dinsdag 7 april 2020

Vietnam doneert half miljoen mondmaskers aan Europese landen


Vietnam doneert half miljoen mondmaskers aan Europese landen © Copyright ANP 2020 Vietnam doneert half miljoen mondmaskers aan Europese landen
HANOI (ANP/RTR) - Vietnam heeft 550.000 mondmaskers gedoneerd aan vijf Europese landen. Het Aziatische land wil zo een bijdrage leveren aan hun strijd tegen het coronavirus.
De mondmaskers zijn in Hanoi overgedragen aan de ambassadeurs van Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, aldus het Vietnamese ministerie van Buitenlandse Zaken. Er zou ook medische uitrusting zijn gedoneerd aan andere landen, zoals China, Cambodja en Laos.
In Vietnam zijn volgens officiële cijfers 245 coronagevallen vastgesteld. De autoriteiten hebben geen melding gemaakt van sterfgevallen. De Vietnamese autoriteiten vroegen producenten vorige week om de productie op te voeren zodat 5 miljoen mondmaskers per dag gemaakt kunnen worden.
https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/vietnam-doneert-half-miljoen-mondmaskers-aan-europese-landen/ar-BB12gA3K?ocid=spartandhp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten