woensdag 26 november 2014

Top 5 : Ja, ik wil!-locaties

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Een huwelijksaanzoek kan overal, op de High Line in New York City bijvoorbeeld... Een huwelijksaanzoek kan overal, op de High Line in New York City bijvoorbeeld...Foto: Wikimedia Commons

Sevilla

di 25 nov 2014, 15:36 | 7 reacties

Top 5

Ja, ik wil!-locaties

Een huwelijksaanzoek doen, is een van de meest bijzondere momenten uit je leven. De voorbereidingen voor dit moment kunnen uitvoerig zijn, of het gebeurt spontaan. Een mooie locatie en een fijne sfeer spelen vaak een grote rol bij dit romantische moment. Welke steden zijn het beste decor voor de grote vraag? Hotels.com stelde een top 10 samen van de beste steden om een huwelijksaanzoek te doen.

    1. Sevilla

    De hoofdstad van de provincie Andalusië is een romantisch decor voor elk moment en een huwelijksaanzoek past helemaal bij deze mooie Spaanse stad. Slenter over de binnenhofjes met fonteinen en aanschouw de geuren en kleuren van de flora, bewonder de architectuur en geniet van heerlijke tapas. Maak een wandeling door de romantische tuinen van het Maria Luisa Park. In dit park ligt het Plaza de España, dat uitzicht biedt over de fonteinen, bootjes en het park. Er staan keramieken bankjes waar je op kunt gaan zitten óf waar je dé vraag kunt stellen.


    Sevilla SevillaFoto: Hotels.com

    2. Melbourne

    Deze stad aan de andere kant van de wereld heeft alles. Leuke straatjes, restaurants en mooie hotels. Op Federation Square en de promenade bij St. Kilda zijn veel bezienswaardigheden en tapas barretjes. Aan de drukte ontsnappen kan ook; net buiten Melbourne ligt de Yarra Valley, een romantische wijnstreek met kleine dorpjes en mooie natuur. Een picknick is hier zeker de moeite waard. En als je toch op je knieën op een kleedje zit….


    Melbourne MelbourneFoto: Hotels.com

    3. Venetië

    Deze drijvende stad is bij iedereen bekend als romantische setting voor een weekend weg en voor het bewonderen van architectuur en kunst. Hoe kun je niet verliefd zijn op deze stad en op elkaar, als je door de kleine straatjes en over ontelbare bruggetjes loopt? De straten van water op de achtergrond, gondels met gondeliers in mooie klederdracht... Het is zoeken naar de beste plek voor een aanzoek, want de pleinen, bruggen, terrassen èn trappen maken het moeilijk kiezen!


    Venetië VenetiëFoto: Hotel.com

    4. Rome

    De Trevifonteinen, de tuinen van de Villa Borghese, de vele pleinen; Rome heeft voor ieder wat wils. Bijna elke plek in deze historische stad is romantisch. In de wijk Trastevere flaneren stelletjes over de Piazza Stanta Maria en kun je op een terrasje zitten of op de trappen van de fontein. Het Piazza della Rotonda is klein maar sfeervol en biedt een mooi uitzicht op het Pantheon. Er zijn eindeloos veel bekende pleinen en plekken, maar de kleine verborgen straatjes, cafeetjes en verscholen kerken zijn ook mooi en romantisch. Een ijsje eten of een aanzoek doen? Het kan hier allemaal en overal.


    Rome RomeFoto: hotels.com

    5. Sint Petersburg

    Een van de steden van Europa die steeds populairder wordt als bestemming voor een stedentrip, is Sint Petersburg. De stad kenmerkt zich door een groot aantal mooie gebouwen en bijzondere plekken. De stad wordt wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Tijdens een van de vele bootttochtten die worden georganiseerd, vaar je langs de mooiste bezienswaardigheden. De Hermitage is hier gevestigd, een van de grootste musea ter wereld, waar je uren naar pracht en praal kunt kijken. Slaan de zenuwen toe voor hèt moment om een aanzoek te doen? Neem snel een glaasje vodka. Zoals in de rest van het land, is deze drank in Sint Petersburg overal te bestellen.


    St. Petersburg St. PetersburgFoto: Hotels.com



    GERELATEERDE ARTIKELEN
    03-11: 

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/bestemming/spanje/andalusische-binnenland/sevilla/23372898/__Ja__ik_wil_-locaties__.html

     
     
    Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
    Foto: Andalucia.org

    Sevilla

    vr 21 nov 2014, 10:41 | 0 reacties

    Een roadtrip door Zuid-Spanje

    Hartstocht en passie in Andalusië

    door Aranka van der Pol
    Bruisende fiëstas met dansende flamencojurken, zilte pata negra ham met een glas cava, schilderachtige bergdorpen met zonovergoten pleintjes en indrukwekkende bouwwerken met Moorse invloeden. Andalusië is een aanslag op je zintuigen. Want dit deel van Zuid-Spanje met steden als Sevilla, Jerez, Málaga, Córdoba en Granada liggen, ademt passie en hartstocht.
      Andalusië bestaat uit acht provincies en is meer dan twee keer zo groot als Nederland. Een auto is dan ook geen overbodige luxe. Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, is een goed beginpunt om de hoogtepunten van het gebied te ontdekken. De stad met de smalle kronkelende straten met kinderkopjes staat bekend om de talloze gezellige tapastentjes.
      Tussen de aan het plafond hangende gedroogde hammen lik je je vingers af bij de kleine porties albondigas (gehaktballetjes), pimientos (gemarineerde paprika), manchego (geitenkaas) en boquerones (ansjovis). Een Spaanse gitaar en danseres erbij en voor je het weet, probeer je de flamenco onder de knie te krijgen. Terwijl de barman op de bar krijtstreepjes blijft zetten om de glazen cava bij te houden die je bestelt.

      Wijnen met karakter

      Vanaf Sevilla is het een uur rijden naar Jerez de la Frontera. De houten borden in de vorm van stieren die aan de rand van de weg staan en merken als Osborne en Tio Pepe vertegenwoordigen, zeggen genoeg: dit is sherryland. Loop binnen in een van de bodega’s voor een rondleiding en een proeverij. Na het proeven van de stroperige Pedro Ximenez, notige Amantillado, zoete Oloroso en ziltige Manzanilla krijg je een heel ander beeld van sherry. Weg met het nuffige huisvrouwendrankje, dit zijn wijnen met karakter!
      Onderweg naar Málaga passeer je verschillende ‘Pueblos Blancos’ (witte dorpen) zoals Grazalema, Arcos de la Frontera, Benaocaz en Ronda. Vanaf de achtste eeuw regeerden de Moren over dit gebied. Toen zij in de dertiende eeuw verdwenen waren en de Spanjaarden het land weer opeisten, vluchtten vele Moorse boeren de bergen in. Ze bouwden witte huisjes met dikke muren, kleine ramen en ronde schoorstenen.

      Málaga

      Ter verdediging tegen de Spanjaarden legden men steile en smalle straten aan en werd om de dorpen heen een stadsmuur gebouwd. Tegenwoordig zijn de dorpen nog steeds erg traditioneel en ademen ze met hun bijzondere feesten en authentieke keuken een Moorse sfeer uit. Tegen de achtergrond van roodbruine bergketens, groene dennenbomen en een hemelsblauwe lucht steken de witte dorpen met hun kalkstenen muren fel af.
      Dan komt Málaga in zicht. De stad waar schilder Pablo Picasso in 1881 het levenslicht zag en je mooie culturele gebouwen en musea kunt bezoeken. Maar doe ook eens als een echte 'Malagueño' en begin de dag met een café solo corto en een churros, een soort gefrituurde deegstengel die je in de koffie of chocolademelk doopt. Voor de lunch met gefrituurde sardines of andere kraakverse visjes schuif je aan in een ‘chiringuito’, een restaurantje aan een van de zonnige stranden van de Costa del Sol.

      Giralda GiraldaFoto: Andalucia.org

      Parque Natural Sierras de Tejeda

      Tussen Málaga en Granada bevindt zich een walhalla voor de wandelaar en natuurliefhebber. In het beschermde natuurgebied Parque Natural Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama, bevindt zich maar liefst 1200 kilometer aan wandelpaden. De bergketen met toppen van meer dan 1500 meter wordt afgewisseld door droge woestijnachtige hellingen, diepe ravijnen, ruige rotsen en groene valleien, waar verfrissende riviertjes doorheen stromen.
      Vanaf daar is het twee uur rijden naar universiteitsstad Granada met haar wereldberoemde Alhambra. De middeleeuwse miniatuurstad met uitzicht over het Sierra Nevada-gebergte was een fort van Moorse heersers. Aan het einde van de 15e eeuw werd het veroverd door de katholieken. Door de enorme pracht konden zij het naar het schijnt niet over hun hart verkrijgen het helemaal te vernietigen. Zo braken ze slechts een deel af om er een nieuw paleis te bouwen.


      Foto: Andalucia.org

      Alhambra

      Toch is er nog meer dan genoeg te bewonderen, zoals het Alcazaba-fort, de geurende tuinen van Generalife en de imposante Christelijke kerken. Het Alhambra is zo populair dat het Unesco een maximum heeft gesteld aan het aantal bezoekers. Kaartjes reserveren is dan ook geen overbodige luxe. De wintersportfanaten maken vanaf Granada een uitstapje naar het 2100 meter hoge Pradollano in de Sierra Nevada, waar 83 kilometer aan waanzinnige pistes op ze ligt te wachten. En vrijwel altijd sneeuwzeker, daar zorgen de grootste en meest geavanceerde sneeuwinstallaties wel voor.
      Tweehonderd kilometer ten westen, aan de oevers van de Guadalquivir ligt Córdoba, omgeven door prachtige wijngaarden en olijfbomen. Onder het Romeinse Rijk was het eerst de hoofdstad van de provincie Bética en daarna het centrum van de Spaanse moslimwereld. Hierdoor is een bijzondere mengelmoes van invloeden te ontdekken in de cultuur en architectuur.
      Zoals in de Mezquita, een imposante moskee met 856 zuilen, dat later door de Christenen tot een kathedraal herbouwd werd. Maar ook in de vele patio’s, aangelegd door de Romeinen om te ontsnappen aan de hitte en door de Arabieren omgetoverd tot prachtige binnentuinen met fonteinen, zuilen en de kleurrijkste bloemen. In mei wordt er zelfs een Fiësta de Patios gehouden, waar de patio’s open worden gesteld voor het publiek.
      Na Córdoba sluit de cirkel zich in Sevilla. Met honderden beelden nog schitterend op ons netvlies, het ritme van de flamenco in de oren, de zilte smaak van serrano ham op de tong en Andalusië in het hart.
      Meer informatie vind je op www.andalucia.org


      GERELATEERDE ARTIKELEN
      26-11: 
      26-11: 
      25-11: 

      http://www.telegraaf.nl/reiskrant/bestemming/spanje/andalusische-binnenland/sevilla/23358087/__Hartstocht_en_passie_in_Andalusie__.html

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten