zondag 29 oktober 2017

10 leukste kerstmarkten van Europa [10 chợ Giáng Sinh đẹp nhất Ấu châu]

De leukste kerstmarkten van Europa

Kerst is nog maar drie maanden weg! Kun je het geloven? Het kerstshoppen kan al bijna weer beginnen, maar dat hoef je natuurlijk niet alleen in Nederland te doen. In heel Europa vind je leuke kerstmarkten en mooie winkelstraten om je inkopen te doen. De leukste hebben wij voor je uitgezocht. Alvast een Merry Christmas!

1. Londen

Londen is een geweldige stad om te winkelen voor kerst. Bezoek van eind november tot het begin van januari de grote kerstmarkt Winter Wonderland voor de leukste cadeautjes. Aan de overkant van de rivier vind je nog een leuke kerstmarkt, namelijk de Southbank Christmas Market, vlakbij de Londen Eye. Tijd over? Bezoek Hamley’s, de grootste speelgoedwinkel in Londen, ontzetten leuk ingericht in de kerstperiode.

2. Berlijn

De hoofdstad van Duitsland mag natuurlijk niet ontbreken, Berlijn heeft maar liefst 26(!) kerstmarkten. De grootste, en meest bekende, is de markt op het Alexanderplatz. Het hele plein staat vol hutjes waar pottenbakkers en glasblazers laten zien hoe ze hun producten maken. In het midden van het plein staat een grote kerstpiramide waar je heerlijk kunt eten en over het plein kunt uitkijken.

3. Praag

Deze sprookjesachtige stad heeft in december fantastische kerstmarkten. Tot en met 1 januari kun je genieten van de leukste kerstmarkt van Praag op het Oude Stadsplein, de markt wordt verlicht door een enorme, versierde kerstboom. Shop hier ambachtelijke producten en heerlijke Tsjechische lekkernijen. Verspreid over Praag zijn er nog meer kerstmarkten te vinden, namelijk de markten op Havelska Triste, Namesti Miru en Namesti Republiky waar je ook heel gezellig kunt winkelen.

4. Boedapest

In Boedapest kan je je prima vermaken in de winter. Vanaf 16 november kan je over de kerstmarkten struinen, op zoek naar leuke cadeautjes en andere hebbedingetjes. Op de Vörösmarty tér vind je het mooiste, handgemaakte speelgoed en prachtig geverfde, zijden sjaals. Proef ook de Hongaarse gekruide wijn, forralt bor. Hier warm je lekker van op, want het zal ongetwijfeld koud zijn. Kleinere markten vind je op andere pleinen, bijvoorbeeld op Liszt Ferenc tér en op Széll Kálman tér, stuk voor stuk fijne kerstmarkten.

5. Tallinn

De kerstmarkt van Tallinn op het Rotermannplein is één van de jongste kerstmarkten van Europa. Er staat een grote kerstboom waar door een kerstkoor prachtige kerstliederen gezongen worden. Voor de mooiste kerstdecoraties ga je de markt op, proef meteen één van de traditionele gerechten en warme dranken. Tallinn is een perfecte winterbestemming want door de noorderlijke ligging ben je gegarandeerd van sneeuw; je hebt hier een sprookjesachtig, mooie kerst.

6. Frankfurt

De kerstmarkt van Frankfurt is één van de oudste markten in Duitsland. Overal staan prachtig, gedecoreerde kraampjes waar ouderwets speelgoed wordt verkocht en oude ambachten worden verricht. Niet te missen is de kerstkribbe met levende figuren, de kerstman deelt hier ook kleine cadeautjes uit aan kinderen. Er hang een sprookjesachtige kerstsfeer op het Oude Marktplein, perfect voor de echte kerstliefhebbers!

7. Wenen

Wenen heeft een lange traditie van kerstmarkten, de grootste kerstmarkten wel te verstaan. De meeste markten zijn er vanaf halfverwege november tot en met kerstavond, zo ook de grootste markt van Wenen, Vienna Christmas World. Voor het stadhuis worden de bont versierde kramen neergezet, omringd door leuke attracties voor kinderen en kerstkoortjes. Een andere markt vind je bij het Belvedere Paleis, en met het oude paleis op de achtergrond is het één groot sprookjesachtig geheel. Prachtige locaties om te winkelen voor leuke kerstcadeautjes.

8. Parijs

In een wereldstad als Parijs zijn ongelooflijk veel kerstmarkten te vinden. De markten op La Défense, Champs-Elysées en bij de Eiffeltoren zijn de bekendste. Vanaf ongeveer 20 november tot en met de kerstdagen kan je ze bezoeken. ‘s Avonds zijn alle markten ontzettend mooi verlicht, zeker niet overslaan. Kerstwinkelen in Parijs is magisch met alle prachtige monumenten op de achtergrond.

9. Kopenhagen

In het fantastische pretpark Tivoli staat vanaf eind november tot en met eind december een geweldig mooie kerstmarkt. Het hele park wordt verlicht met gekleurde lampen, je kunt ritjes maken in de attracties en overal staan kraampjes met Deense kerstdecoraties, lekkernijen en cadeau’s. Ook kan je een ritje in een slee maken of naar een balletvoorstelling kijken. Er is voor jong en oud genoeg te beleven in Kopenhagen!

Ook je kerstinkopen op een leuke kerstmarkt in Europa doen? Bekijk alle bestemmingen op vliegwinkel.nl en boek jouw kerstshoppingtrip.

https://www.vliegwinkel.nl/reisgids/mooiste-kerstmarkten-europa?utm_source=Facebook&utm_medium=social&utm_campaign=Vliegwinkel.nl+-+BTL+-+Lookalike+6%25+Blogs&utm_content=Vliegwinkel.nl+-+BTL+-+Lookalike+6%25+Blogs+-+Lookalike+2%25+-+OFFSITE_CONVERSIONS+-%23+-+Link+Post+-+%23CREATIVE_NAMELookalike+2%25&utm_id=59d63f31a5ec6c44a73997c4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten