maandag 13 juli 2015

Om en om op klapstoel in vliegtuig Boeing 737 en Airbus A320.

 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Zodiac

ma 13 jul 2015, 05:30 | 181 reacties

Nieuws

Om en om op klapstoel in vliegtuig

door Paul Eldering

Parijs - Er worden nog meer stoelen in de toeristenklasse gepropt om dertig extra passagiers mee te kunnen nemen in vliegtuigen als de Boeing 737 en Airbus A320.
(Video)
    Foto: Zodiac
    De Franse interieurfabrikant Zodiac Aerospace heeft patent op een nieuw ’bijenkorfontwerp’, waarbij niet-verstelbare klapstoeltjes om en om in de cabine worden geplaatst. Op die manier kan in toestellen met één gangpad een 3-4-opstelling worden gerealiseerd in plaats van nu 3-3.

    Budgetvliegers

    Reizigers zitten dan wel de hele vlucht met hun gezichten naar elkaar. Zodiac heeft al een proefcabine met deze vinding gemaakt. Het wachten is op de eerste bestelling van budgetvliegers, die de ticketprijs laag houden door nog meer mensen aan boord te laden.
    Ook in grotere vliegtuigen op verre vluchten wordt de zitruimte in de economyclass minder door dunnere stoelen te gebruiken, waardoor meer rijen mogelijk zijn. WC’s zijn nog kleiner en elke overtollige ruimte wordt geschrapt.

    Businessclass

    In de dure businessclass neemt het comfort juist toe door ligstoelen en eigen slaapvertrekken. Maar dat wordt in feite gefinancierd door de grotere aantallen mensen achterin.



    GERELATEERDE ARTIKELEN
    13-07: 

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten