het Mont Blanc of Monte Blanco is, het is met 4,810 m in ieder geval Europa’s hoogste berg. Het is de top van de Franse Alpen wiens sublieme schoonheid wandelaars, skiërs en paragliders vanuit de hele wereld aantrekt.

8. Gorges du Verdon

‘River deep, mountain high…’ Terwijl de Franse Alpen de lucht raken, stort de overweldigende 25 kilometer lange Gorge 700 meter naar beneden in de kalkstenen diepten van de bijna onwerkelijke turquoise rivier de Verdon. Ervaar dit natuurlijke wonder te voet, per kajak of als u een klimmer bent, hangend aan een touw.

9. Nice

U moet waarschijnlijk om 5 uur ’s ochtends opstaan om Nice zo rustig te zien. Maar als u hoog hebt ingezet in de beroemde casino’s van Nice, kunt u wel naar uw jacht wandelen zodra de zon z’n eerste stralen laat zien op de Promenade des Anglais.

10. Collioure

Fauvisme meester Henri Matisse voelde zich een beetje depressief voordat hij naar Collioure ging – een chique resort aan de Middellandse Zee waar Frankrijk in Spanje overgaat. Het maakte hem in ieder geval blij omdat hij opmerkte: 'In Frankrijk is er geen lucht zo blauw als die in Collioure'. Hij was overduidelijk niet naar Corsica geweest maar had een punt.

11. Plage de Saleccia, Corsica

Tenzij u een jacht heeft, moet u door de woestijn wandelen om bij het adembenemende Saleccia strand te komen. Verstopt achter het afgelegen Désert de Agriates, ligt Saleccia in noordwest Corsica. Het is de hemel na de hel met felle zon en veel hitte. Verwacht een 1,5 km lang verlaten droomeiland met parelwitte stranden en exotisch turquoise water.

12. De Auvergne

Luister naar Joseph Canteloube’s ruggengraat prikkelende
, komende uit z’n Auvergne-liederen en u krijgt een goed beeld bij de vredigheid van dit groene en aangename deel in het midden van Frankrijk. Het staat bekend om z’n kazen, koeien en... vulkanen.

13. Cap Ferret

Als u al een aangename plekje op Île Saint-Louis heeft zoals een groot jacht en wellicht een helikopter, en de Rivièra wordt u iets te populair met z’n massa’s, overweeg dan een zon-, zee-, en strandvakantie in Cap Ferret nabij Bordeaux, het Antibes van de Atlantische kust.

14. Parijs

Parijs, oh Parijs… Waar moeten we beginnen? Of het nu het doen van een aanzoek is op de top van die toren waar iedereen het over heeft, een nachtelijke absinth en een house/dance sessie in Pigalle, Parijs heeft gewoon dat ‘je ne sais quoi’. We hebben zojuist onze Tour de France beëindigd met een triomfantelijke trip op de Champs-Élysées. Au revoir la douce France...

http://www.skyscanner.nl/nieuws/14-geweldige-plaatsen-frankrijk-beeld