woensdag 26 november 2014

Op het Utrechtse Hoog Catharijne winkelcentrum .de eerste Nederlandse babymelkautomaat + Frietmachine + Automaat verkoopt bh´s , Schoenen , fietsverlichting

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
De babymelkautomaat Foto: Thijs Rooimans


wo 26 nov 2014, 12:41

Babymelkpoeder uit de automaat

Door Iris van Deinse
UTRECHT - Ouders die misgrijpen in de winkel kunnen opvolgmelk voortaan uit een automaat halen op het Utrechtse Hoog Catharijne. De eerste Nederlandse babymelkautomaat is deze week geplaatst omdat er nog steeds een enorme run is op het product.
    Na het melamine-schandaal is er in China weinig vertrouwen in de producten uit eigen land. Hele ladingen Nederlands melkpoeder worden naar China opgestuurd, met lege schappen en restricties in de Nederlandse winkels tot gevolg. Ouders mogen in de meeste winkels maar twee pakken van het merk Nutrilon kopen per keer.
    Producent Nutricia hoopt met de automaat ouders tegemoet te komen, maar massaal inslaan kan nog steeds niet. Om te controleren of mensen niet teveel kopen, moeten zij zich eerst registreren via de website van het apparaat. Door de registratie kunnen er maximaal twee pakken per week worden gekocht via de automaat.
    „We verkopen opvolgmelk ook via internet, maar er zijn veel ouders die het liefste in een winkel kopen”, stelt Albertine van Wolfswinkel, woordvoerster van Nutricia. „We willen kijken of dit aan de wens van ouders voldoet, het is een proef.” Het is dan ook nog maar de vraag of de machine binnenkort in andere steden geplaatst wordt.
    De vraag in het Utrechtse winkelcentrum naar het product is groot. Een supermarkt pal tegenover het nieuwe afhaalpunt heeft onlangs haar regels verscherpt. Hier mag nog maar één pak per keer gekocht worden. Naar verwachting houdt de grote vraag naar het product aan. „Het vertrouwen in China is nog steeds niet terug, dat duurt lang. Wij verkopen producten in China en proberen daarmee het vertrouwen terug te winnen. Toch willen ouders liever geen babymelk met Chinees etiket. Het kost tijd”, concludeert Van Wolfswinkel.

    Gerelateerde artikelen
    19-08: 

    http://www.telegraaf.nl/uitwinkelen/opmerkelijk/23376557/__Babymelkpoeder_uit_de_automaat__.html

     
     
    Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
    Foto: Youtube

    ma 19 aug 2013, 12:43

    Gezien: Frietmachine

    VIDEO| Frietverkopers in Belgie krijgen concurrentie uit onverwachte hoek. Voor een supermarkt in Brussel is het eerste volautomatisch frietkot in het land geïnstalleerd. Wie tijdens het shoppen trek krijgt en geen shoptijd te verliezen heeft: in anderhalve minuut serveert de machine een frietje met saus naar keuze.
      Volgens makers van de machine is de frietmachine een Belgische primeur, dat meldt the Guardian.
      "Het apparaat is eerder getest in Indië en Roemenië", zegt Tuline Bey van distributeur BreakTime Solutions tegenover de krant La Derniere Heure. "We hebben een jaar getest om het apparaat aan te passen aan bakken in ossenwit. Een krokettenmachine staat ook nog op de planning."

      In 90 seconden bakt ´de friethoek´, een portie van 135 gram voor passanten die 2,5 euro in het apparaat gooien.
      Om de snelheid te garanderen blijft de frituur permanent in bedrijf, al kan deze 's nachts uitgeschakeld worden.
      Of de frietmachine ook Nederlandse winkelcentra komt veroveren is niet bekend.
      Zien wat ze ervan bakken?

      http://www.telegraaf.nl/uitwinkelen/opmerkelijk/21821427/__Gezien__Frietmachine__.html

      wo 21 aug 2013, 12:35

      Automaat verkoopt bh´s

      Een goedzittende bustehouder uit een automaat trekken, lijkt misschien zo goed als onmogelijk. Het Japanse lingeriemerk Wacoal ziet echter geen beren op de weg en verkoopt bh´s uit een vending machine.
        Foto: Warcoal
        Het vergt soms al moeite om een passend exemplaar aan te schaffen als er een goede paskamer beschikbaar is, inclusief ervaren lijflinnen-expert met meetlint in de aanslag.

        Toch meent Warcoal dat de matentabel op het apparaat genoeg hulp biedt bij een weloverwogen keuze voor een nieuwe bh. Met hetzelfde gemak waarmee je een blikje cola zou trekken of een reep chocola.
        Met een druk op de knop stort het apparaat de (waarschijnlijk) juiste cupmaat in het opvangbakje.

        Voor haastige types die in ernstige bh-nood verkeren of voor mensen die de confronterende passpiegel liever mijden, is het wellicht een uitkomst. Gemakkelijk en snel is het natuurlijk wel.
        De machine in Wacoal's Une NaNa Cool speciaalzaak in Shibuya, Japan, is goed gevuld met diverse maten van bh´s in doorzichtig plastic zakjes. Voor, je weet nooit wanneer je plots een nieuwe bh nodig hebt. Zo lijkt de gedachte erachter.

        http://www.telegraaf.nl/uitwinkelen/opmerkelijk/21826632/__Automaat_verkoopt_bh_s__.html

        wo 10 aug 2011, 12:09

        Schoenen uit automaat

        De tijd dat je alleen kroketten, hamburgers en kaassoufflés uit de automaat kon halen, ligt achter ons. Vanaf donderdag is namelijk ook de schoenenautomaat een feit.
          Bij de Antwerpse discotheek Noxx staat een schoenenautomaat, waar hooggehakte dames met pijnlijke voeten na een avondje dansen ballerina's uit de muur kunnen halen. Het concept is bedacht door de 26-jarige Nora Bendelladj, zo meldt
          Het Laatste Nieuwswoensdag. In de automaat zijn bijna honderd schoenen geplaatst. Voor 12 euro kunnen dames een paar aanschaffen.


          De slimme dame is vastberaden het concept uit te breiden. "Ik wil hier Vlaanderen mee veroveren", vertelt ze. "De automaten komen niet alleen in discotheken te staan, maar zullen bijvoorbeeld ook gehuurd kunnen worden voor feestjes."


          Of Bendelladj ook in Nederland de schoenenautomaat gaat plaatsen is nog niet bekend

          http://www.telegraaf.nl/uitwinkelen/20186502/__Schoenen_uit_automaat__.html

           
           
          Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
          Foto: Ikwiljezien.nl

          di 04 dec 2012, 16:54

          Automaat verkoopt fietsverlichting

          Automatische miniwinkeltjes die ons dag en nacht voorzien van de meest uiteenlopende zaken. Bij de fietsenstalling van Amsterdam CS staat vanaf vandaag weer zo´n 'vending machine' nu gevuld met fietslampjes.
            De automatiek voor fietsverlichting is een idee van de gemeente Amsterdam en fietslampjes.nl.
            Bij onder andere openbare stallingen zoals bij station Zuid WTC en bij de Vrije Universiteit werden al eerder automaten met fietsverlichting neergezet.
            Dit mini fietswinkeltje is 24/7 geopend, dus voor het onverlicht op je stalen ros door de stad crossen bestaat geen geldig excuus meer. Het zal niemand verwonderen dat de  Fietsersbond enthousiast is over het initiatief.

            Fietsers hoeven nooit meer onverlicht naar huis te fietsen en binnenkort wordt ook het dwalen door de stad aangepakt. Op verzoek van de gemeente worden er straks ook stadsplattegronden voor tweewielers in de machine te koop aangeboden.

            http://www.telegraaf.nl/uitwinkelen/21129482/__Automaat_verkoopt_fietsverlichting__.html


            Geen opmerkingen:

            Een reactie posten