donderdag 23 januari 2014

Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg wordt miljardair

do 23 jan 2014, 08:11

Facebook-topvrouw miljardair


van onze financiële redactie
AMSTERDAM - Topvrouw Sheryl Sandberg van Facebook heeft een persoonlijk vermogen van meer dan $1 miljard opgebouwd.
Bekijk ook de video:
Steeds meer vrouwen in de top van techbedrijven

    Foto: BLOOMBERG
    Het hoofd dagelijkse operaties van 's werelds grootste sociale netwerk bezit volgens documenten die persbureau Bloomberg inzag 12,3 miljoen aandelen in het bedrijf. Het aandeel sloot gisteren tegen $57,51 en haar pakket wordt gewaardeerd op rond $750 miljoen. Daarnaast heeft Sandberg, die door oprichter Mark Zuckerberg naar Facebook werd gehaald, voor $300 miljoen aan opbrengsten uit verkochte aandelen opgestreken sinds het bedrijf in 2012 naar de beurs ging.

    Jong

    De 44-jarige Sandberg, vermaard om haar persoonlijke benadering, lange werkdagen en strijd voor vrouwen in topfuncties, is daarmee overigens niet de rijkste vrouw ter wereld maar wel een van de jongste.
    ,,Ze is naar Facebook gehaald om uit te dokteren hoe het geld kon verdienen. Dat blijkt een van de grootste succesverhalen in de bedrijfsgeschiedenis te zijn", aldus David Kirkpatrick, auteur van “The Facebook Effect” over het bedrijf met ruim 1,2 miljard gebruikers wereldwijd.
    Sandberg, opgeleid op Harvard en oud-medewerker van minister van Financiën Lawrence Summers, is ook commissaris Walt Disney en werkte bij Google en Starbucks.
    Ads by Google
    Lees ook

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten