woensdag 6 september 2023

Deze foto’s zijn precies op het juiste moment gemaakt

 

Deze foto’s zijn precies op het juiste moment gemaakt

Alien or Olympic Swimmer? @dailymail/Pinterest.comAlien or Olympic Swimmer? @dailymail/Pinterest.com

Met sociale media als uitlaatklep hebben amateurfotografen meer dan ooit de kans om hun werk onder de aandacht van de massa te brengen. Om populair te worden, moet een fotograaf wel een gimmick hebben; een stijl die iedereen aanspreekt. Perfect getimede foto’s zijn precies dat.

Of je nu poseert bij de grote piramide, springt voor een groepsfoto met vreemden op het Maya-strand in Thailand, of een ongelooflijk grappige vorm ontdekt met licht en schaduwen, perfect getimede foto’s zijn overal in ons dagelijks leven. In dit artikel geven we een kijkje in de mooie foto’s die anderen hebben gemaakt. Zou je het zelf beter kunnen met je Google Pixel?

Advertentie

1. Professor Hond

Mogelijke camera gebruikt: iPhone 14
Waar te koop: Apple Store
Gemiddelde prijs: € 800 – € 1,000*

Met hun uitgesproken persoonlijkheid hebben de baasjes van honden (die hun oprechte emoties maar moeilijk weten te verbergen), eindeloze hoeveelheden met perfect getimede foto’s gemaakt. Niet alle perfect getimede foto’s van honden gaan echter over een hond die iets ongewoons doet.

Advertentie
Professor Doggo ©Les/Stockimo/AlamyProfessor Doggo ©Les/Stockimo/Alamy

Soms bevinden honden zich gewoon op het juiste moment op de juiste plaats. Deze schattige hond heet bijvoorbeeld niet voor niets ‘Doc’. Zijn baasjes merkte de schattige manier waarop hij door de rails tuurde op, en vereeuwigde het moment in perfect getimede fotogeschiedenis.

Advertentie

2. Oog in de rotsen

Mogelijke camera gebruikt: Canon EOS Rebel T7 DSLR
Waar te koop: Best Buy
Gemiddelde prijs: € 480*

Perfect getimede foto’s komen niet altijd toevallig tot stand. Er is een fotograaf met een scherp oog nodig om de subtiliteiten van de omgeving op te merken, vooral als het gaat om foto’s van Moeder natuur. Het middenwesten van de Verenigde Staten biedt verschillende spectaculaire fotomomenten. Voor sommige moet je iets meer zoeken dan voor andere.

Advertentie
Rock Eye @imgur/Pinterest.comRock Eye @imgur/Pinterest.com

Bij het doorkruisen van schilderachtige landschappen die zijn ontstaan uit miljoenen jaren geschiedenis, kan de inspiratie op elk moment toeslaan. Veel mensen zouden het hebben gemist, maar fotograaf Lynn Sessions niet, die de maan en de rots samen zag komen tot een gigantisch oog in een rotswand.

120.7M
5K
This Week in History (12/27 - 1/2)

3. Twee neuzen

Mogelijke camera gebruikt: Fujifilm QuickSnap Flash 400
Waar te koop: Radio Shack
Gemiddelde prijs: € 10 – € 20*

Metrostations en bushaltes zijn de plek geweest waar enkele van de beste, perfect getimede foto’s zijn gemaakt. In veel gevallen wordt de grootsheid van een foto van het openbaar vervoer toegeschreven aan het brede scala aan interessante mensen dat er te zien is. Billboards staan daarom op een goede tweede plaats, in de categorie van perfect getimede foto’s van openbaar vervoer.

Advertentie
Nose Touch @shopify/Pinterest.comNose Touch @shopify/Pinterest.com
Advertentie

Billboards kunnen perfect getimede foto’s echt maken of breken. De sterren op de foto’s weten vaak niet dat ze erop staan. Dat wil zeggen, niet voordat ze een momentopname van zichzelf hebben gezien terwijl ze aan een gigantische vinger aan het snuffelen zijn op de META-pagina van hun beste vriend.

4. Muzieksleutel koptelefoon

Mogelijke camera gebruikt: iPhone 14
Waar te koop: Apple Store
Gemiddelde prijs: € 800 – € 1,000*

Als je in de metro zit is er niet veel anders te doen dan om je heen te kijken. Hoe langer het woon-werkverkeer (en hoe vaker je met de metro reist) hoe meer je zult opmerken. En wanneer de verveling van het uitvoeren van deze eentonige dagelijkse taken is verdwenen, zal het in inspiratie veranderen.

