donderdag 14 september 2023

5 ongelooflijke foto’s van de Aarde gezien vanuit de ruimte

5 ongelooflijke foto’s van de Aarde gezien vanuit de ruimte

5 fotos incríveis da Terra vistas do espaço
5 ongelooflijke foto’s van de Aarde gezien vanuit de ruimte (NASA)

Op dit exacte moment draait het International Space Station (ISS) om de Aarde, gelanceerd in 1998 door een internationale samenwerking die tot op de dag van vandaag bestaat tussen ruimtevaartagentschappen over de hele wereld. De structuur biedt het perfecte podium om onze blauwe planeet op een unieke en spectaculaire manier te zien.

+ Video: Royal Air Force investeert in BAE Systems meest geavanceerde gevechtspiloothelm
+NASA: James Webb legt een ongelooflijke cluster van sterrenstelsels vast


+Tinder test KI om de beste foto’s te selecteren bij het maken van een profiel

Het International Space Station speelt een cruciale rol in de bevordering van ruimteverkenning, het fungeert als een wetenschappelijke onderzoeksomgeving en een platform voor het testen van nieuwe technologieën. Het bestaat uit modules die zijn gebouwd en gelanceerd door verschillende landen en ruimtevaartagentschappen, waaronder NASA uit de Verenigde Staten, Roscosmos uit Rusland, ESA uit Europa, JAXA uit Japan en CSA uit Canada.

Astronauten verblijven doorgaans enkele maanden of zelfs meer dan een jaar aan boord van het International Space Station. Via het ISS maken velen ongelooflijke opnamen van de Aarde. Bekijk enkele van deze foto’s:

Noorderlicht

Aurora Boreal
Noorderlicht (ISS / NASA)

Een schitterend en ongelooflijk noorderlicht stroomt boven de horizon van de Aarde in deze adembenemende foto, genomen vanaf het International Space Station terwijl het boven de Indische Oceaan cirkelde.

Lago Argentino, Patagonië

Lago Argentino, na Patagônia
Lago Argentino, Patagonië (ISS / NASA)

Lago Argentino in de regio Patagonië, Zuid-Argentinië, gelegen in Zuid-Amerika, is vastgelegd vanaf het International Space Station terwijl het boven de Stille Oceaan cirkelde, voor de kust van het Zuid-Amerikaanse land.

Laguna Verde, Chili

Laguna Verde, no Chile
Laguna Verde, Chili (ISS / NASA)

Laguna Verde, een hooggelegen meer in de Andes van Chili, nabij ‘s werelds hoogste vulkaan, Ojos del Salado, is vastgelegd vanaf het International Space Station terwijl het 264 mijl boven Zuid-Amerika cirkelde.

Oog van de Sahara, Mauritanië

Olho do Saara, na Mauritânia
Oog van de Sahara, Mauritanië (ISS / NASA)

De Richat-structuur, bekend als het “Oog van de Sahara”, is een geologische koepel gelegen in de natie Mauritanië. De cirkelvormige structuur, met een diameter van ongeveer 50 km, is vastgelegd vanaf het International Space Station terwijl het boven het Afrikaanse continent cirkelde.

Duinen, Brazilië

Dunas, no Brasil
Duinen, Brazilië (ISS / NASA)

Voormalig NASA-astronaut Jack Fischer heeft deze foto genomen van Lagoa dos Barros en de Barchan-duinen aan de Atlantische Oceaankust in het zuiden van Brazilië, terwijl hij aan boord was van het International Space Station.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten