vrijdag 25 maart 2016

5000 kilo coke gepakt In de haven van Antwerpen, bestemd voor Nederland

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: ANP

5000 kilo coke gepakt

1 uur geleden John van den Heuvel en Mick van Wely
ANTWERPEN - In de haven van Antwerpen blijkt maandag een partij cocaïne in beslag te zijn genomen van 5000 kilo. De enorme hoeveelheid was bestemd voor Nederland.

    Dat heeft de politie bevestigd aan De Telegraaf.
    „We hebben besloten om de vangst nu naar buiten te brengen om te voorkomen dat er onrust ontstaat onder criminelen met eventuele liquidaties als gevolg”, zegt Thomas Aling van de Landelijke Eenheid. De politie roept daarom mensen die meer weten van de smokkel, zich al dan niet anoniem te melden.
    Het gebeurt steeds vaker dat de politie vangsten snel naar buiten brengt om deze reden. Dat kan soms nadelig zijn voor een onderzoek, omdat bij het stilhouden meer informatie binnenkomt.
    De container met coke werd maandag gecontroleerd in de haven van Antwerpen. Douanemedewerkers vonden tussen een lading ananassen, verpakt in verschillende hoeveelheden. Douane en politie ontdekten dat de container vermoedelijk Nederland als bestemming had.
    De Belgische douane en politie schakelden toen de Nederlandse recherche in. Die haalde de lading drugs uit de container en zette die terug in afwachting van de transporteur. Dinsdag werd de container opgehaald door de transporteur en vervoerd naar een loods in Drimmelen. Daar greep de politie in.
    Eén verdachte werd hier opgepakt waarna een tweede arrestatie volgde in Breda. De container wordt nu onderzocht door onder andere forensisch specialisten.
    De partij heeft een straatwaarde van zeker 125 miljoen euro. De vangst is enorm en ongeveer de helft van de totale hoeveelheid cocaïne die afgelopen jaar in de Rotterdamse haven in beslag werd genomen.
    Criminelen uit Nederland halen cocaïne binnen via zowel de Rotterdamse als de Antwerpse haven. Ook worden partijen van schepen gegooid voor de kust en met snelle boten aan wal gebracht.
    Spanningen over in beslag genomen, verdwenen of gestolen coke leiden regelmatig tot liquidaties. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de Mocro-oorlog, die aan ongeveer twintig mensen het leven kostte.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten