maandag 25 september 2023

Man sterft gruwelijke dood als hij wordt ‘opgelost’ in het Yellowstone National Park, VS – hier word je doodsbang van

 Man sterft gruwelijke dood als hij wordt ‘opgelost’ in het Yellowstone National Park, VS – hier word je doodsbang van

Artikel van Colette Damas

Deze man is op gruwelijke wijze om het leven gekomen nadat hij probeerde te ‘hotpotten’ in het Yellowstone National Park, VS

Het verbluffende nationale park staat bekend om zijn adembenemende landschappen en zijn natuurlijke warmwaterbronnen. Deze laatsten kunnen echter extreem gevaarlijk zijn.

Een van ’s werelds grootste magmakamers bevindt zich onder Yellowstone. Dit betekent dat het water aan de oppervlakte van de hete bronnen bijna het kookpunt bereikt.

De warmwaterbronnen zijn omheind, met talloze waarschuwingen die mensen erop wijzen dat het gevaarlijk is om te dichtbij te komen. Niemand zou ooit mogen overwegen om een duik te nemen – dat zou fataal zijn.

Credit / Smith Collection / Gado / Getty.
Credit / Smith Collection / Gado / Getty.© Aangeboden door Newsner

Hot potting

Het kwam dan ook als een verrassing dat Colin Scott en zijn zus Sable naar het park waren gegaan om ‘hot potting’ te proberen . Dit is de illegale praktijk van het duiken in een warmwaterbron.

“[Ze] waren specifiek in dat gebied op zoek naar een plek waar ze mogelijk binnen konden komen en konden onderdompelen,” vertelde plaatsvervangend hoofdcommandant Lorant Veress destijds aan KULR.

Met opzet afgedwaald

Sable filmde terwijl zij en Colin “opzettelijk” afdwaalden van de promenade van het Norris Geyser Basin, toen haar broer erin viel. Blijkbaar dompelde hij zijn vinger erin om de temperatuur van het water te testen.

“De smartphone registreerde het moment dat hij uitgleed en in het water viel en haar inspanningen om hem te redden,” aldus het rapport. Er was geen mobiele telefoondienst in het gebied, dus Sable ging naar verluidt terug naar een nabijgelegen museum voor hulp.

Enkele uren later werd het lichaam van Colin drijvend in het water gevonden. De autoriteiten konden het echter niet bergen omdat een onweersbui hen dwong om de operatie af te blazen. Toen ze de volgende dag terugkeerden, was er niets van de jongeman over, behalve een portemonnee en slippers.

Colin Scott stierf nadat hij in een warmwaterbron in Yellowstone National Park viel. Krediet / Facebook.
Colin Scott stierf nadat hij in een warmwaterbron in Yellowstone National Park viel. Krediet / Facebook.© Aangeboden door Newsner

Het lichaam “opgelost” door zuren

Veress schreef in zijn incidentenrapport dat op de dag dat Colin aan zijn tragische einde kwam, het water bijzonder zuur was geweest. “In zeer korte tijd was er een aanzienlijke hoeveelheid oplossing,” schreef hij.

De geothermische vijvers en poelen in Yellowstone zijn extreem heet aan de oppervlakte – 93°C – maar bereiken verderop aanzienlijk hogere temperaturen.

Bezoekers worden door de National Park Service gewaarschuwd om op wandelpaden of routes te blijven die door thermale gebieden lopen. “Hete bronnen hebben in Yellowstone meer mensen verwond of gedood dan enige andere natuurlijke eigenschap” luidt de waarschuwing op de website.

LEES MEER:

Wat een afschuwelijke beproeving. Het was definitief iets dat voorkomen had kunnen worden als Colin en zijn zus de waarschuwingen in acht hadden genomen.

Als je dit verhaal interessant vond, wil je dit verhaal misschien lezen over 2-jarig meisje verdwijnt van kinderopvang – dood teruggevonden in put 

Dit artikel Man sterft gruwelijke dood als hij wordt ‘opgelost’ in natuurpark – hier word je doodsbang van werd voor het eerst gepubliceerd op Newsner Nederlands.

Man sterft gruwelijke dood als hij wordt ‘opgelost’ in natuurpark – hier word je doodsbang van (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten