woensdag 19 november 2014

'Bijna miljoen Nederlanders naar de sneeuw'

 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Tirol Marketing Gesellschaft

'Bijna miljoen Nederlanders naar de sneeuw'


Komend wintersportseizoen zullen ongeveer 930.000 Nederlanders naar de sneeuw gaan. Dit aantal ligt op hetzelfde niveau als vorig jaar, meldde de ANWB woensdag, op basis van gegevens uit het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research.
De ANWB verwacht dat het enthousiasme van wintersportliefhebbers nog zal toenemen als de sneeuwcondities in nabijgelegen skioorden dit jaar goed zijn. Het Sauerland en de Harz in Duitsland zijn dan populaire bestemmingen.
Oostenrijk blijft het meest favoriete wintersportland en mag ongeveer de helft van de Nederlandse wintersporters begroeten. Ook Frankrijk en Duitsland staan nog steeds in de traditionele top drie, gevolgd door wintersportlanden als Zwitserland, Italië en Tsjechië.
De meerderheid van de wintersporters (77 procent) gaat nog altijd skiën, ongeveer 10 procent kiest voor snowboarden. Daarna volgen activiteiten als wandelen en langlaufen.
De meeste wintersporters gaan met de auto. Rond de 80 procent kiest voor eigen vervoer, 8 procent voor de touringcar en de overige reizigers gaan met het vliegtuig of de trein.
De meeste wintersportvakanties (40 procent) vinden in februari plaats, terwijl 21 procent van de vakantiegangers in december en januari de lange latten kiest.



GERELATEERDE ARTIKELEN
12-11: 
08-11: 

http://www.telegraaf.nl/reiskrant/wintersport/23348434/___Bijna_miljoen_Nederlanders_naar_de_sneeuw___.html

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: ANP

wo 12 feb 2014, 14:52 | 45 reacties

Nieuws

Files naar de sneeuw

De komende weken gaan ongeveer 300.000 Nederlanders op skivakantie. De ANWB houdt voor aankomend weekend rekening met lange files op de routes naar de wintersportgebieden.
    Vooral in het zuiden van Duitsland nabij Neurenberg, Ulm en München verwacht de ANWB grote drukte. De grenstunnel tussen Duitsland en Oostenrijk bij Füssen - de Fernpassroute - wordt als een groot knelpunt beschouwd.
    In Oostenrijk worden lange files verwacht in de richting van de skioorden in Tirol en Vorarlberg. Ook in buurland Zwitserland rekent men zaterdagmiddag op grote vertragingen.
    Voor Frankrijk verwacht de ANWB de grootste drukte op de zaterdagen 22 februari, 1 en 8 maart. Volgens de bond moeten vakantiegangers rekening houden met lange files op de wegen van en naar de Alpen, waarvan de A43 een van de drukste is.
    GERELATEERDE ARTIKELEN
    18-11: 
    18-11: 

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/22292575/__Files_naar_de_sneeuw__.html

    di 04 nov 2014, 09:55

    Weeralarm in Alpen

    van onze weerman
    SOEST - Zwaar noodweer bedreigt vandaag de Alpen. Er zijn diverse weeralarmen afgekondigd in verschillende landen.
      Foto: AFP
      Het zwaarst lijken het zuidoosten van Frankrijk, delen van Oostenrijk en Zwitserland en Noord-Italië te worden getroffen. Aan de zuidkant van de Alpen wordt zware sneeuwval verwacht. De wind kan aanwakkeren tot zware storm en mogelijk orkaankracht. Bovendien wordt er zeer veel neerslag verwacht, in de lagere gedeelten vooral regen wat kan leiden tot wateroverlast.
      Er zijn diverse waarschuwingscodes afgekondigd door de weerdiensten in de Alpengebieden.

      http://www.telegraaf.nl/reiskrant/23285199/__Weeralarm_in_Alpen__.html

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten