vrijdag 13 november 2015

Terreur in Parijs op vrijdag-13-avond tenminste 60 doden gevallen

 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: AP



vr 13 nov 2015, 22:03

Schietpartijen, explosies en gijzeling gaande

Terreur in Parijs


PARIJS - Bij meerdere aanslagen in Parijs zijn vrijdagavond tenminste 60 doden gevallen, melden Franse media. Volgens de politie hebben er drie schietpartijen plaatsgevonden, meerdere explosies bij het voetbalstadion Stade de France in buitenwijk Saint-Denis. De politie stormt momenteel de Bataclan, een theater waar een concert bezig was binnen, om daar de mensen te redden die daar gegijzeld worden. Vijftien van de doden zouden al zijn gevallen in het theater. De politie spreekt over 6 tot 8 terroristen.

    Gijzeling

    De politie bestormt nu theater Bataclan waar honderd mensen gegijzeld worden. Een verslaggever van de BBC meldt dat hij daar tien mensen op de grond ziet liggen. Er zouden zeker 100 schoten gelost zijn waarbij de kreet 'Allahoe akbar' (Allah is groot) werd gehoord.

    Kalasjnikov

    Eerder op de avond kwam het bericht binnen over een man die met een kalasjnikov een restaurant binnenliep en om zich heen schoot. Het restaurant is in de buurt van de rue Bichat in het tiende arrondissement. De schoten werden gehoord in de buurt van het metrostation Goncourt. De politie heeft een groot cordon om de plek gelegd. De politie vraagt alle inwoners dekking te zoeken in de gebouwen en sluit geleidelijk alle omliggende straten. Alle bars, restaurants en terrassen in de buurt worden geëvacueerd.

    Foto: Google

    Een ooggetuige meldt aan Liberation dat de schutter in het restaurant vlak voor zijn daad 'Allahoe akbar' (Allah is groot) riep.

    Explosies

    Vlak bij het Stade de France, het grootste voetbalstadion van Frankrijk in Saint-Denis vlak bij Parijs, hebben zich vrijdagavond meerdere explosies voorgedaan. Daar vond op dat moment een vriendschappelijke wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland plaats. Daarbij zouden drie doden en zeker een gewonde zijn gevallen, meldt de krant Le Figaro op zijn website.

    Hollande geëvacueerd

    President Hollande woonde de vriendschappelijk wedstrijd tussen Duitsland en Frankrijk bij in het Stade de France en is weggevoerd naar het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar een crisiscentrum is ingericht. De toeschouwers bij de oefeninterland vrijdag tussen Frankrijk en Duitsland in Parijs zijn na het laatste fluitsignaal het veld opgelopen. Inmiddels zijn de aanwezigen in het stadion ook geëvacueerd, eerder mochten zij hun plaats niet verlaten.

    Bommelding

    Vanochtend werd het Duitse voetbalelftal weggevoerd van hun hotel omdat een anonieme beller een bommelding deed. De politie checkte de plaats op explosieven.


    OPROEP

    Bent u momenteel in Parijs? Mail naar video@telegraaf.nl


    Mensen rennen nadat ze explosies hoorden op het Place de la Republique Mensen rennen nadat ze explosies hoorden op het Place de la RepubliqueFoto: AFP

    (Video)

    http://www.telegraaf.nl/buitenland/24740375/__Terreur_in_Parijs__.html


    Nieuws

    Eerste beelden aanslag Parijs

    Bij schietpartijen in Parijs zijn doden en gewonden gevallen. Volgens Franse media zouden er tientallen mensen zijn omgekomen. Een dader liep met een kalasjnikov een restaurant binnen bij het Place de la Republique. Ook zijn bij het voetbalstadion Stade de France twee explosies gehoord.

    (Video)

    http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/buitenland/24740551/__Eerste_beelden_aanslag_Parijs__.html





    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten