woensdag 1 januari 2014

Den Haag: Nieuwjaarsduik wordt 'warm bad'

wo 01 jan 2014, 08:42
|
lees voor

Nieuwjaarsduik wordt 'warm bad'


AMSTERDAM - Deelnemers aan de traditionele Nieuwjaarsduik kunnen zich dit jaar opmaken voor een 'warm bad.' Met een graad of 8 wordt het vandaag het opvallend zacht voor de tijd van het jaar. Aan zee ligt de gevoelstemperatuur door een krachtige wind wel op een graad of 3, maar de temperatuur van het zeewater ligt opeen aangenaam hoge 7,5 graden.

Bente spettert 2013 in

    Foto: Martin Mooij
    Zo warm als vorig jaar wordt het dit keer niet. Toen was het 12 graden tijdens de Nieuwjaarsduik. De watertemperatuur lag eveneens op 7.5 graden. De koudste Nieuwjaarsduik beleefden we in 1997. Met -6,2 als maximumtemperatuur en een gevoelstemperatuur van ruim onder -10 was het ijs en ijskoud.
    De organisatie van de 16e editie van de nieuwjaarsduik rekent in het hele land op meer dan 44.000 mensen die op 1 januari in zee, plas of rivier duiken. De grootste duik is traditioneel in Scheveningen, waar meer dan 10.000 mensen de Noordzee inrennen.




    Gerelateerde artikelen

    Ads by Google
    Lees ook
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/22178402/___Warm_bad__bij_Nieuwjaarsduik__.html

     
     
    Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
    Foto: ANP
    wo 01 jan 2014, 12:39
    |
    lees voor

    Nieuwjaarsduik gezellig druk


    scheveningen - Zo'n 20.000 mensen doen vandaag mee aan de traditionele Nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen. Volgens de politie is het ,,gezellig druk."

      Ook op tientallen andere plaatsen in ons land trotseren mensen luiden mensen het nieuw jaar in met een frisse duik.  Met de kou valt het dit jaar wel mee: het is op de meeste plekken een graad of 8 en daarmee aangenaam zacht. Aan zee ligt de gevoelstemperatuur door een straf windje op 3 graden, maar het water is aan de kust met een temperatuur van 7.5 graden bovengemiddeld warm voor de tijd van het jaar.


      Ads by Google
      Lees ook

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten