woensdag 26 augustus 2015

Tv-ploeg in uitzending doodgeschoten + Cameraman filmde schutter livemoord nog

 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: WDBJ7



wo 26 aug 2015, 15:14

Tv-ploeg in uitzending doodgeschoten


BEDFORD - Een Amerikaanse tv-verslaggeefster en cameraman zijn live in de uitzending doodgeschoten. De journalisten van het lokale nieuwsstation WDBJ7 draaiden een item in Bedford County in de staat Virginia, toen een nog onbekende persoon het vuur opende.

(Video)
Terwijl camereman Adam Ward dodelijk gewond naar de grond gaat, filmt hij heel even de schuter. Terwijl camereman Adam Ward dodelijk gewond naar de grond gaat, filmt hij heel even de schuter. Foto: WDBJ7
Verslaggeefster Alison Parker (24) en cameraman Adam Ward (27) waren net live in de uitzending met een interview toen er duidelijk hoorbaar werd geschoten. ,,Oh mijn God", schreeuwt Parker nog, terwijl ze naar de grond duikt en het beeld op zwart gaat.
,,Ok, we weten nog niet precies wat er gebeurd is, maar we houden u op de hoogte", aldus een bezorgde collega van de twee in de tv-studio. Inmiddels is duidelijk dat beiden het niet hebben overleefd. De vrouw die zij interviewden, werd in haar rug geschoten en raakte zwaargewond. Ze is inmiddels geopereerd. Bij WDBJ7 is geschokt gereageerd op de dood van Parker en Ward.
Op de beelden is een glimp van de dader te zien. Het lijkt erop dat hij gericht op de journalisten heeft geschoten. De politie maakt massaal jacht op de voortvluchtige schutter. Agenten zitten hem op de hielen. Er is op dit moment een achtervolging bezig op de snelweg.
Volgens de gouverneur van Virginia is de identiteit van de verdachte bekend. Naar het zich laat aanzien gaat het om een ontevreden werknemer van de nieuwszender.


Gerelateerde artikelen
26-08: 

http://www.telegraaf.nl/buitenland/24417680/__Tv-ploeg_in_uitzending_gedood__.html

 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: WDBJ7



wo 26 aug 2015, 15:36

Cameraman filmde schutter livemoord nog


BEDFORD - De dader van de schokkende livemoord op twee Amerikaanse journalisten van de lokale nieuwszender WDBJ7, is zelf ook heel even gefilmd.
    Terwijl cameraman Adam Ward dodelijk gewond naar de grond gaat, filmt hij heel even de schutter. Terwijl cameraman Adam Ward dodelijk gewond naar de grond gaat, filmt hij heel even de schutter. Foto: WDBJ7
    Terwijl cameraman Adam Ward dodelijk gewond naar de grond gaat, is de schutter een fractie van een seconde bijna vol in beeld. Te zien is dat de man gericht schiet op de televisieploeg. De moord was live in de uitzending, tot grote ontzetting van de collega's van de twee in de studio en alle kijkers thuis.
    Zowel verslaggeefster Alison Parker (24) als cameraman Adam Ward (27) overleefde het incident niet. De vrouw die het tv-duo op dat moment interviewde, werd in haar rug geraakt. Zij is inmiddels geopereerd.
    De politie maakt massaal jacht op de voortvluchtige schutter. Agenten zitten hem op de hielen.
    Volgens de gouverneur van Virginia is de identiteit van de verdachte bekend. Naar het zich laat aanzien gaat het om een verbitterde werknemer van de nieuwszender.





    Gerelateerde artikelen
    26-08: 

    http://www.telegraaf.nl/buitenland/24417801/__Cameraman_filmde_schutter_nog__.html

    wo 26 aug 2015, 17:42

    Schutter Roanoke pleegt zelfmoord


    ROANOKE - Vester Flanagan, de man die woensdagmiddag presentatrice Alison Parker en cameraman Adam Ward live in een televisie-uitzending doodschoot, heeft zelfmoord gepleegd. Flanagan was na de dubbele moord op de vlucht geslagen.
      Foto: WDBJ
      Flanagan sloeg even voor het middaguur plaatselijke tijd de hand aan zichzelf. Hij zou zichzelf hebben doodgeschoten tijdens een confrontatie met de politie.
      Het motief van de dubbele moord is nog niet helemaal duidelijk. Vlak voor zijn zelfmoord plaatste Flanagan enkele tweets. Daarin beschuldigde hij Parker van racisme en schreef hij dat Ward hem zou hebben gepest. Ook plaatste hij twee filmpjes van de moord.




      Gerelateerde artikelen
      26-08: 

      http://www.telegraaf.nl/buitenland/24418336/__Schutter_pleegt_zelfmoord__.html

       
       
      Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
      Foto: Twitter

      wo 26 aug 2015, 17:20

      Schutter zet moord op Twitter

      ROANOKE - De verdachte van de dubbele moord op een televisiepresentatrice en haar cameraman is tijdens zijn vlucht aan het twitteren. Vester Flanagan (twitternaam @bryce_williams7, inmiddels opgeheven door Twitter) heeft onder meer twee filmpjes van de moord op Twitter gezet.

      (Video)
        Op het filmpje is te zien hoe Flanagan Alison Parker doodschiet. Hij loopt rustig naar haar, cameraman Adam Ward en hun gast Vicki Garner toe. Flanagan kijkt eerst wat om zich heen met het pistool al in de hand en begint na een seconde of twintig te schieten. Parker rent gillend weg, terwijl ze meerdere keren wordt geraakt. Dan stopt het filmpje.
        Flanagan twitterde verder waarom hij tot zijn daad is gekomen. Hij zegt dat Parker racistisch tegen hem is geweest. Ook zou hij zijn gepest door Ward.

        Foto: Screenshot

        http://www.telegraaf.nl/buitenland/24418154/__Schutter_zet_moord_op_Twitter__.html

        Geen opmerkingen:

        Een reactie posten