woensdag 27 april 2016

Nederland: Koning Willem-Alexander mag 49 kaarsjes uitblazen + Zonnig Zwolle ontvangt Koning en Koningin + De mode van Máxima op Koningsdag

Koning Willem-Alexander mag 49 kaarsjes uitblazen


© ANP
Hoera, koning Willem-Alexander viert vandaag zijn 49ste verjaardag. De Koninklijke Familie bezoekt dit jaar Zwolle.
Een deel van de Nederlanders zal na Koningsnacht z'n roes uitslapen, een ander deel zit op een kleedje zijn zolder te verkopen en weer anderen checken voor de zoveelste keer de weersverwachting. Die is niet best voor vandaag en daarom zijn hier en daar buitenfestivals al naar binnen verplaatst. De NS rijdt zoals altijd met extra en langere treinen. In en rond steden als Amsterdam, Eindhoven, Breda, Alkmaar en Arnhem wordt erg veel drukte verwacht. Onder meer de vrijmarkten en festiviteiten in Amsterdam trekken elk jaar ruim 200.000 bezoekers per trein.
De grote oranjefestivals hebben goede zaken gedaan: Kingsland in de Amsterdamse RAI verwacht 35.000 man, 538Koningsdag in Breda heeft 40.000 kaarten verkocht, en ook SLAM! Koningsdag in Alkmaar (27.500 kaarten) is uitverkocht.

http://www.msn.com/nl-nl/entertainment/nieuws/koning-willem-alexander-mag-49-kaarsjes-uitblazen/ar-BBsk7ao?ocid=spartandhp

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: ANP

Zonnig Zwolle ontvangt Koning en Koningin

Vandaag, 11:05
ZWOLLE - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn iets na 11.00 uur in Zwolle uit de koninklijke bus gestapt voor hun bezoek aan de Hanzestad. De drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane zijn ook present.

    Foto: ANP
    Foto: ANP
    Foto: ANP
    Foto: ANP
    Het weer in de hoofstad van Overijssel is beter dan verwacht. Er scheen en zonnetje, maar het was wel fris. De koning viert woensdag zijn 49e verjaardag.
    De familie werd ontvangen door burgemeester Henk Jan Meijer en commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten. In het koninklijke gevolg bevonden zich ook onder anderen prins Constantijn en prinses Laurentien.
    Op het moment van aankomst van het koninklijk gezelschap in Zwolle scheen zowaar de zon tussen de wolken. Bij het bezoek is er ook een 'parapluplan', zei burgemeester Meijer. ,,Paraplu's worden onopvallend meegevoerd en komen binnen een oogwenk tevoorschijn indien nodig.''
    De koninklijke familie loopt zonder jas, evenals de Overijsselse burgemeester en commissaris van de Koning. De commissaris vertelde dat zij en de burgemeester er dinsdag tijdens een proefwandeling door weer en wind een zwaar hoofd in hadden. ,,Maar nu schijnt de zon en daar zijn we heel blij mee.''
    Volg hier de laatste ontwikkelingen via ons LIVEBLOG


    http://www.telegraaf.nl/binnenland/25681771/__Zonnig_Zwolle_ontvangt_de_koning__.html
     
     
    Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
    
Koningin Máxima zag er stijlvol uit in haar outfit van Natan.
    Koningin Máxima zag er stijlvol uit in haar outfit van Natan.
    Foto: EPA

    Dit draagt de koninklijke familie

    De mode van Máxima

    2 uur geleden
    ‘Kouder dan Kerst’ of niet, Koningsdag gaat gewoon door. En het enige wat wij willen weten is: wat draagt Máxima. Zou er bont aan te pas komen? Of kiest het Koninklijk huis heel verantwoord voor thermo-ondergoed?

      Op de route die de bus aflegt richting het stadscentrum van Zwolle, staat een karig strookje oranje pruiken langs de route. Royalty-verslaggever van NOS, Kysia Hekster, roept mensen op om alsnog in de bus te stappen naar Zwolle. Het is de koudste dag in 30 jaar en Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle en dus gastheer van Koningsdag 2016, vertelt dat hij voor thermo-ondergoed is gegaan: “Ik kon geen overjas aantrekken, want de Koning heeft er ook geen aan.”
      Hoewel er veel publiek vanwege het weer heeft afgehaakt, is de koninklijke familie vandaag natuurlijk wel present. Terwijl Typhoon koning Willem-Alexander en koningin Máxima toezingt tijdens de ontvangst, gaat het op twitter los. Wat hebben Máxima en de prinsesjes aan?
      Een grote verrassing was het niet. Máxima kiest zoals meestal voor het Belgische modehuis Natan. Ze draagt een roze twinset, een satijnen midi rok afgestijld door knalroze suede pumps (allen Natan), haar clutch is in de stof van haar rok bekleed. De lila hoed zagen we eerder, die droeg ze ook toen ze het Papageno Huis in Laren opende. Dan nog perfect matchende roze leren handschoentjes, en bijpassende oorhangers.

      De prinsesjes

      Haar dochter, prinses Alexia, draagt een spijkerjasje met een wit kanten jurkje van de Zara. Haar zusje, prinses Amalia draagt een zwarte japon met pailletten in de vorm van sterren en maantjes, met een bijpassend vestje en zilveren flatjes. De kleinste, Prinses Ariane, draagt een jurkje van Pili Carrera, heel trendy met flamingo print.
      „Máxima ziet er natuurlijk zoals altijd waanzinnig uit,” becommentarieert stylist Ora Bollegraaf. „Maar ik vind het al met al een beetje een rommelig geheel. Alexia in spijkerjasje... Dat vond ik een beetje té causal, dat kan wel wat gekleder voor een dag als vandaag. Verder vond ik het heel opvallend dat Amalia in het zwart gekleed is. Misschien dat ze inmiddels zelf haar kleren uit mag kiezen.”
      Sluitstuk van het stel: Koning Willem-Alexander. Hij gaat heel erg ‘living on the edge’ voor een pak met een feller blauwe kleur dan we van hem verwachten en combineert dat met een lichtgele Hermès-das bij met daaronder bruine schoenen. ‘No brown in town’, zeggen de Engelsen daarover, wat zoveel betekent als: ‘dat heurt niet’. Maar daar heeft Willem Alexander niet heel veel boodschap aan. Terecht. En of hij thermo-ondergoed aanheeft, dat weten we niet. Dat heeft NOS-verslaggeefster Kysia Hekster niet bij hem los gekregen.

      Overige outfits:


      Foto: ANP
      Outfit Prinses Annette: gaat gekleed in een zwart gebloemde japon en zwart gebloemde mantel van Ted Baker. De japon kost € 235,- en de mantel € 375,-

      Foto: ANP
      Outfit Prinses Laurentien: Prinses Laurentien draagt een zwartwitte mantel van Missoni. Ook de Deense kroonprinses Mary heeft deze mantel in haar bezit.

      Foto: ANP
      Outfit Prinses Aimée: Ze draagt een jurk van Addy van den Krommenacker. De rok is van brokaat, heeft een kanten top en een brokaat jasje.

      Foto: Facebook Janice
      Outfit Prinses Anita: Prinses Anita gaat gekleed in een jurk van Janice Couture. Hij heeft de jurk speciaal voor haar gemaakt, naar eigen zeggen in een hele korte tijd.

      http://www.telegraaf.nl/vrouw/mode/25682882/__De_mode_van_Maxima__.html

       
       
      Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
      
Koning Willem-Alexander schudt handen van het publiek tijdens Koningsdag.
      Koning Willem-Alexander schudt handen van het publiek tijdens Koningsdag.
      Foto: ANP

      Koning: gewoon doorgaan met feestvieren

      3 uur geleden
      ZWOLLE - Koning Willem-Alexander vindt dat Nederlanders gewoon moeten doorgaan met feestvieren. Hij zei dat op Koningsdag in Zwolle naar aanleiding van mogelijke zorgen onder de mensen over veiligheid tijdens evenementen.
        De koning kan zich de zorgen goed voorstellen, maar hij is ervan overtuigd dat veiligheidsinstanties hun best doen alles zo goed mogelijk te laten verlopen.
        De ontvangst in Zwolle noemde Willem-Alexander tegen de NOS ,,hartverwarmend''. En over het weer: ,,Daar kan je niks aan doen, maar het valt mee.''

        http://www.telegraaf.nl/binnenland/25682485/__Koning__gewoon_doorgaan_met_feestvieren__.html


        Geen opmerkingen:

        Een reactie posten