zondag 10 juli 2016

Texas : Politiechef Dallas verloor zoon...’cop-killer’ door...politiekogels (!) + Gevangenen breken uit om bewaker te redden

 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Foto: AP

Zoon was ’cop-killer’, broer doodgeschoten door drugsdealer

Politiechef Dallas verloor zoon door politiekogels

2 uur geleden
Dallas - De recente ontwikkelingen in Dallas, waarbij een vijftal agenten werd doodgeschoten en na concrete dreigingen het hoofdbureau van politie werd afgegrendeld, raken politiechef David Brown hard. En dat is niet gek, want de hoofdcommissaris maakte al de nodige drama’s mee in zijn politiecarrière.


    Brown verloor in 2010 zijn zoon David Brown jr. toen deze door politiekogels (!) werd geveld. Kort daarvoor had junior, onder invloed van drugs, zelf twee mensen - onder wie een politieman - van het leven beroofd. Brown was net zeven weken politiechef. Hij verloor zijn zoon op Vaderdag...
    Eerder al, in 1991, werd Browns jongere broer Kelvin doodgeschoten door een drugsdealer, meldt de Dallas Morning News en toen David Brown sr. nog als agent op straat patrouilleerde, in 1988, werd zijn partner-collega Walter Williams doodgeschoten.

    Geen wonder dat Brown zijn werk bijzonder serieus neemt, zoals ook blijkt uit een profiel dat door onze correspondent Herman Stam werd gemaakt.

    http://www.telegraaf.nl/buitenland/26181339/__Politiechef_Dallas_verloor_zoon_door_politiekogels__.html
     
    Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

    Foto: YouTube

    Gevangenen breken uit om bewaker te redden

    Gisteren, 19:24
    WEATHERFORD - Een gevangenisbewaarder dankt zijn leven aan het dappere optreden van een groep gedetineerden. De gevangenen braken uit hun cel toen ze zagen dat de bewaker een hartaanval kreeg.


      De heldendaad is op video vastgelegd. Te zien is hoe de bewaker onderuit zakt als hij een hartaanval krijgt. De gevangenen met wie hij even daarvoor grapjes heeft zitten maken, hebben meteen door dat er iets ernstigs aan de hand is.
      Met gevaar voor eigen leven openen de gedetineerden de deur van hun cel. „Ik was bezorgd, want als we uitbreken komen ze met getrokken wapens op ons af,” zegt een van hen tegen een lokaal nieuwsstation.


      De bewaker bleek geen hartslag te hebben waarna de gevangenen alarm sloegen door hard te schreeuwen en op deuren te slaan. Het geschreeuw werd gehoord door agenten die een verdieping hoger in een rechtszaal waren. Ze dachten aanvankelijk dat er een opstand was en gingen met getrokken pistolen de kamer binnen.
      Al snel hadden ze echter door dat er iets anders aan de hand was en konden ze de bewaker eerste hulp verlenen. Dankzij het snelle ingrijpen werd zijn leven uiteindelijk gered, aldus de politie.
      Advertentie

      De gevangenen vertellen in het interview dat ze er geen moment aan gedacht hadden dat de bewaker een pistool en een sleutel bij zich had en dat ze dus een poging hadden kunnen doen om uit te breken. „Daar heb ik nooit aan gedacht. Als hij omvalt, help ik hem.”

      http://www.telegraaf.nl/buitenland/26180159/__Gevangenen_redden_bewaker__.html


      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten