dinsdag 7 april 2020

IATA: Luchtvaartmaatschappijen kunnen zich geen geld teruggave veroorloven


© Aangeboden door NU.nl
Luchtvaartbrancheorganisatie IATA zegt op dinsdag dat veel luchtvaartmaatschappijen het zich niet kunnen veroorloven om reizigers hun geld terug te geven voor een geschrapte vlucht, zoals dat in de EU en de Verenigde Staten verplicht is.
IATA hoopt daarom dat reizigers genoegen nemen met de vouchers die veel maatschappijen hebben uitgedeeld na geschrapte vluchten. Door de uitbraak van het coronavirus wordt er nauwelijks nog gevlogen.
"Het belangrijkste voor ons is om niet zonder geld te komen zitten, waardoor geldteruggave voor een gecanceld ticket financieel niet haalbaar is", aldus IATA directeur-generaal Alexandre De Juniac.
De luchtvaartbrancheorganisatie roept regeringen op met maatregelen komen zodat luchtvaartmaatschappijen niet gedwongen kunnen worden om reizigers hun geld terug te geven.
Volgens het IATA-hoofd staat er voor 35 miljard dollar (29,3 miljard) euro aan teruggaves uit voor het tweede kwartaal van dit jaar. Luchtvaartmaatschappijen kunnen volgen De Juniac op dit moment niet anders dan een voucher of een verlate geldteruggave bieden.
Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.
Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.
https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/iata-luchtvaartmaatschappijen-kunnen-zich-geen-geld-teruggave-veroorloven/ar-BB12hvLK?ocid=spartandhp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten