maandag 13 juni 2016

Microsoft koopt LinkedIn met 400 miljoen gebruikers in 200 landen, voor $26 miljard


Microsoft koopt LinkedIn voor $26 miljard

52 min geleden
Technologiereus Microsoft koopt zakelijk netwerk LinkedIn voor $26 miljard.Die miljardendeal, die LinkedIn-aandeelhouders een premie van 49,5% op de koers van afgelopen vrijdag biedt, meldden de bedrijven maandagmiddag voorbeurs.
    Microsoft krijgt hiermee een enorme toegangspoort tot zakelijke netwerken met professionals. LinkedIn werd in 2003 opgericht en heeft naar eigen zeggen rond 400 miljoen gebruikers in 200 landen.
    LinkedIn-oprichter Reid Hoffmann bezit nog altijd 12% van alle aandelen, en zou fors kunnen cashen zodra de overname is afgerond.

    De handel in het aandeel Microsoft werd maandag korte tijd stilgelegd, nadat de koers enorm bewoog.
    Het aandeel LinkedIn, dat vorig jaar $3 miljard omzet boekte, stond maandagmiddag 48% hoger. Microsoft noteerde voorbeurs in de VS 3,4% lager.

    Miljardenverlies

    LinkedIn, met afgelopen vrijdag nog een marktwaarde van $17,5 miljard en ruim 9700 werknemers, maakte begin dit jaar een zware tijd door. Na melding van zijn kwartaalresultaten verloor het bedrijf $10 miljard aan marktwaarde op de beurs.
    Advertentie

    Microsoft, met $404 miljard marktkapitaal en 118.000 werknemers, neemt het platform over voor $196 per aandeel, in cash uit te keren.
    LinkedIn verdient het meeste geld aan professionele contacten in de Verenigde Staten, maar Europa kent naar omzetgroei momenteel de sterkste toename.

    Koerswijziging

    LinkedIn mag volgens de overeenkomst zijn naam, bedrijfscultuur en onafhankelijkheid behouden.
    Jeff Weiner, topman van LinkedIn, blijft volgens de meldingen aan als topman en komt direct onder Microsoft-topman Sataya Nadella te vallen.
    De ingreep past bij de koerswijziging van Microsoft-topman Nadella. Hij stapte eerder uit smartphone-ontwikkelingen en schrapte nog eens 1850 arbeidsplaatsen bij zijn mobieltjesdivisie, die het Amerikaanse softwareconcern heeft overgenomen van Nokia.

     http://www.telegraaf.nl/dft/25992991/__Microsoft_koopt_LinkedIn_voor__26_miljard__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten