Maak kennis met Apollo, de humanoïde robot die jouw nieuwe collega zou kunnen zijn
Maak kennis met Apollo, de humanoïde robot die jouw nieuwe collega zou kunnen zijn© Aangeboden door Tudo do Bem

De video introduceert Apollo, de humanoïde robot die is ontworpen om samen te werken met mensen in magazijnen en fabrieken.

+In een dramatische video wordt een gigantische haai gered door strandgangers nadat hij vast kwam te zitten op een strand in Florida.

+Zussen van boven de 90 ontroeren internetgebruikers als ze afscheid nemen na een ontmoeting; Bekijk de hartverwarmende video

Robots die huishoudelijke taken uitvoeren of in fabrieken en werkplaatsen werken, lijken nog steeds op iets dat uit een sciencefictionfilm komt. Het team van Apptronik, een robotica-startup gevestigd in Austin, VS, gelooft echter dat ze in de toekomst taken zullen uitvoeren die voor mensen gevaarlijk of gewoon saai kunnen zijn.

+KLIK HIER OM DE VIDEO TE BEKIJKEN

In een verklaring legde het bedrijf zijn verwachtingen voor de humanoïde robot uit: “We geloven dat Apollo een van de meest geavanceerde hulpmiddelen is die de mensheid ooit heeft gemaakt – de manier waarop we het toepassen, zal de manier waarop we leven en werken veranderen.”

Apollo heeft een lengte van 1,80 meter en weegt 72 kilogram; hij heeft armen en benen, behendige vingers en een mensachtig gezicht, compleet met kleine zwarte ogen voor “vriendelijke interacties” met collega’s. Volgens Apptronik zullen deze menselijke kenmerken hem in staat stellen om op “korte termijn” te werken in magazijnen en fabrieken. Volgens Jeff Cardenas, mede-oprichter en CEO van het bedrijf, zou de android in de toekomst ook nuttig kunnen zijn in de detailhandel, thuisbezorging en zelfs bij de zorg voor ouderen.

Om te communiceren gebruikt Apollo een reeks digitale panelen die zich op zijn gezicht en borst bevinden, waarop ook zijn batterijniveau (met een levensduur van vier uur) en de taak die hij op dat moment uitvoert, worden weergegeven. Apollo heeft ook gezichtsuitdrukkingen en bedoelde bewegingen, zoals het draaien van zijn hoofd om aan te geven waar hij naartoe gaat.

+KLIK HIER OM DE VIDEO TE BEKIJKEN

O post Maak kennis met Apollo, de humanoïde robot die jouw nieuwe collega zou kunnen zijn apareceu primeiro em Tudo do Bem.

Maak kennis met Apollo, de humanoïde robot die jouw nieuwe collega zou kunnen zijn (msn.com)