woensdag 28 december 2016

Light up the dark: de 7 mooiste lichtfestivals over de hele wereld

Light up the dark: de 7 mooiste lichtfestivals over de hele wereld

Light up the dark: de 7 mooiste lichtfestivals over de hele wereld
In Amsterdam is het Lightfestival in volle gang! Overal door de stad staan de mooiste kunstwerken gemaakt van licht, om de donkerste periode van het jaar net even iets fijner te laten verlopen. Maar Nederland is niet het enige land waar je zo’n kleurrijk lichtfestival kunt bijwonen. Stap het vliegtuig in en ontdek de mooiste lichtfestivals over de hele wereld.

#7 Lux Helsinki

In Helsinki vindt er elk jaar een prachtig festival plaats. Lux Helsinki is van 5 tot 9 januari 2017, wat natuurlijk één van de koudste maanden van het jaar is, zeker in Finland. Maar je krijgt het helemaal warm van de mooiste kunstwerken in het historische centrum van de stad. Enjoy!

#6 Lumiere UK

Het Verenigd Koninkrijk kan natuurlijk niet achterblijven. Afgelopen januari kon je lichtkunst bewonderen in Londen. Komend jaar, van 16 tot 19 november, zal je naar Durham moeten (vlakbij Newcastle) voor jouw dosis licht tijdens de donkere maanden.

#5 Fête des lumières Lyon

Het lichtjesfeest in Lyon gaat heel wat jaren terug. In 1852 was de eerste versie, natuurlijk een stuk soberder dan het tegenwoordig gevierd wordt. Mensen staken kaarsjes aan en zetten deze voor hun ramen. Dit is uitgegroeid tot een enorm festival met de mooiste lichtinstallaties waar mensen van over de hele wereld op afkomen. Wanneer ga jij?

#4 I Light Marina Bay Singapore

Ook in Azië weten ze wel raad met gekleurde lichtjes. In de Marina Bay van Singapore is het ieder jaar raak, komend jaar van 3 tot 26 maart. Je loopt door één groot, felgekleurd sprookje, het is zo mooi! Azië is natuurlijk al kleurrijk, maar voor een overdosis is dit de perfecte periode voor een bezoekje!

#3 Auckland Lantarn Festival

Het mystieke Nieuw-Zeeland doet gelukkig ook mee met de lichtfestival trend! Voor de Chinese Nieuwjaar celebrations worden 800 Chinese lantaarns verlicht en zijn er constant optredens, traditionele activiteiten en andere kunst te bewonderen. En natuurlijk is het lekkerste Aziatische eten is verkrijgbaar. Van 9 tot 12 februari kan je het meemaken!

#2 Kobe Luminarie Japan

Sinds 1995, het jaar van de grote aardbeving van Hanshin, worden de slachtoffers herdacht tijdens dit lichtfestival. En wat een herdenking! De lichtkunstwerken zijn heel erg kleurrijk, groot en fantastisch mooi. Voor dit jaar zit het er alweer bijna op (je kan er nog naartoe tot 11 december), maar volgend jaar vindt het natuurlijk weer plaats.

#1 Signal Festival Prague

Ook Praag is met de tijd meegegaan en heeft nu voor het 4e jaar een geweldig lichtfestival op poten gezet. Je kunt het volgend jaar met eigen ogen zien van 12 tot 15 oktober, en het is werkelijk iets wat je ooit wilt zien! De lichtjesroute gaat door het historische centrum van Praag.


Zelf zo’n fantastisch festival bijwonen? Er komen er nog een paar aan in de komende weken. Of boek vast voor volgend jaar!

https://www.cheaptickets.nl/blog/de-mooiste-lichtfestivals-ter-wereld/?from=m&utm_source=Facebook&utm_medium=social&utm_campaign=ctnl-2016-50-blog-lichtfestivals&utm_content=Cheaptickets.nl+-+ATL+-+Always+On+-+Lookalike+15%25+ViewContent&utm_id=585b9a557bff85f5788b4568CREATIVE_NAME

Geen opmerkingen:

Een reactie posten