zondag 6 maart 2016

Nancy Reagan, de voormalige first lady van de Verenigde Staten is op haar trouwdag, 6 maart, op 94-jarige leeftijd overleden

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: REUTERS

zo 06 mrt 2016, 17:38

Nancy Reagan overleden


WASHINGTON - Nancy Reagan, de voormalige first lady van de Verenigde Staten is op haar trouwdag, 6 maart, op 94-jarige leeftijd overleden.
    
Nancy Reagan in 1983
Nancy Reagan in 1983 Foto: Wikimedia
    De gezondheid van de weduwe van president Ronald Reagan was de afgelopen jaren verslechterd. Hartfalen werd haar zondagochtend fataal.
    Nancy Reagan werd geboren als Anne Francis Robbins en studeerde drama. Na haar studie werkte ze als verpleegster en verkoopmedewerkster in een warenhuis. Via haar moeder kreeg zij later een kleine acteerrol en nam ze haar artiestennaam Nancy Davis aan.
    Nancy ontmoette acteur Ronald Reagan in 1951 en trouwde een jaar later. Uiteindelijk werd Ronald Reagan de veertigste president van de Verenigde Staten van 1981 tot 1989.
    Nancy Reagan stond bekend als extreem loyaal en beschermend ten opzichte van haar man Ronald. Zo kreeg haar man tijdens zijn presidentschap een moeilijke vraag van een journalist, waarop zij hem influisterde: „we doen alles wat we kunnen.”
    Na Ronald Reagans afscheid van de politiek trok het stel zich terug in Los Angeles. Later verpleegde Nancy daar haar man, die door de ziekte van Alzheimer steeds meer op haar was aangewezen.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten