woensdag 26 november 2014

5 meest romantische sneeuwhutje

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Nederlandse Skivereniging

Zermatt

do 26 dec 2013, 07:43 | 6 reacties

5 meest romantische sneeuwhutjes

Iets goed te maken met je wederhelft, of wil je juist indruk maken op een toekomstige vriend of vriendin? Dan is dit je kans! Hieronder vind je de meest romantische iglo-overnachtingen in de Alpen op een rij.

    Zermatt (Zwitserland)

    Dit sneeuwdorp ligt aan de voet van de Matterhorn en is onderdeel van een heuse igloketen met vestigingen in het Zwitserse Gstaad, Davos, Engelberg,  Grandvalira (Andorra) en Zugspitze (Duitsland). Naast de gezamenlijke activiteiteniglo’s zijn er twee type slaapvertrekken: romantisch en standaard. De grootste iglo biedt ruimte aan zes personen. Bij een overnachting zit halfpension inbegrepen, net als een nachtelijke sneeuwschoenwandeling en gebruik van een whirlpool. Naast de sneeuwiglo’s kent het dorp ook een ‘warme’ iglo die is gemaakt van tentzeil en voorzien van een houtkachel.
    Overnachting: vanaf €109 p.p.
    Info: iglu-dorf.com


    Foto: iglu-dorf.com

    La Plagne (Frankrijk)

    Op de pistes vlak boven het Franse Plagne Villages, onderdeel van het megalomane Paradiski, ligt Village Igloo Blacksheep met uitzicht op de fameuze Mont Blanc. Bij de overnachting zit een typisch Franse maaltijd inbegrepen. Zo begin je met een aperitief rond het kampvuur om vervolgens je brood te laten rondzwemmen in een traditionele Savoyaardse kaasfondue. Uiteraard voorzien van de nodige lokale wijnen. Maar drink niet te veel voor het slapengaan, want een toiletbezoek betekent een koude wandeling naar de gezamenlijke wc-iglo. Ontbijt inbegrepen.
    Overnachting: vanaf €99 p.p.
    Info: blacksheep-igloo.com


    Foto: blacksheep-igloo.com

    Val Senales (Italië)

    De hoogstgelegen iglo uit dit artikel. Het is er ook maar één, met ruimte voor twee personen. Maar wel met één van de mooiste uitzichten: de iglo wordt namelijk omringd door de Hochjochferner, een gletsjer tussen het Venter Tal in Tirol en het Schnalstal in Zuid-Tirol. Het sneeuwhol ligt pal naast de pittoreske Schöne Aussicht berghut waar het avondmaal wordt geserveerd. Daarna krijg je een fles champagne mee en kun je genieten van Europa’s hoogstgelegen buitensauna.
    Overnachting: vanaf €119 p.p.
    Info: goldenerose.it


    Foto: goldenerose.it

    Kühtai (Oostenrijk)

    Dit iglodorp bevindt zich gewoon in het midden van het skidorp, en bestaat uit maar liefst twaalf iglo suites, een iglobar en een multifunctionele iglo. Je kunt er boeken op basis van halfpension en er zijn aan het eskimoverblijf ook activiteiten gekoppeld zoals een nachtelijk kampvuur, overdag snowgolf of frisbeeën en op zondag een heuse sneeuwvoetbalwedstrijd.
    Overnachting: vanaf €119 p.p.
    Info: iglu-village.at


    Foto: iglu-village.at

    Nebelhorn (Duitsland)

    De Duitse IgluLodge boven op de Nebelhorn in de Allgäuer Alpen beslaat zo’n tien slaaphutjes. Hiervan zijn er vijf ingericht als romantische tweepersoonsvertrekken en de andere vijf als standaard vierpersoonsverblijf. Het iglodorp kent tevens een zevenpersoons whirlpool. De overnachting wordt aangekleed met een Glühwein aperitief, Allgäuer-kaasfondue en ontbijt. Het verblijf is mogelijk uit te breiden met een spectaculaire tweehonderd meter lange tokkelbaanrit, iglobouwworkshop en rodeltocht.
    Overnachting: vanaf €114 p.p.
    Info: iglu-lodge.de

    Foto: lestrasport.de


    Bron: De Nederlandse Skivereniging/ wintersport.nl

    GERELATEERDE ARTIKELEN
    26-11: 
    26-11: 
    25-11: 

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/bestemming/zwitserland/wallis/zermatt/22166327/__5_meest_romantische_sneeuwhutjes__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten