maandag 13 januari 2014

'roken' alcohol : Dronken zonder druppel te drinken

ma 13 jan 2014, 14:02

Dronken zonder druppel te drinken

AMSTERDAM - Een glas wijn of bier drinken is passé. Moderne drinkers 'roken' hun alcohol. De nieuwste trend om zo snel mogelijk dronken te worden, baart artsen zorgen.

    Men neme een fietspomp en een fles alcohol. Steek het uiteinde van de fietspomp door de bovenkant van de kurk, pomp lucht in de fles zodat de alcohol verdampt en inhaleer deze lucht. Zo simpel is het; dronken worden, zonder een druppel te drinken.
    Amerikaanse experts zagen de trend in 2004 geleden al opkomen toen er een apparaat werd uitgevonden dat alcohol kon produceren zonder vloeistof. Dit product werd echter al snel verboden, zo meldt Time Health.

    Afvallen

    Tien jaar later is het 'dronken worden zonder drinken' weer helemaal in. Het roken van alcohol is vooral populair bij mensen die willen afvallen en loze calorieën uit alcoholische dranken willen vermijden. ''Mensen denken dat het een geweldige manier is om toch dronken te worden, zonder ervan aan te komen'', zegt dr Deni Carise van de Amerikaanse Health Group. ''Vooral jong volwassenen zijn bijzonder gevoelig voor deze trend, het is immers nieuw en daarom al snel spannend.''

    Gevaarlijk

    Hoe spannend ook, het roken van alcohol is boven alles vooral erg gevaarlijk. Wanneer de alcoholdamp wordt ingeademd, gaat dit rechtstreeks van de longen naar de hersenen en het bloed zonder eerst verwerkt te worden door de maag en de lever. Hierdoor word je sneller dronken. Daarnaast is het lastig om te peilen hoeveel alcohol je precies binnen krijgt via zo'n inhalatie, waar je dat normaal aan het aantal lege glazen/flessen wel zou kunnen zien.
    Hoeveel mensen er met regelmaat alcohol roken is (nog) niet duidelijk, maar er is een duidelijke rage waarneembaar op YouTube. Carise vindt de ontwikkeling verontrustend. ''Het is verbazingwekkend wat mensen doen om dronken te worden.''

    Ads by Google
    Lees ook
     

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten