Laat je verwonderen door deze fantastische plekken in de natuur. Ze bestaan echt en liggen bij je om de hoek in…Duitsland.

Duitsland is in vele opzichten een zeer aangenaam en mooi land. Het herbergt de mooiste natuurgebieden en veel natuurwonderen: van bijzondere rotsformaties tot beeldschone stranden. Skyscanner presenteert je de 21 mooiste en spectaculairste.

1. De Bastei, Saksisch Zwitserland, Saksen

Saksisch Zwitserland verrast vanwege z’n indrukwekkende rotsformaties. Het is een van de indrukwekkendste natuurfenomenen in Duitsland die je een keer in je leven gezien moet hebben. Trek je wandelschoenen aan en bereid je voor op een droomvakantie dichtbij.
El Bastei Saksisch Zwitserland
Klik op de foto en vind de droomautoroutes in Duitsland.

2. Het blauwe meer van Blautopf, Blaubeuren, Baden-Württemberg

De diepblauwe kleur van dit blauwe, sprookjesachtige meer is verbluffend. Op deze magische plek komen natuur en architectuur samen tot een mythisch geheel. Wandel langs de oevers, geniet van het uitzicht en leg ieder moment vast op je netvlies.
Blautopf meer

3. Geiser van Andernach, Vulkaan Eifel, Rijnland-Palts

De fascinerende geiser van Andernach ligt in de vulkanische regio van de Eifel. Volgens experts zorgt carbondioxine ervoor dat het water zo hoog spuit vanuit een magmaruimte onder de rotsachtige vulkaan. Ga naar het bezoekerscentrum en huur een bootje om in de buurt van de geiser te komen. Je kunt zien hoe het water kookt, horen hoe het lawaai maakt en zien hoe het uitmondt in een waterbron die boven de toppen van de bomen reikt tot een hoogte van 60 meter.
Geiser Andernach

4. Externstenen, Teutoburgerwoud, Noordrijn-Westfalen

In het Duits heten ze ‘externsteine’, mystieke majestueuze externstenen bestaan uit een complex van megalithische stoffen. Er zijn meerdere hoge en smalle zuilen van zandsteen in het Teutoburgerwoud dichtbij de plaats Detmold. Het zijn grote aandachtstrekkers, je ziet ze niet licht over het hoofd en als ze besneeuwd zijn, is het helemaal een plaatje.
Externstenen Duitsland

5. Laacher See, Rijnland-Palts

Dit verrassende meer met een diameter van 2 kilometer bevindt zich in een bergketen in de Eiffel en maakt deel uit van de Vulkaaneifel. De Laacher See is ongeveer 12.000 jaar geleden ontstaan na een uitbarsting, het liet de krater vol water stromen. Let op de CO2-bubbels die zich soms laten zien. Ze tonen vulkanische activiteit aan.
Laacher See

6. Höllental rotskloof, Garmisch-Partenkirchen, Beieren

Trakteer jezelf op een unieke natuurervaring in Duitsland en wandel door de onnavolgbare Höllental rotskloof. Dit natuurgebied zet al je zintuigen op scherp. Zie de ijzige wateren van de Hammersbach stroom, wandel aan de voet van rotswanden van meer dan 150 meter en dip je tenen in natuurlijke zwembaden, adem schone lucht in en geniet!
Hollental rotskloof

7. Rotskloven van de Donau, Weltenburg en Kelheim, Beieren

Ontdek het natuurreservaat van Weltenburg vanaf een boot en ervaar de spectaculairste landschappen van de rotskloven van de Donau. Hier meandert de rivier tussen geulen en kalkstenen kliffen door wat een idyllisch beeld oplevert. Dit is vast liefde op het eerste gezicht.
Donau Duitsland

8. Heidevelden van Lüneburg, Nedersaksen

Wie wil er nog lavendelvelden als je eenmaal de heidevelden van Lüneburg hebt gezien? De grootste heidevelden in Centraal-Europa laten z’n violette kleuren vol trots zien om je een prachtig landschap voor te schotelen. De regio van Lüneburg heeft nog veel meer in petto: her en der verspreide bossen, stromende beekjes en authentieke dorpen die je met liefde verkent.
Luneberg heidevelden Duitsland

9. Kniepsand, Amrum eiland, Schleswig-Holstein

Kniepsand is een duingebied, ideaal om te zonnen en te genieten van een landschap met een continu veranderende zee. Dit natuurlijke wonder in Duitsland verplaatst zich ieder jaar zo’n 50 meter en vormt een bijzonder woestijnachtige omgeving waar iedereen op zoek naar rust zich wel een paar dagen kan verliezen.
Kniepsand Duitsland

10. De meren van Mecklenburg, de regio’s Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg en Schleswig-Holstein

Op vakantie naar het land van de duizend meren? Ga naar het noorden van Duitsland. Zoals de naam al aangeeft, geniet je hier van talrijke meren, zoveel dat je de tel kwijtraakt. Een opvallende is het meer van Müritz dat met een oppervlakte van 100 vierkante kilometer het grootste is. Ga wandelen, huur een kano of neem een verfrissende duik.
Müritz meer Duitsland

11. Lange Anna, Helgoland, Schleswig-Holstein

Lange Anna is een schoonheid van 47 meter, een enorme stenen pilaar op het Duitse eiland Helgoland. Deze elegante doch curieuze rotsformatie trekt jaarlijks duizenden toeristen die dit natuurlijke bouwwerk willen aanschouwen. Dit natuurwonder heeft de tijd goed doorstaan, hoewel beetje bij beetje de erosie grip op haar begint te krijgen.
Lange Anna Helgoland

12. Fossielenlocatie, Holzmaden, Baden-Württemberg

Volg het spoor van de dinosaurussen en kom in de buurt van fossiele wezens die er miljoenen jaren geleden leefden. Je kunt ze tot in detail bewonderen in het museum dat ze op deze illustere fossielenplek hebben gebouwd. Het is vooral interessant als je houdt van geschiedenis en natuur en kinderen vinden het erg leuk!
Fossielenlocatie Holzmaden

13. Tüchersfeld, Frankisch-Zwitserland, Beieren

Een prachtig landschap met fraaie huizen. Wat wil je nog meer? In Tüchersfeld sla je twee vliegen in een klap: je bekijkt eigenzinnige rotsformaties die de zwaartekracht lijken te tarten en het Museum van Frankisch Zwitserland bezoeken. Het is mooi om te zien hoe natuur en architectuur elkaar de hand hebben geschud.
Tuechersfeld Duitsland

14. Waterval van Bad Urach, Baden-Württemberg

Dichtbij Tübingen met z’n eigen treinstation ligt de mooie waterval van Urach, een verfrissende plek waar je de natuur in haar puurste vorm ontwaart. Met meer dan 35 meter hoogte kun je de waterval bewonderen, van beneden of van boven. In het bovenste gedeelte van de waterval is een geweldige picknickplek. Waar wacht je nog op? Gaan!
Bad Urach watervallen
Verfrissend en sprookjesachtig.

15. Waddenzee, Noord-Duitsland

De Waddenzee is een van de meest opvallende natuurfenomenen van Duitsland. Deze plek is een echt paradijs voor dieren en planten. Hier veel trekvogels maar ook eenden en ganzen uit het gebied. In de zomermaanden spot je hier zeehonden en zo af en toe een verdwaalde bruinvis. Huur een fiets en ga op avontuur langs de Wadden.

16. De watervallen van Kuhflucht, Beieren

De drietapswatervallen van Kuhflucht behoren tot de hoogste in Duitsland, ze reiken tot een hoogte van wel 270 meter. Ze worden omringd door dichte bossen en om er te komen, volg je het Koningspad.
Watervallen Kuhflucht

17. Bodedal, Saksen-Anhalt

De kloof van Bode is een stroom van 10 kilometer die deel uitmaakt van het Bodedal in het centrum van Duitsland. Een echt paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. De rivier is soms tot wel 280 meter diep en weet zich omgeven door sprookjesachtige landschappen en natuurgebieden.
Bodedal Saksen-Anhtalt

18. Rotskloof Breitachklamm, Beieren

Als je denkt dat je alleen in de Andes of in de Alpen overweldigende bergkloven vindt, dan ben je nog niet bij de Breitachklamm geweest. Dit is een van de spectaculairste en diepste in Centraal-Europa. In de lente en in de zomer geniet je van de koelte, in het najaar zie je de kleurenpracht en in de winter tovert het zich om tot een besneeuwd landschap.
Breitachklamm Beieren

19. De 12 apostelen, Beieren

In Beieren vind je de bijzondere rotsformaties van de 12 Apostelen. Ondanks dat de naam doet denken aan een kerk of iets dergelijks, gaat het hier om een groep rotsen die het landschap van het Altmühltal domineren.
Altmuhl Beieren

20. Waterval van Scheidegger, Beieren

Ondanks dat deze maar 10 meter hoog is en kleiner dan alle anderen, is de waterval van Scheidegger een wonder. Het is iets wat je gezien moet hebben als je Beieren bezoekt. Dichtbij vind je ook nog de waterval van Reuther. Alsof je op een tropisch eiland zit. Erewoord!
Watervallen Scheidegger.

21. Nationaal Park Jasmund, Mecklenburg-Vorpommern

Het nationale park Jasmund is een idyllisch natuurreservaat op het schiereiland Jasmund dat behoort bij het eiland Rügen, bekend vanwege de grootste kalksteenformaties van Duitsland. Deze wordt ook wel Königsstuhl (koningsstoel) genoemd. Met 161 meter hoogte kijken ze uit over de Baltische Zee. Tip: probeer ze te bekijken vanaf een boot.
Rugen Duitsland

Ken je een andere ongelooflijke plek of natuurgebied in Duitsland? Laat het ons hieronder weten.

Vergelijk hier hotels in Duitsland!

Leuk artikel? Lees ook:

Skyscanner is de wereldwijde reiszoekmachine die ervoor zorgt dat je meer doet met je budget door te speuren naar goedkope vliegtickets, hotel deals en autoverhuur.

http://www.skyscanner.nl/nieuws/natuur-duitsland-21-natuurwonderen-op-de-mooiste-plekken