donderdag 25 april 2024

De mooiste vakantiebestemmingen in foto's

 

De mooiste vakantiebestemmingen in foto's

Lekker even helemaal weg©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Dromen over reizen die nog zullen komen, wie doet dat niet? De Lonely Planet heeft een flink aantal bestemmingen geselecteerd die volgens de reisgids op dit moment het meest trendy zijn.

(Op de foto: Belize, door Meritt Thomas, Unsplash)


1. Cookeilanden©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Te beginnen met de Cook Eilanden, een archipel van 15 eilanden in de Stille Zuidzee (tussen Hawaii en Nieuw-Zeeland). Het hoofdeiland van de groep, Rarotonga, waar de hoofdstad Avarua ligt, is de toegangspoort tot enkele van de mooiste plekken ter wereld.

1. Cookeilanden: wateractiviteiten en Maori-cultuur©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Voor wie op zoek is naar activiteiten op het water, zijn de Cookeilanden de ideale bestemming. Snorkelen, onderwatervissen en diepzeeduiken zijn slechts enkele van de activiteiten die hier worden aangeboden. Op cultureel gebied kunnen bezoekers aan Te Vara Nui alles leren over de plaatselijke Maori-gemeenschap.


2. Noorwegen©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Noorwegen staat bekend als een van de gelukkigste landen ter wereld. Volgens CNN beweren kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit dat dit komt door hun liefde voor de natuur. Zo zei de prinses: "We zijn graag buiten, midden in de natuur. Op zondag in een Noors huis zijn en niet in het bos gaan wandelen... dat kan eigenlijk niet."

2. Noorwegen: het plezier van baden in het midden van het bos©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Je kunt een buitenbad nemen omringd door de natuur bij Bøkeskogen. Dit beukenbos is het noordelijkste ter wereld, en ligt op slechts twee uur van de Noorse hoofdstad Oslo. Omdat Noorwegen een land met korte afstanden is, kun je in één reis probleemloos zowel van de stad als van de natuur genieten.


3. Mauritius©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan, ten oosten van Madagascar en een zeer ongewoon uitstapje ten opzichte van het Afrikaanse vasteland. In Mauritius vind je fantastische golfbanen, bergwandelingen, allerlei watersporten, mogelijkheden om vogels te spotten, prachtige stranden en een van de beste botanische tuinen ter wereld.

3. Mauritius: een charmante koloniale hoofdstad©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Mauritius herbergt ook de vroegere koloniale hoofdstad, een fascinerende plaats om te bezoeken en uitgebreid te leren kennen. Je kunt er proeven van het heerlijke plaatselijke eten, het fantastische nachtleven meemaken en de monumentale plaatsen ontdekken die door de UNESCO tot het Werelderfgoed worden gerekend.


4. Belize©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

In Belize is er voor elk wat wils, van Maya-ruïnes tot Caraïbische wateren. Het is een zeer toegankelijke plaats voor Amerikaanse toeristen, want het ligt niet ver weg en heeft directe en korte vluchten van en naar Noord-Amerikaanse steden.


4. Belize: je kunt er het barrièrerif verkennen©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Belize herbergt ook een plaats die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat: het Barrièrerif van Belize. Een indrukwekkende bezienswaardigheid die het bezoeken en genieten waard is.


5. Slovenië©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Lonely Planet is niet de enige die de aandacht vestigt op een land als Slovenië. De Michelin Gids heeft de afgelopen jaren maar liefst zeven sterren toegekend aan Sloveense restaurants. Maar in dit Oost-Europese land draait het niet alleen om gastronomie, er valt ook veel te beleven en te ontdekken, met veel interessante plaatsen, ook al geldt het land niet als een van de populairste bestemmingen van toeristen.

5. Slovenië: het meer van Bled is een bezoek waard©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Slovenië is een bestemming die de landschappen en omgevingen van de Balkan, de Middellandse Zee en de Alpen perfect combineert, maar met een twist. Het is een klein land, waardoor het gemakkelijk is in korte tijd veel te bezoeken. Van de bruisende hoofdstad, Ljubljana, tot het spectaculaire meer van Bled, in elke uithoek van het land genoeg te zien en te doen.


6. Anguilla©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Hoewel Anguilla technisch gezien geen land is, omdat het een Brits overzees gebiedsdeel in de Caraïben is, heeft het toch een plaatsje verdiend op onze lijst van bestemmingen voor 2022! Dit prachtige Caraïbische eiland heeft er alles aan gedaan om op verantwoorde wijze weer open te gaan voor toeristen.


6. Anguilla: 33 ongelooflijke openbare stranden©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Anguilla heeft 33 openbare stranden, een warm klimaat, kristalhelder zeewater, mooie hotels en een fantastische keuken. Om al deze redenen is het een uitstekende vakantiebestemming voor 2022.


7. Oman©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Van fjorden tot het 'Lege Kwartier', Oman heeft veel te bieden! In Musandam, een streek van het land die grenst aan de Straat van Hormuz, kunnen de bergen wel 2000 meter hoog worden, wat een adembenemend landschap oplevert.


7. Oman: bezoek zeker ook het 'Lege Kwartier'.©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Als je van woestijnen houdt, mag je het 'Lege Kwartier' niet missen, een grote vlakte midden in de woestijn waar de grenzen van Oman, Jemen, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten samenkomen. Je kunt niet elke dag in zo'n korte tijd en ruimte vier landen tegelijk bezoeken!


8. Nepal©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in het beklimmen van de Mount Everest, is Nepal een interessante bestemming omdat het zoveel te bieden heeft. In de afgelegen regio Mustang kunnen reizigers een ongelooflijk landschap ontdekken dat de bergen met de hooggelegen woestijn vermengt, en ook genieten van de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking die accommodatie aanbiedt.


8. Nepal: probeer jakboter en momo's©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

De keuken van Nepal is al even indrukwekkend. Je kunt er plaatselijke lekkernijen proeven, zoals jakboter en momo's, en dat alles vergezeld van ongelooflijke uitzichten.


9. Malawi©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Malawi is een heel klein land vergeleken met sommige van zijn buurlanden zoals Mozambique en Tanzania. Maar het 'warme hart van Afrika' heeft vele unieke schatten te ontdekken, zoals Lake Malawi, het grootste meer ter wereld.


9. Malawi: een ideale plek om op safari te gaan©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Malawi is een ideale safaribestemming, en omdat het minder bekend is dan andere safaribestemmingen, komen er minder toeristen op af. De mogelijkheden voor deze vorm van toerisme in Malawi zijn uitgebreid en goed geprijsd. Zo kun je er genieten van de typische Afrikaanse fauna die uiteenloopt van olifanten tot bavianen en nijlpaarden in hun natuurlijke habitat.


10. Egypte©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Het mag geen verrassing zijn dat dit land op deze lijst staat! Egypte is immers de thuisbasis van een van de zeven wereldwonderen: de piramiden van Gizeh!


10. Egypte: de piramide van Zoser is onlangs heropend©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Egypte heeft zo veel geheimen dat archeologen ook nu nog jaar na jaar nieuwe dingen blijven ontdekken en onthullingen blijven doen over de meer dan 4.500 oude piramiden van het land. Zo werd bijvoorbeeld de 60 meter hoge piramide van Zoser, de oudste van alle piramiden in de necropolis van Saqqara, ten zuiden van de stad Memphis, in 2020 na 14 jaar restauratie weer voor het publiek opengesteld.



De mooiste vakantiebestemmingen in foto's (msn.com)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten