Ruil voetbal in voor zand, zee en talloze snorkelavonturen met onze selectie van de zeven meest geweldige stranden in Brazilië.

Brazilië is zoveel meer dan voetbal deze zomer. Als u er even tussenuit wilt, weg van alle grote wedstrijden en wereldsteden, zoek dan zon, zee, rust en strand op. Hier onze top 7 stranden in Brazilië.

1. Baía dos Porcos, Fernando de Noronha, Pernambuco

De Fernando de Noronha archipel, 350 kilometer uit de kust van noordoost-Brazilië heeft een onuitputtelijke lijst met stranden en baaien met kristalhelder water. Er zijn er veel die we kunnen aanraden. Zoals Sancho Bay, Cacimba do Padre, Do Meio en de stranden van Conceição.

2. Lopes Mendes, Rio de Janeiro

Nabij het strand van Copacabana vindt u veel beachvolleybal, veel mensen en waarschijnlijk niet heel veel ruimte om relaxt te zonnebaden. Wilt u een iets rustiger strand, ga dan op ontdekkingstocht langs de kust van Rio. Huur een auto om Lopes Mendes te bereiken of reis er naar toe met een bus vanuit Rio naar de stad Angra dos Reis. Neem daarna de ferry naar het eiland Ilha Grande. Dan volgt nog een ferrytocht, een taxi-boot en een wandeling, maar het is de moeite meer dan waard!

3. Galés, Maragogi, Alagoas

Maragogi in de noordoostelijke staat Alagoas wordt ook wel het Braziliaanse Caribisch gebied genoemd. Aan de overkant van de Manguaba rivier bij Porto das Pedras, wordt het steeds rustiger en u ontdekt er tropische stranden zoals Galés. De zee is hier gevuld met koraalriffen, kristalhelder turquoise water en prachtige zwemplekken en baaitjes gemaakt door Moeder Natuur.

4. Praia de Jericoacoara, Jijoca de Jericoacoara, Ceará

Ongeveer 20 jaar geleden was Jericoacoara een vissersdorpje waar geen toerist kwam. Hoewel het nog steeds een afgelegen, intiem en eenvoudig karakter heeft, is het steeds bekender geworden onder strandliefhebbers. Een mekka voor beach bums, backpackers... en kitesurfers.

5. Praia do Forno, Rio de Janeiro

De staat Rio de Janeiro heeft fantastische kustplaatsen en stranden, perfect voor een weekend weg uit metropool Rio. Brigitte Bardot zette het nabijgelegen Búzios op de kaart, maar Arraial do Cabo is net zo mooi, maar minder bekend en dus rustiger. Een van de parels is Praia do Forno, omgeven door fraaie, beboste heuvels.

6. Segunda praia, Morro de São Paulo, Cairú, Bahia

Een compleet andere wereld in vergelijking met speelstad Salvador, op Ilha de Tinharé bevindt u zich in dat tropische paradijs waar we allemaal wel eens naar verlangen. De grootste plaats op het eiland Morro de Sao Paulo kan toeristisch zijn, maar u vindt er zeker altijd een strand om bij te komen van alle voetbalhectiek.

7. Praia do Espelho, Trancoso, Bahia

Als we het hebben over de mooie kust van Bahia dan mag Praia Mirror niet op de lijst ontbreken. Geen wonder dat het ‘spiegelstrand’ heet: de heldere wateren reflecteren de schoonheid van deze hotspot.


http://www.skyscanner.nl/nieuws/top-7-mooiste-stranden-brazilie