woensdag 29 juni 2016

Terreuraanslag op vliegveld Ataturk in Istanbul: 36 doden en 150 gewonden + Heftige video: een terrorist wordt neergeschoten en zichzelf daarna opblaast

 

Zeker 36 slachtoffers gedood en 147 gewonden

Istanbul weer bloederig getroffen door terreur

13 min geleden
ISTANBUL - UPDATE 11.04 - Tientallen mensen zijn omgekomen bij een reeks bloederige aanslagen op het vliegveld Atatürk in Istanbul. Van de 147 mensen die gewond zijn geraakt, vechten er enkelen nog voor hun leven. Vlak na 21.00 uur bliezen drie terroristen zich op in de internationale vertrekhal. De aanslag is niet opgeëist.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/26104942/__Aanslagen_in_Istanbul__.html


    Foto: REUTERS


    Foto: REUTERS


    Foto: REUTERS

    Een hoge Turkse ambtenaar spreekt over 'bijna vijftig doden'. Officieel is sprake van zeker 36 doden, exclusief de drie terroristen. Het aantal gewonden ligt volgens Turkse media op 147.

    Nederlanders

    Het overgrote deel van de gewonden en doden is Turks. Verder zijn een Oekraïner en een Iraniër omgekomen, zo hebben diplomaten van die landen laten weten. Onder de 147 gewonden zijn zeven mensen uit Saudi-Arabië. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat er Nederlanders zijn gedood of gewond zijn geraakt door de terroristische aanslag.

    Om daar zekerheid over te krijgen gaat het Nederlands consulaat met vertegenwoordigers van alarmcentrale Eurocross woensdagochtend de ziekenhuizen in Istanbul langs om navraag te doen.

    Kalasjnikovs

    Twee schutters openden eerst het vuur met kalasjnikov-geweren en bliezen zich vervolgens op met bomvesten. Dat gebeurde vlak voor de veiligheidscontrole op de internationale terminal van het vliegveld. De politie had nog schoten afgevuurd om te proberen één van de verdachten uit te schakelen, zei een Turkse functionaris.
    De daders schoten vanuit een parkeergebouw aan de luchthaven, aldus ooggetuigen. Al snel kwamen er schokkende video's en foto's naar buiten via sociale media. Te zien was hoe mensen zwaargewond in of bij de vertrekhal lagen.
    Advertentie

    De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Taxi’s reden af en aan om gewonden af te voeren.

    'Islamitische Staat'

    De Turkse geheime dienst vermoedt dat Islamitische Staat achter de aanslagen zit. Daar zouden aanwijzingen voor zijn, maar om welke aanwijzingen het gaat, is niet bekend. De aanslag is door niemand opgeëist.

    Zesde aanslag

    Het is zesde aanslag op Turkse bodem dit jaar. Bij de meest recente aanslag kwamen in het centrum van Istanbul elf mensen om het leven in de buurt van het toeristische district.

    Lees ook:

    ’De grond was aan stukken geblazen’
    Heftige video: bewaker schiet terrorist neer

    Heftige video: bewaker schiet terrorist neer

    Vandaag, 00:22
    Video: Op Twitter zijn schokkende beelden opgedoken waarop te zien is dat een terrorist met een kalasjnikov wordt neergeschoten op vliegveld Ataturk in Istanbul.

    (Video)  


      De terrorist werd vermoedelijk door een bewaker neergeschoten.
      Op de beelden is te zien dat de man op de grond valt en zichzelf daarna opblaast.



      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten