vrijdag 12 april 2024

Dit zijn momenteel de 30 coolste straten ter wereld

 Dit zijn momenteel de 30 coolste straten ter wereld

©Shutterstock

Wat maakt een straat ‘cool’? Gaat het om het aantal restaurants, bars, cafés en onafhankelijke winkels? Of is het gewoon een algemene sfeer, een vriendelijke warmte die moeilijk vast te pinnen is? Blijkbaar is het een combinatie. Ieder jaar rangschikt Time Out de beste steden ter wereld. Voor 2024 rangschikte het de 30 coolste straten ter wereld, maar het zal je misschien verbazen: het zijn onverwachte plekken!

Om de line-up samen te stellen heeft het netwerk van redacteuren en schrijvers van de Global Lists Guide een bijdrage geleverd om hun favoriete straten in hun respectievelijke steden te bepleiten. Klik verder om erachter te komen of je er ooit hebt gewandeld.


30. LP Leviste Street, Manilla, Filippijnen©Shutterstock

Deze gemoedelijke straat ligt vlak bij het Jaime Velasquez-park en is gevuld met coffeeshops, kringloopwinkels en onafhankelijke eetgelegenheden. Je mag ook de geliefde Salcedo Community Market niet missen, die elk weekend plaatsvindt.


29. Cecil Street, Singapore©Getty Images

Ondanks de ligging in de centrale zakenwijk van Singapore, is er in Cecil Street een verrassend handvol coole bars, gezellige cafés en trendy fitnessstudio's.


28. Troon Street, Athene, Griekenland©Getty Images

Petralona, ​​een gemeenschapsgerichte mix van kunstenaars, ontwerpers en muzikanten, is uitgegroeid tot een van de populairste woonwijken van Athene. En in het hart ervan ligt Troon, dat loopt van Thissio en het observatorium op de Filopappos-heuvel tot aan het zuidelijke Merkouri-plein.


27. Saint-Hubert Plaza, Montreal©Shutterstock

Wandel tussen de bezienswaardigheden van Art Mûr, een kunstgalerie van drie verdiepingen, en ga daarna brunchen op een van de vele coole plekken in de Saint-Hubertstraat. Je krijgt een totaal unieke Montreal-ervaring.


26. Miracle Mile, Miami, Florida, VS©Shutterstock

Deze historische wijk staat vol met onafhankelijke winkels en enkele van de beste restaurants van Miami, waaronder een aantal die een vermelding in de Michelingids hebben verdiend. Ook beschikken de omliggende promenades over prachtig onderhouden architectuur in mediterrane Revival-stijl.


25. Quang An-straat, Hanoi, Vietnam©Shutterstock

Quang An Street loopt langs de oostelijke oever van Tay Ho en is het levendige, kosmopolitische hart van Hanoi. Naast de traditionele restaurants en de populaire nachtelijke bloemenmarkt, vind je er ook gezellige cafés, boetiekjes en een internationale keuken.


24. Songridan-gil, Seoel, Zuid-Korea©Shutterstock

Terwijl de meeste toeristen massaal naar Myeongdong en Hongdae trekken, trekken de lokale bewoners van Seoul naar Songridan-gil. Met een groot winkelcentrum en een pretpark binnen handbereik heeft de straat de sfeer van de grote stad van Seoul behouden, maar ook de industriële esthetiek, typisch voor de oudere wijken van de stad.


23. Foster Street, Sydney, Australië©Shutterstock

Foster Street maakt deel uit van een wijk in de binnenstad die bekend staat als het Hollywood Quarter, en heeft zeker een sterrenkwaliteit. Tijdens een recent bezoek dineerde Taylor Swift in Pellegrino 2000 in Foster Street.


22. Camden Street, Dublin, Ierland©Shutterstock

Op slechts 10 minuten lopen van het toeristische centrum van de stad vind je Camden Street met zijn postmoderne uitstraling. Gekenmerkt door pretentieloze pubs, politieke straatkunst en een bruisende eetcultuur, is het een hotspot geworden voor de creatievelingen van de stad.


21. 18th Street, Chicago, Illinois, VS©Shutterstock

18th Street is bezaaid met bedrijven, kunstgalerijen en restaurants en is de drukste straat van de South Side. Het bevindt zich ook in Pilsen, een van de belangrijkste knooppunten voor de Mexicaans-Amerikaanse gemeenschap in Chicago.


20. Rue de Belleville, Parijs, Frankrijk©Getty Images

Deze straat loopt door het voormalige dorp Belleville en is populair bij Parijzenaars omdat hier enkele van de beste bars van de hoofdstad samenkomen. Het ligt ook in het centrum van Belleville Chinatown, waar je heerlijk Chinees eten kunt eten.


19. Bucareli, Mexico-Stad, Mexico©Shutterstock

Deze laan heeft de Boheemse charme van Colonia Juárez en ligt toch iets dichter bij het historische centrum van Mexico-Stad. Zorg ervoor dat u een kopje koffie drinkt bij Café La Habana (foto), dat zijn jaren 50-decor heeft behouden.


18. Calle del Conde Duque, Madrid, Spanje©Shutterstock

Conde Duque, overschaduwd door het naburige Malasaña, krijgt veel ophef dankzij het Condeduque Cultureel Centrum. Het was een voormalige militaire kazerne en omgebouwd tot een tentoonstellingsruimte, theater en zomerbioscoop.


17. Gerrard Street, Londen, VK©Getty Images

TikTok, de hoofdstraat van China Town in Londen, heeft van bijna elke eetkraampje en eetgelegenheid in deze straat socialemediasterren gemaakt.


16. Rua Sá de Noronha, Porto, Portugal©Shutterstock

Gelegen in een van de levendigste wijken van Porto, loop je van Aduela Bar bovenaan de straat naar Reitoria Restaurant onderaan. Je zult zien waarom Rua Sá de Noronha de coolste straat van de stad is.


15. East 3rd Street, Los Angeles, Californië, VS©Getty Images

Net voorbij de hoogbouw in de binnenstad en een Little Tokyo-tempel is het stukje 3rd Street in het Arts District de plek waar je bij 715 sushi met een Michelin-ster kunt eten of een galeriebezoek kunt brengen bij Over the Influence.


14. Banthat Thong, Bangkok, Thailand©Shutterstock

Ooit een straat vol motorfietsen en auto's, is Banthat Thong de afgelopen jaren getransformeerd in de belangrijkste straatvoedselbestemming van de stad. Aan beide kanten van het 2,2 kilometer lange traject zijn nu meer eetgelegenheden te vinden dan je je ooit zou kunnen voorstellen.


13. Fifth Avenue, New York City, VS©Getty Images

Nee, niet die Fifth Avenue! Dit is de overkant in Park Slope, Brooklyn. Dankzij de regelmatige gemeenschapsfestivals, restaurants en winkels is het een van de coolste straten in 2024.


12. Oranienstraße, Berlijn, Duitsland©Getty Images

Van enkele van de beste clubs in de stad tot fantastische vintagewinkels, er gebeurt ongelooflijk veel in de Oranienstraße, dag en nacht.


11. Bree Street, Kaapstad, Zuid-Afrika©Shutterstock

Bree Street is gevuld met boetieks, bars, restaurants en kunstgalerijen die het beste laten zien dat Kaapstad te bieden heeft.


10. Raad van Cent, Barcelona, ​​Spanje©Getty Images

Consell de Cent loopt door de kern van de stad en is een straat van 6 km, van het Joan Miró-park tot de Passeig de Sant Joan. Het levendige gedeelte is bezaaid met restaurants, boetieks en ontmoetingsplekken.


9. Chazawadori, Toi, Japan©Shutterstock

Elke zondagmiddag is Chazawa-dori afgesloten voor verkeer, waardoor het de perfecte tijd is om deze levendige straat te voet te verkennen. Afgezien van de gigantische gorilla op het dak van een FamilyMart-supermarkt, is Chazawa-dori gevuld met vriendelijke restaurants, gezellige cafés en charmante bakkerijen.


8. Arnaldo Quintela, Rio de Janeiro, Brazilië©Getty Images

De afgelopen jaren heeft Arnaldo Quintela in Botafogo zichzelf gevestigd als een culinaire hotspot, waar elke avond mensen de trottoirs vullen. Als je cool bent en in Rio bent, ben je er waarschijnlijk.


7. Rua da Boavista, Lissabon, Portugal©Shutterstock

Er zijn maar weinig buurten in Lissabon die zoveel levens hebben geleefd als Cais do Sodré, dat de erfenis van het nachtleven te boven is gegaan en een plek is geworden om lokaal te winkelen en te brunchen of dineren met vrienden. Rua da Boavista is een uitstekende weergave van de ontwikkeling van de buurt, met nieuwe ondernemingen op het gebied van eten, drinken en winkelen die altijd opduiken.


6. Petaling Street, Kuala Lumpur, Indonesië©Shutterstock

Jalan Petaling is een van de oudste straten van Kuala Lumpur, de thuisbasis van de eerste Chinese kolonisten van de stad in de negentiende eeuw. Tegenwoordig herbergt het enkele van de coolste en nieuwste eet- en drinkgelegenheden in de stad.


5. Commercial Drive, Vancouver, Canada©Shutterstock

In een stad die snel verandert, blijft Commercial Drive ongegentrificeerd. McDonald's en Starbucks probeerden, maar slaagden er niet in om op koers te blijven, en de vele kledingwinkels en boetieks zijn gewijd aan vintage of ethisch geproduceerde materialen. The Drive (zoals het bij de lokale bevolking bekend staat) beschikt ook over een bowlingbaan die door een familie wordt beheerd, verschillende coffeeshops en niet minder dan vier tweedehandsboekwinkels en drie platenwinkels.


4. Guatemala Street, Buenos Aires, Argentinië©Getty Images

In het hart van het historische Palermo Viejo, is de Calle Guatemala de thuisbasis van het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Don Julio, ook wel 's werelds beste parrilla genoemd. Van bescheiden afkomst tot gastronomisch centrum, deze geplaveide straat, deze coole Argentijnse straat wil je zeker bezoeken.


3. East Eleventh, Austin, VS©Shutterstock

East Eleventh is omgeven door geweldige plekken voor eten, cultuur, muziek en meer en is net zo cool als Austin zelf. Zorg ervoor dat je lokaal ontworpen nette laarzen van HELM koopt, en probeer een overheerlijk borststuk van Franklin Barbeque.


2. Hollywood Road, Hongkong©Shutterstock

Hollywood Road dateert uit 1844 en is een van de oudste straten van Hong Kong. Maar op dit moment duiken hier alle coolste nieuwe locaties van de stad op!


1. High Street, Melbourne, Australië©Shutterstock

Dit jaar kwam High Street in Melbourne als beste uit de bus, dankzij de sfeer van voor ieder wat wils met vintage winkels, coole cafés en meer.


Bronnen: (Time-out)

Dit zijn momenteel de 30 coolste straten ter wereld (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten