vrijdag 5 april 2024

Ongelooflijke verborgen attracties in Amerikaanse steden

Ongelooflijke verborgen attracties in Amerikaanse steden

©Getty Images

Iedereen kent de basismonumenten die je moet zien in de grote steden van Amerika. Als je naar New York gaat, bezoek dan het Empire State Building! Als je in San Francisco bent, bekijk dan de Golden Gate Bridge! Er zijn echter nog tal van andere attracties in deze Amerikaanse steden waarvan je misschien niet eens wist dat ze er waren. Ben je op zoek naar een meer ongewone reiservaring? Hier zijn enkele ongebruikelijke en ongewone stedelijke must-sees die de meeste toeristen niet kunnen vinden.


Los Angeles, CA©Shutterstock

De Angeles Flight is een kabelbaan met twee wagons die Bunker Hill verbindt met de rest van het centrum van LA. Railfanaten denken dat het de kortste spoorlijn ter wereld is;


Chicago, IL©Shutterstock

De Chicago Temple, een gotische kerktoren die de top van een wolkenkrabber bekroont, bevindt zich op 77 West Washington St. en markeert de hoogste kerk ter wereld.


Las Vegas, NV©iStock
Ben jij een flippertovenaar? De Pinball Hall of Fame is een werkende speelhal en museum met meer dan 200 verschillende machines uit alle tijdperken.


Charlotte, NC©Shutterstock

De gepolijste roestvrijstalen METALmorphosis Head van de Tsjechische kunstenaar David Černý staat voor het Whitehall Corporate Center en draait en herconfigureert naar believen, wat lichtelijk verontrustend is.


Niagara Falls, NY©Shutterstock

Na het bekijken van de machtige watervallen is een ritje in de Niagara Falls Whirlpool Aero Car het volgende dat je kunt doen bij deze wereldberoemde natuurlijke bezienswaardigheid.


New York City, NY©Shutterstock

De prachtige, surrealistische SeaGlass Carrousel heeft als thema Battery Park, de oorspronkelijke locatie van het New York Aquarium in de Big Apple. Kinderen zullen gefascineerd zijn!


Philadelphia, PA©Shutterstock

Al Capone was slechts een van de beruchte gangsters die vastzaten in de Eastern State Penitentiary. Nu een museum, kunnen bezoekers ongehinderd door de celblokken dwalen en zijn ze vrij om te vertrekken wanneer ze maar willen.


Phoenix, AZ©Getty Images

Fireflies", de betoverende installatie van de Japanse kunstenares Yayoi Kusama, bevindt zich in de Contemporary Art Wing van het Phoenix Art Museum en is een permanent wonder in de toepasselijk genaamde The Yayoi Kusama Infinity Room.


San Antonio, TX©Shutterstock

Drink een biertje of twee terwijl je de tentoonstellingen in de Buckhorn Saloon and Museum bewondert. Hoogtepunten zijn onder andere het skelet van een 10.000 jaar oude prehistorische eland.


San Diego, CA©Shutterstock

Whaley House, een historisch monument in Californië, is naar verluidt het meest behekste huis in Amerika. Bekijk het museum en ga dan op spokenjacht;


Dallas, TX©Shutterstock
Kijk omhoog naar The Traveling Man, een van een reeks reusachtige sculpturen die door de wijk Deep Ellum in de stad schrijden.


San Jose, CA©Shutterstock

Betreed het excentriek ontworpen en naar verluidt spookachtige Winchester Mystery House, het eerbiedwaardige voormalige verblijf van Winchester Rifle-erfgename Sarah Winchester.


Austin, TX©Shutterstock

Ga op een zomeravond op de Congress Avenue Bridge staan en kijk met grote ogen toe hoe 's werelds grootste stedelijke vleermuiskolonie massaal de avondhemel induikt.


Jacksonville, FL©Shutterstock

De enorme, breed uitgespreide takken van de 250 jaar oude Treaty Oak in Jessie Ball DuPont Park lijken op de tentakels van een kolossale octopus.


Indianapolis, IN©Shutterstock

De ruïnes, die in Holliday Park staan, vormen het middelpunt van een aantrekkelijke landschapstuin. De sculpturen werden geborgen uit een wolkenkrabber in New York die in de jaren 1950 werd gesloopt.


San Francisco, CA©Shutterstock
De gietijzeren Lotta's Fontein dateert uit 1875 en is het oudste monument van de stad. Het werd een symbolische ontmoetingsplaats voor de overlevenden van de aardbeving van 1906.


Columbus, OH©Shutterstock

Het grote bronzen standbeeld van Arnold Schwarzenegger herinnert aan de dagen van de Terminator als bodybuilder en zijn band met Columbus. De stad organiseert het jaarlijkse Arnold Sports Festival.


El Paso, TX©Shutterstock

De pictogrammen (rotstekeningen) die kenmerkend zijn voor het gebied van de Hueco Tanks in de Chihuahuan-woestijn zijn duizenden jaren oud en van spiritueel belang voor de Indianen.


Memphis, TN©Shutterstock

Elke dag om precies 11 uur 's ochtends en 5 uur 's middags bezoeken vijf wilde eenden de fontein in de lobby van het Peabody Hotel, een prachtig ritueel dat bekend staat als de Peabody Duck March en dat dateert uit de jaren 1930.


Nashville, TN©Shutterstock

Nee, je bent niet in Griekenland. In plaats daarvan is het Betonnen Pantheon een replica op ware grootte van de beroemde historische bezienswaardigheid in Athene.


Boston, MA©Getty Images

Het Mapparium is een verbazingwekkende wereldbol van drie verdiepingen hoog, een gigantische holle bol van glas waar bezoekers in kunnen voor de aardrijkskundeles van hun leven. Het bevindt zich in de Mary Baker Eddy-bibliotheek.


Denver, CO©Getty Images

Kijk achter de klassiek ogende gevel van het American Museum of Western Art en bewonder een van de meest uitgebreide collecties schilderijen van het Amerikaanse westen in het land.


Baltimore, MD©Shutterstock

De eerbiedwaardige eind 19e-eeuwse George Peabody Library wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste bibliotheekruimtes ter wereld.


Louisville, KY©Shutterstock

Harland Sanders (1890-1980) gaf ons KFC, een van de meest succesvolle fastfoodrestaurants ter wereld. Als een van de favoriete zonen van Kentucky werd de "Kolonel" na zijn dood geëerd met zijn eigen graf op Cave Hill Cemetery.


Oklahoma City, OK©Shutterstock

Ga naar het National Cowboy and Western Heritage Museum, een goudmijn aan Old West en Indiaanse kunstwerken en artefacten.


Miami, FL©Shutterstock

In deze gezinsvriendelijke attractie, de Monkey Jungle "waar de mensen in een kooi zitten en de apen in het wild rondrennen", scharrelen en dartelen families van ernstig gelukkige primaten onbekommerd rond.


Honolulu, HI©Shutterstock

Tabakserfgename Doris Duke (1912-1993) liet de wereld haar eigen Shangri La na, een afgelegen villa aan het strand die nu een fabelachtige collectie islamitische kunst huisvest.


Kansas City, KS©Shutterstock

Naast een uitgebreide collectie Aziatische kunst is het Nelson-Atkins Museum of Art beroemd om zijn iconische shuttlecock-sculpturen - de grootste ter wereld - die over het hele terrein verspreid staan.


Atlanta, GA©Getty Images

Het buitengewone Atlanta Cyclorama is een cilindrisch panoramisch schilderij met minutieuze en grafische details van de bloedige Slag om Atlanta tijdens de Burgeroorlog. Je vindt het in het Atlanta History Center.


Cleveland, OH©Shutterstock

Een kakofonie van geluid weerklinkt over de vele kleurrijke kraampjes van de historische West Side Market, een bezienswaardigheid in de stad die bekend staat om zijn fantastische verscheidenheid aan heerlijke etnische producten.


New Orleans, LA©Shutterstock

Lafitte's Blacksmith Shop schonk zijn eerste bier in de jaren 1770 en is een van de oudste overgebleven gebouwen in de stad. Bestel een biertje en geniet van de sfeer.


St Paul, MN©Getty Images

Als je het Ramsey County Courthouse binnenglipt, zie je het indrukwekkende standbeeld Vision of Peace. Met een hoogte van 60 meter en 60 ton is het de grootste gebeeldhouwde onyxfiguur ter wereld.



Pittsburgh, PA©Getty Images

Replica's van HAL 9000 uit '2001: A Space Odyssey' (1968) en Star Wars' favoriet C-3PO behoren tot de automaten die bezoekers begroeten in The Robot Hall of Fame, gevestigd in het Carnegie Science Center.


Birmingham, AL©Shutterstock

De Sloss Furnaces, die van 1882 tot 1971 in bedrijf waren als ruwijzer producerende hoogoven, was een van de eerste industriële locaties in de VS die werd bewaard en gerestaureerd voor openbaar gebruik.


Colorado Springs, CO©Shutterstock

De verzameling ongelooflijke zandstenen rotsformaties in de buurt van de stad staat geregistreerd als een National Natural Landmark en wordt toepasselijk de Garden of the Gods genoemd.


Springfield, IL©iStock
De Lincoln Tombe is een prachtig monument en de laatste rustplaats van een van de grootste presidenten van het land. Een bronzen buste kondigt de grafkamer aan. Wrijf over de neus van de grote man voor geluk!


Rochester, NY©Shutterstock

Het jaarlijkse Seringenfestival is veel meer dan een viering van deze mooie bloesem. Verwacht ook kunst, muziek en eten. Het behoeft geen betoog dat het zoete boeket dat boven de locatie in Highland Park hangt, bedwelmend is.


Oakland, CA©Shutterstock

Zelfs als je niet bijzonder gelovig bent, geeft een wandeling door het prachtige interieur van de kathedraal van Christus het Licht je een gevoel van troost en spirituele vernieuwing.


Minneapolis, MN©Shutterstock

Eén keer per jaar, op de eerste vrijdag na Memorial Day, gaat de historische Prospect Park Water Tower, plaatselijk bekend als de "Heksenhoed", open voor het publiek. Het uitzicht vanaf de top is betoverend.


Salt Lake City, UT©Shutterstock

Het interieur van de fantastische openbare bibliotheek van Salt Lake City baadt in natuurlijk licht en is een architectonische triomf.


Cincinnati, OH©Shutterstock

Het American Sign Museum is gewijd aan de kunst en geschiedenis van uithangborden en het maken van uithangborden en is een en al knipperend neon en halogeenverlichting.


Charleston, SC©Shutterstock

Er zijn mooiere en romantischere voorbeelden, maar Drayton Hall blijft het oudste nog niet gerestaureerde plantagehuis in Amerika dat open is voor het publiek. Authentieker dan dit wordt het niet.


Sacramento, CA©Shutterstock

Stoomfanaten en iedereen die geïnteresseerd is in 19e-eeuwse industriële architectuur kan zijn hart ophalen bij de uitgestrekte Sacramento Locomotive Works.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten