zaterdag 2 juli 2016

Tienduizenden bij protestmars Londen tegen de uitslag van het referendum over het verlaten van de Europese Unie

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: AFP

Tienduizenden bij protestmars Londen

1 uur geleden
LONDEN - Tienduizenden demonstranten hebben zaterdag in het centrum van Londen gedemonstreerd tegen de uitslag van het referendum over het verlaten van de Europese Unie.
    Vooral jongeren, voor de gelegenheid veelal getooid in Europese vlaggen, kwamen op de massale protestmars af. Ze droegen borden met teksten als „I’m with the EU” en „Wrexit”. Er zijn geen officiële cijfers over het deelnemeraantal maar schattingen lopen uiteen van 20.000 tot 40.000 mensen. Eén organisator spreekt zelfs van 50.000 demonstranten.


    Foto: AFP

    De mars trok vanaf Hyde Park, langs 10 Downing Street, naar het parlement in Westminster. Bij het kantoor van premier Cameron werden kreten als „schaam je!” geroepen.
    Veel deelnemers zeggen verrast te zijn door de uitslag van het referendum. „Ik was oprecht verbaasd over,” zegt de 25-jarige Nathaniel Samson uit Hertfordshire. „Ik maak me erg zorgen over de toekomst. Bij deze mars wil ik mijn ongenoegen kenbaar maken. Ik accepteer de uitslag, maar hiermee laten we zien dat niet stilletjes doen.”


    Foto: AFP

    In de hoofdstad Londen stemde 60 procent tegen de Brexit. Vooral jongeren wilden in de Europese Unie blijven. Een meerderheid van 51,9 procent stemde uiteindelijk toch voor een vertrek.
    Foto: AFP

     http://www.telegraaf.nl/buitenland/26131877/__Massale_protestmars_Londen__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten