zaterdag 15 juni 2019

Eerste Vietnamese auto's vanaf 17-6-2019 de straat op [Xe hơi Việt đầu tiên sẽ... lên đường từ ngày 17-6-2019 cạnh tranh với Ford và Toyota ]






Werkneemster in de fabriek van VinFast.© AFP Werkneemster in de fabriek van VinFast.
In Vietnam komen voor het eerst VinFasts op de markt, auto's die helemaal in het land zelf zijn gemaakt door een Vietnamees bedrijf. Autofabriek VinFast is onderdeel van Vingroup, het concern van de rijkste inwoner van het land, Pham Nhat Vuong.
Vingroup-directeur Nguyen Viet Quanghe, liet trots laten weten dat 'de eerste Vietnamese auto's maandag door Vietnamese straten zullen rijden'.
De premier van het land, Nguyen Xuan Phuc, viel hem enthousiast bij en zei dat de natie net als Duitsland en Japan naam kan maken in de auto-industrie. "De Vietnamezen kunnen wat de wereld kan", zei de premier.

Videospeler van: YouTube (Privacybeleid)
De eerste auto's werden vorig jaar op een autobeurs in Parijs gepresenteerd. Voor het ontwerp van zijn eerste twee modellen hield VinFast een enquête onder 62.000 Vietnamezen over wat het mooiste ontwerp was voor de nieuwe modellen.

250.000 auto's per jaar

VinFast mikt aanvankelijk op een productie van 250.000 auto's per jaar, maar wil dat uiterlijk in 2025 hebben opgevoerd naar jaarlijks 500.000 exemplaren.
https://www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/eerste-vietnamese-autos-vanaf-maandag-de-straat-op/ar-AACSX10?ocid=spartandhp#page=2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten