maandag 13 juli 2015

Topman Nintendo Satoru Iwata overleed zaterdag 11/7/2015 op 55-jarige leeftijd

ma 13 jul 2015, 05:52

Topman Nintendo overleden

KYOTO - De topman van Nintendo is overleden, heeft het Japanse bedrijf maandag laten weten. Satoru Iwata overleed zaterdag op 55-jarige leeftijd. Hij had kanker.
(Video)

    Nintendo Wii U - Satoru Iwata Satoru Iwata, president van Nintendo, toont de controller van de Nintendo Wii U.Foto: REUTERS
    Iwata stond sinds 2002 aan het hoofd bij Nintendo. Hij was de eerste president van het bedrijf die geen lid was van de familie Yamauchi. Onder leiding van Iwata werd de omzet verdrievoudigd, door producten als de Game Boy Advance SP en de Wii.
    Iwata volgde in 2002 Hiroshi Yamauchi op bij Nintendo. Die leidde het bedrijf 53 jaar. Nintendo werd in 1889 opgericht door Fusajiro Yamauchi.
    Vanwege Iwata's overlijden wordt er vandaag door Nintendo niets gepost op social media. Bij het hoofdkantoor in Kioto hangt de vlag halfstok.
    Concurrenten Sony en Microsoft betuigen via de kanalen van PlayStation en Xbox hun medeleven. Ook veel andere ontwikkelaars, gamestudio's en gamers zelf staan stil bij het plotselinge verlies.
    Satoru Iwata was onder gamers vooral gekend als de persoon die de Nintendo Direct-video's presenteerde. Vorig jaar nog moest Iwata de E3 overslaan vanwege zijn gezondheid, maar dit jaar was hij er gewoon weer bij.


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten