vrijdag 12 april 2024

De 30 mooiste straten ter wereld

De mooiste straten ter wereld©Shutterstock

Elk land heeft zijn beroemde bezienswaardigheden, waarvan er vele straten zijn. Maar zijn deze bekende straten ook de mooiste? Nou ja, niet altijd. Natuurlijk kun je discussiëren over wat een straat ‘mooi’ maakt, maar architecturale kenmerken, culturele relevantie, charme, uitzichten en andere unieke kenmerken kunnen inderdaad als criteria worden gebruikt.

Heb je je met dat in gedachten ooit afgevraagd waar de mooiste straten ter wereld zich bevinden? Klik door de galerij om erachter te komen.


Jinlistraat, Chengdu, China©Shutterstock

Jinli Street, in Chengdu, China, dateert zo'n 1800 jaar geleden. De prachtige lantaarns en huizen uit de Qing-dynastie maken een van de oudste winkelstraten in de provincie Sichuan vrij uniek.


Lombard Street, San Francisco, VS©Shutterstock

Dit prachtige kronkelende pad met acht bochten is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Lombard St, ook bekend als de meest bochtige straat ter wereld, is zeker een bezoek waard.


The Philosopher's Walk, Kyoto, Japan©Shutterstock

Dit is de straat die je moet bezoeken tijdens het kersenbloesemseizoen. Deze pittoreske straat is vernoemd naar Nishida Kitaro, een filosoof die hier elke dag mediteerde, en strekt zich ruim 1,6 km lang uit langs het kanaal.


Aldama-straat, San Miguel de Allende, Mexico©Shutterstock

Deze prachtige kleurrijke straat met kinderkopjes vind je in San Miguel de Allende, een UNESCO Werelderfgoedlocatie in Mexico.


Arlington Row, Bibury, Engeland©Shutterstock

Deze huisjes dateren uit 1380 en werden oorspronkelijk gebouwd als een monastieke wolwinkel en later omgebouwd tot wevershuizen. Je kunt eigenlijk in een huisje verblijven op deze idyllische locatie in de Cotswolds.


Acorn Street, Boston, VS©Shutterstock

De wijk Beacon Hill in Boston is zeker een bezoek waard, en Acorn Street, met zijn rode bakstenen gebouwen, kasseien en lantaarnpalen, straalt charme uit.


Callejon El Asri, Chefchaouen, Marokko©Shutterstock

De blauwgekalkte stad Chefchaouen in Marokko is absoluut adembenemend. Dit specifieke steegje, genaamd Callejon El Asri, is zo fotogeniek als maar kan.


Via Monte San Michele, Alberobello, Italië©Shutterstock

Dit kleine stadje in de Italiaanse regio Puglia staat bekend om zijn witte paddenstoelvormige huizen, trulli genaamd. Via Monte San Michele is misschien wel de meest pittoreske straat in Alberobello.


Klima, Milos, Griekenland©Shutterstock

Dit voormalige vissersdorpje op het Griekse eiland Milos is echt schattig, met zijn witgekalkte huizen met kleuraccenten.


Royal Crescent, Bath, Engeland©Shutterstock

Bath's Royal Crescent bestaat uit een halvemaanvormige rij van dertig symmetrische Georgische herenhuizen, gebouwd halverwege de 18e eeuw door de Engelse architect John Wood, the Younger.


El Moez, Caïro, Egypte©Shutterstock

Volgens de VN herbergt een van de oudste straten van de stad ‘de grootste concentratie middeleeuwse architectonische schatten in de islamitische wereld’.


Rua Luís de Camões, Águeda, Portugal©Shutterstock

Het Umbrella Sky Project bracht schaduw, kleur en kunst naar deze Portugese stad. Hoe cool is dit, toch?


Hosier Lane, Melbourne, Australië©Shutterstock

Als graffiti en straatkunst meer jouw ding zijn, zul je het kunstepicentrum van Melbourne zeker bezoeken.


Quai de l'Île, Annecy, Frankrijk©Shutterstock

De oude binnenstad van deze Alpenstad is werkelijk schilderachtig. Loop langs de Quai de l'Île en geniet van het kanaal, de winkels en restaurants.


Quai de la Poissonnerie, Colmar, Frankrijk©Shutterstock

De vakwerkhuizen en de rustige gracht maken ‘Petite Venise’ tot een bijzondere plek.


Brouwersgracht, Amsterdam, Nederland©Shutterstock

De Brouwersgracht is omzoomd met prachtige historische gebouwen uit de 17e eeuw. Het is een van de meest iconische plekken in de stad.


Soi Romani, Phuket, Thailand©Shutterstock

Trek naar de oude binnenstad van Phuket en ontdek de prachtige Chinees-Portugese architectuur. Vroeger was dit de plaatselijke rosse buurt, maar het is nu een prachtig gezinsvriendelijk gebied.


Rue du Petit-Champlain, Quebec City, Canada©Shutterstock

Deze straat ligt in Quartier du Petit Champlain, een (zo niet de) oudste commerciële wijk van Noord-Amerika. Deze voetgangersstraat is zo charmant als maar kan.


59th Street, Campeche, Mexico©Shutterstock

Wat is er niet leuk aan kleurrijke straten, toch? Campeche levert zeker op die afdeling. Calle 59 is misschien wel de bekendste in de oude binnenstad van Campeche.


Caminito, Buenos Aires, Argentinië©Shutterstock

El Caminito, gelegen in de wijk La Boca, is een must-visit als je in de stad bent. Caminito, Spaans voor ‘klein pad’, is een straatmuseum vol kleur en kunstenaars.


Nyhavn, Kopenhagen, Denemarken©Shutterstock

Het wordt niet mooier dan de kleurrijke huizen aan de 17e-eeuwse waterkant van Kopenhagen. De iconische promenade is een locatie die je absoluut moet bezoeken als je in de stad bent.


Portobello Road, Londen, Verenigd Koninkrijk©Shutterstock

Portobello Road is de thuisbasis van een van de beroemdste markten van de hoofdstad. Het staat ook bekend om zijn snoepkleurige huizen, en natuurlijk winkels en cafés, en alles daartussenin.


Bryggen, Bergen, Noorwegen©Shutterstock

De kleurrijke houten huizen van Bergen aan de Hanseatic Wharf zijn een prachtige historische plek die zeker een bezoek waard is.


Largo do Pelourinho, Salvador, Brazilië©Shutterstock

Het historische centrum van Salvador staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je veel Portugese architectuur met een vleugje Zuid-Amerikaanse kleur.


Kiremitstraat, Istanboel, Turkije©Shutterstock

Istanbul wemelt van de prachtige architectuur en de kleurrijke huizen van de wijk Balat zijn een genot om te bewonderen. Je kunt je reis beginnen in Kiremit Street.


Via dei Coronari, Rome, Italië©Shutterstock

Dit is een van de meest pittoreske straten in het historische centrum van Rome, vol onder meer renaissance-architectuur, boetieks, antiekwinkels en cafés.


Jalan Kek Chuan, Penang, Maleisië©Shutterstock

George Town, op het Maleisische eiland Penang, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In deze straat en omliggende gebieden vind je een prachtige mix van westerse en oosterse ontwerpen.


Avenue des Camoëns, Parijs, Frankrijk©Shutterstock

Vergeet Champs de Mars. Dit is de plek waar je een foto wilt maken van de Eiffeltoren, en natuurlijk van alle Haussmanniaanse architectuur eromheen.


Washington Street en Water Street, Brooklyn, New York City, VS©Shutterstock

Het iconische kruispunt van Washington Street en Water Street in de wijk Dumbo biedt bezoekers een van de beste uitzichten op de Manhattan Bridge.


Bronnen: (CNN) (House Beautiful) (EnVols)

De mooiste straten ter wereld (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten