woensdag 3 januari 2018

Werkloosheid in Duitsland op laagste niveau ooit op 5,5% van de beroepsbevolking + Sinds 1974 bouwde VW de Golf al 34 miljoen keer

Werkloosheid in Duitsland op laagste niveau ooit


© Aangeboden door Sanoma Digital The Netherlands BV
Het aantal werklozen in Duitsland is in december nagenoeg gestabiliseerd op 5,5 procent. Ook een maand eerder zat 5,5 procent van de beroepsbevolking in de grootste economie van Europa werkloos thuis. 
Dit werkloosheidspercentage van november werd woensdag herzien van een eerder gemelde 5,6 procent. Daarmee werd de laagste stand ooit bereikt. Dat blijkt woensdag uit cijfers die het Duitse federale arbeidsbureau heeft gepubliceerd.
Gecorrigeerd voor seizoensinvloeden zakte het aantal werklozen deze maand met 29.000 naar iets meer dan 2,4 miljoen. Economen hadden gerekend op een afname met 13.000, na een min van een herziene 20.000 in de maand ervoor.
https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/werkloosheid-in-duitsland-op-laagste-niveau-ooit/ar-BBHOlaS?ocid=spartandhp

Sinds 1974 bouwde VW de Golf al 34 miljoen keer

In 1974 worstelde Volkswagen nog steeds met het succes van de Kever. Die auto was dan écht niet modern meer, maar wat zou hem adequaat kunnen vervangen? Het bleek de Golf te zijn. Die was mijlen van de Kever verwijderd. Watergekoelde motoren in plaats van luchtgekoelde centrales. Met moderne lijnmotoren in plaats van de sympathiek grommende boxers. Vooraan gemonteerd, ook, in plaats van achteraan, net als de aandrijving trouwens. En dat alles in een praktische vijfdeurskoets, met een achterbank die plat kon. In een strak pak dat door grootmeester Giugiaro was getekend. Hier ontdek je overigens 5 geheimen van die eerste generatie.
1 op 6
Inmiddels is de Golf niet meer weg te denken. En het blijft nog steeds verreweg de populairste Volkswagen. Sinds het eerste exemplaar in ’74 van de band liep, zijn er al 34 miljoen van gebouwd. Afgelopen jaar alleen al kwamen er een miljoen bij. Dat betekent dat één nieuwe VW op zes een Golf is.
https://www.msn.com/nl-nl/auto/nieuws/sinds-1974-bouwde-vw-de-golf-al-34-miljoen-keer/ar-BBHzPFQ?ocid=spartandhp



Geen opmerkingen:

Een reactie posten