Advertentie
Trebel Headphones @tricoloremma/Twitter.comTrebel Headphones @tricoloremma/Twitter.com
Advertentie

De fotograaf die deze foto maakte, had de scherpe blik om het ongelooflijke toeval op te merken dat de koptelefoons van de medereiziger de vorm aannamen van één van de muzieksleutels waar ze naar luisterden. De fotograaf had ook het Peter Parker-achtige vermogen om het schot vast te leggen, voordat het vluchtige moment volledig verdwenen was.

5. Het werk van engelen

Mogelijke camera gebruikt: Nikon FM10
Waar te koop: eBay
Gemiddelde prijs: € 125*

Snel foto’s maken als je onderweg bent was niet altijd zo eenvoudig als tegenwoordig. Mobiele telefoons hebben niet altijd camera’s gehad; geloof het of niet, en er was zelfs een tijd dat niet iedereen een mobiele telefoon had. Er was een tijd dat aspirant-fotografen camera’s droegen die echte filmrolletjes gebruikten.

Advertentie
Doing Angels Work @relax it's only art/Facebook.comDoing Angels Work @relax it's only art/Facebook.com
Advertentie

Of deze foto nu is gemaakt met een door eBay gekochte camera uit het ‘filmtijdperk’ van de fotografie, of er filters op een smartphone zijn gebruikt om hem zijn vintage look te geven; de fotograaf die de foto heeft gemaakt, heeft de ware essentie vastgelegd van de persoon die het middelpunt vormt. Een heldhaftige brandweerman die gewoon zijn werk doet.

6. Het leven van een docent

Mogelijke camera gebruikt: iPhone 5
Waar te koop: eBay
Gemiddelde prijs: € 50*

Iedereen die in 2020/2021 een kind heeft geholpen met het schoolwerk thuis, weet hoe moeilijk lesgeven kan zijn. Het werk van leraren begint wanneer ze bij hun eerste baan in het onderwijs starten en eindigt pas lang na hun pensionering. Een leraar kan geen boodschappen doen of uit eten gaan, zonder herkend te worden door een leerling, ouder van een leerling of oud-leerling.

Advertentie
The Life of a Teacher @imgur/Pinterest.comThe Life of a Teacher @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Zoals deze leerling zo goed vastlegde met de goed getimede momentopname, hebben docenten hulp nodig, zelfs als dat niet zo lijkt te zijn. In plaats van docenten te zien als “die persoon waarvan je niet mag praten in de klas”, onthoud dat het waarschijnlijk even geleden is dat ze een echte vrije dag hebben gehad.

7. Basketbal gezicht

Mogelijke camera gebruikt: Sony a7 III
Waar te koop: Best Buy
Gemiddelde prijs: € 2000*

NBA-spelers, coaches en leidinggevenden hebben een jaarlijks salaris van miljoenen dollars en worden door fans over de hele wereld gevolgd. De meeste mensen vergeten vaak dat al deze sporters, ongeacht hun sterrendom, nog steeds mensen zijn. En ze hebben hun zwakheden en ongelukken, net als iedereen.

Advertentie
Basketball Face @efemarq/Twitter.comBasketball Face @efemarq/Twitter.com
Advertentie

Als een coach van zijn spelers mag verwachten dat ze opletten tijdens de wedstrijd, zou het fijn zijn als ze ook doen wat ze zeggen. Lucille Sluggers heeft een menselijk moment vastgelegd dat deze NBA-coach liever zou vergeten. Hieruit blijkt dat het niet altijd genoeg is om alleen de bal in de gaten te houden.

8. Kat met buikspieren

Mogelijke camera gebruikt: Samsung Galaxy S21
Waar te koop: Samsung winkels
Gemiddelde prijs: € 750 – € 800*

Bedrijven zoeken hun inspiratie voor marketingcampagnes overal, om hen te helpen een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Met andere woorden, hoe krijgen ze zoveel mogelijk markten? Het idee dat ‘seks verkoopt’ de retailmarkt al tientallen jaren domineert, zal waarschijnlijk niet veranderen totdat er een beter verkopende manier is gevonden.

Advertentie
Cat with Abs @imgur/Pinterest.comCat with Abs @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Dankzij een perfect getimede foto die een klant plaatste, is Abercrombie & Fitch misschien op de heilige graal van marketing gestuit. Een leuke, schattige en sexy gratis advertentie die klanten van alle leeftijden, rangen en standen kan aanspreken. Dit komt doordat katten er dol op zijn om in tassen en dozen te klimmen.

9. Mevrouw Struisvogel

Mogelijke camera gebruikt: iPhone 8
Waar te koop: eBay, tweedehands winkels
Gemiddelde prijs: € 100*

Naar de dierentuin gaan wordt gezien als een leuke en bijzondere ervaring, waarbij bezoekers dieren zien waarvan ze nooit hadden gedacht dat ze die in het echt zouden zien. Sommige dierentuinen hebben zelfs tentoonstellingen waar bezoekers dieren zoals kamelen, olifanten en struisvogels kunnen voeren en/of berijden.

Advertentie
Ms. Ostrich @meetissai/Twitter.comMs. Ostrich @meetissai/Twitter.com
Advertentie

Deelnemen aan een ritje op een struisvogel is iets dat alleen op eigen risico mag worden ondernomen. Het is niet alleen een gevaarlijke sport; rijden op een struisvogel is ook gevaarlijk voor je imago. Het leidt tot te veel hilarische foto’s om te tellen, elk met het potentieel om een relatie volledig te beëindigen.

10. Een echte Peryton

Mogelijke camera gebruikt: Fujifilm GFX 100S
Waar te koop: fujifilm-x.com
Gemiddelde prijs: € 7,000*

Een Peryton is een mythologisch wezen, een kruising van een vogel en een hert. Zoals met alle mythische wezens, zijn er mensen die geloven in het bestaan van dit hybride dier. Graslanden in de buurt van waterpoelen worden beschouwd als één van de betere plekken om ze te vinden, maar ze zijn ongrijpbaar en zijn tot nu toe aan natuurfotografen over de hele wereld ontsnapt.

Advertentie
Real-Life Peryton @Sanctuary Asia/Facebook.comReal-Life Peryton @Sanctuary Asia/Facebook.com
Advertentie

Foto’s als deze zullen het mysterie van de Peryton niet helpen ontkrachten. Het komt in ieder geval dichter in de buurt van een bewijs van het bestaan van het vliegende hert dan ooit.

11. Perfecte timing

Mogelijke camera gebruikt: Samsung Galaxy 20s
Waar te koop: Best Buy
Gemiddelde prijs: € 1,000*

Stoppen bij een drive-thru coffee shop onderweg naar je werk is een integraal onderdeel geworden van de ochtend van miljoenen Amerikanen. De koffieverslaafden worden pas echt wakker als ze ’s ochtends dat eerste kopje java hebben gedronken. Dit “vertraagde ontwaken” heeft ertoe geleid dat verschillende mensen denken dat ze onmogelijke dingen hebben gezien.

Advertentie
Perfect Timing At Its Best ©u/conversingwithoceans/RedditPerfect Timing At Its Best ©u/conversingwithoceans/Reddit
Advertentie

Als je nog half slaapt, zal het zien van een hond die een koffie afhaalt, ervoor zorgen dat je minstens een driedubbele foto maakt. Een foto als bewijs is de enige manier waarop de fotograaf van deze hond als koffiedrinker anderen had kunnen overtuigen dat ze echt zagen wat ze zagen.

12. Uit de hemel gevallen

Mogelijke camera gebruikt: iPhone 14 Pro Max
Waar te koop: Apple Store, Walmart
Gemiddelde prijs: € 1,099*

Interactieve graffiti op muren, trottoirs en wegen is de afgelopen tientallen jaren veel populairder geworden. Artiesten vinden manieren om contact te maken met het publiek, terwijl ze deze mensen nooit persoonlijk ontmoeten. De straatartiesten, de Robin Hoods van de kunstwereld, bieden hun kunst aan de wereld aan zonder er iets voor terug te verwachten.

Advertentie
You Must've Fallen From Heaven ©u/ForsakenEqual2/RedditYou Must've Fallen From Heaven ©u/ForsakenEqual2/Reddit
Advertentie

Een stadswandeling in de meeste grote steden brengt je langs interactieve kunst. Weinigen zullen echter resultaten bieden die zo hemels zijn als deze engelenvleugels. Het enige dat je hoeft te doen is bedenken welke vleugels het beste bij jou passen. 

13. “iEagle-iEyed”

Mogelijke camera gebruikt: iPhone
Waar te koop: Apple Store
Gemiddelde prijs: € 500 – € 800*

Als we het hebben over perfect getimede foto’s, kunnen we deze foto, die een anonieme bron instuurde, niet negeren. Op de foto verandert een dame in een adelaar, een gebeurtenis die waarheidszoekers al duizenden jaren proberen te bewijzen. Het enige dat je nog moet doen, is haar ware identiteit ontdekken.

Advertentie
iEagle-iEyed @imgur/Pinterest.comiEagle-iEyed @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Oké, het is niet echt waar. Maar het is best verbazingwekkend om te zien wat verlichting met een reflectie kan doen. Complimenten voor de fotograaf voor het lang genoeg bewaren van de kalmte om dit unieke effect vast te leggen.

14. Voorzichtig: in onderhoud

Mogelijke camera gebruikt: Google Pixel 3
Waar te koop: Amazon
Gemiddelde prijs: € 200 – € 250*

Het maken van bijzondere en perfect getimede foto’s komt neer op ongelooflijk veel geduld en het vermogen om de enige plek te vinden die de moeite waard is om te fotograferen, ookwel bekend als “scherpschutter fotografie”. Als dit nog geen officieel erkende activiteit is, zou het dat wel moeten zijn.

Advertentie
Caution: Under Maintenance @Pinner62764345/Pinterest.comCaution: Under Maintenance @Pinner62764345/Pinterest.com
Advertentie

Deelnemers aan de wedstrijd zouden de best getimede foto’s moeten maken van de mens die in contact komt met de natuur en eindeloze uren op een locatie doorbrengen in afwachting van dat ene perfecte moment. Je kunt je alleen maar voorstellen van hoeveel vrachtwagens deze fotograaf foto’s heeft gemaakt, voordat hij uiteindelijk de perfecte foto kreeg van de zon en de zonsondergang.

15. Een vliegtuig vangen

Mogelijke camera gebruikt: iPad
Waar te koop: Walmart, Apple Store
Gemiddelde prijs: € 450 – € 600*

Zolang er commerciële camera’s bestaan, zijn er bijzondere, mooie en soms gruwelijke, perfect getimede foto’s gemaakt met historische monumenten. Toeristen trekken massaal naar de Taj Mahal, de Grote Piramides van Gizeh en talloze andere tempels, ruïnes en standbeelden om de plaatjes na te bootsen die ze ooit op ansichtkaarten of in films hebben gezien.

Advertentie
Catching a Plane @imgur/Pinterest.comCatching a Plane @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Er zijn waarschijnlijk niet veel ansichtkaarten met de afbeelding van een standbeeld dat de staart van een vliegtuig grijpt. Het geeft gewoon niet die gastvrije uitstraling waar de meeste steden naar op zoek zijn. Vergeet de volgende keer dat je met United Airlines vliegt niet het vakje aan te vinken voor de ‘standbeeld komt tot leven’-verzekering. 

16. Bubbel stad

Mogelijke camera gebruikt: Nikon Z 9 spiegelloze camera
Waar te koop: bhphotovideo.com
Gemiddelde prijs: € 5,500*

Water gebruiken als assistent voor een perfect getimede foto is altijd een goed idee. De reflecties in stilstaand water zijn fenomenaal, vooral tijdens de zonsopgang en zonsondergang. Er is iets bijzonders aan de chaos en wanorde wanneer het wateroppervlak wordt beroerd dat nooit mag worden onderschat. Maar er is een fotograaf met een scherpe blik voor nodig om het potentieel in regendruppels, sneeuwvlokken en luchtbellen te zien.

Advertentie
Bubble Explode City ©Dangiras/Shutterstock.comBubble Explode City ©Dangiras/Shutterstock.com
Advertentie

Ja, luchtbellen. Deze vloeibare bubbels reflecteren alles om zich heen. Deze exploderende luchtbel toonde ooit een 360 graden beeld van de stad waar hij zijn hele leven heeft doorgebracht. En toen spatte de bubbel uiteen.

17. Vissenkop

Mogelijke camera gebruikt: GoPro HERO 10
Waar te koop: Target
Gemiddelde prijs: € 350*

Het maken van goede foto’s onder water was één van de dromen van iedereen in de jaren ’80 en ’90, maar niemand had ooit gedacht dat het mogelijk zou zijn. Het is niet alleen mogelijk, maar de onderwaterwereld heeft ons enkele van de meest spectaculaire en vermakelijke foto’s opgeleverd.

Advertentie
Fishhead @Facts Verse/Youtube.comFishhead @Facts Verse/Youtube.com
Advertentie

Er gaat niets boven foto’s van vissen die voor degene zwemmen die je eigenlijk wil fotograferen. Het is niet zo dat de vis simpelweg het beeld blokkeert. Nee. Hij draaide zich om, poseerde en staarde naar de cameraman alsof hij wilde zeggen: “Ik kan me niet herinneren dat ik jou eerder heb gezien.”

18. Perfecte timing: Niveau > Alien

Mogelijke camera gebruikt: Samsung Galaxy 20s
Waar te koop: Walmart
Gemiddelde prijs: € 1,000*

Of je nu op een boerderij woont of werkt, of deze alleen bezoekt, dankzij de dieren die er leven zijn er bergen perfect getimede foto’s. De momenten die worden vastgelegd zijn meestal hilarisch – tenminste voor de aanwezigen. Hoewel de meeste mensen zouden verwachten dat de beste momenten afkomstig zijn van universeel erkende huisdieren zoals katten en honden, staan de grotere dieren van de boerderij ook hun mannetje.

Advertentie
Perfect Timing: Level > Alien ©u/Epileptic_Ebola/RedditPerfect Timing: Level > Alien ©u/Epileptic_Ebola/Reddit
Advertentie

Er is iemand voor nodig die te veel horrorfilms heeft gezien en veel te veel tijd heeft om de volgende generatie Alien-films te bedenken.

19. #1 de beste vader

Mogelijke camera gebruikt: Canon EOS R6
Waar te koop: usa.canon.com
Gemiddelde prijs: € 2,500*

Als je blik wordt getrokken naar de heer in het midden van het frame met het rode shirt en een groot glas bier, dan kijk je op de verkeerde plek. De echte held van de foto is de vader aan de linkerkant, wiens ouderlijke reflexen actief werden toen hij instinctief zijn arm uitstak om te voorkomen dat zijn kind in het gezicht geraakt zou worden door een verdwaalde bal.

Advertentie
#1 Greatest Dad @imgur/Pinterest.com#1 Greatest Dad @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Als je bedenkt hoeveel honkbalwedstrijden er jaarlijks worden gespeeld (bijna 5,000 van alleen al de MLB), komen foto’s als deze lang niet zo vaak voor als je zou denken. Als je ze wel ziet, zijn er professionele fotografen om alles vast te leggen – zoals het kind dat op het punt staat geraakt te worden en niet doorheeft wat er aan de hand is.

20. Een braaf beestje

Mogelijke camera gebruikt: Sony ZV-1
Waar te koop: Amazon
Gemiddelde prijs: € 750*

Huisdieren zoals katten en honden zijn het onderwerp van enkele van de beste, perfect getimede foto’s die je op internet tegenkomt. Hoewel sommige perfect getimede foto’s spontaan zijn genomen, zijn andere wel gepland. Sommige baasjes gaan zelfs zo ver dat ze hun huisdieren meenemen voor professionele fotoshoots.

Advertentie
A Good Boy @cbsnews/Pinterest.comA Good Boy @cbsnews/Pinterest.com
Advertentie

Dierenfotografen zijn een echt ding, maar ze zijn duur en doen niet veel anders dan de fotografen die je bij JCPenney of Walmart’s fotoshops vindt. Vergeet niet dat de foto’s die je van het huisdier van het gezin maakt, op een dag op een kerstkaart terecht kunnen komen, dus het plaatje moet wel perfect getimed en heel schattig zijn.

21. Op het nippertje ontsnapt

Mogelijke camera gebruikt: Nikon D500
Waar te koop: Amazon
Gemiddelde prijs: € 1,900*

Het vastleggen van de beste momenten tijdens sportwedstrijden betekent niet alleen wat er tijdens het spel gebeurt. Er zijn voortdurend fotowaardige momenten; het is gewoon een kwestie van hoeveel er wordt vastgelegd. Eén van de betere momenten in de sport is het feest waaraan spelers en coaches deelnemen na een grote overwinning of een belangrijke mijlpaal.

Advertentie
A Narrow Escape @imgur/Pinterest.comA Narrow Escape @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Spelers of coaches die na een wedstrijd door verslaggevers worden geïnterviewd, bevinden zich meestal op het, laten we zeggen, gehydrateerde einde van het feest. Weten dat er iets aankomt, maakt het gemakkelijker om te vermijden. Vraag dat maar aan deze spelers van Brewers,  wiens talent in honkbal volledig werd getoond toen deze perfect getimede foto werd genomen.

22. Geestesverschijning

Mogelijke camera gebruikt: Sony a7 III
Waar te koop: Best Buy
Gemiddelde prijs: € 2000*

Schoonheid schuilt in het oog van de waarnemer. Met andere woorden, foto’s zijn gedenkwaardig, niet om de gedachte waarmee ze gemaakt zijn, maar om wat mensen erin zien. Het is alsof je naar de lucht kijkt op een avond vol bijzonder gevormde wolken en ziet hoe de steeds veranderende wolken de vorm aannemen van wat je denkt te zien.

Advertentie
@u/gurglecat/Reddit@u/gurglecat/Reddit
Advertentie

Als je eenmaal iets op een foto ziet, net zoals wanneer je iets in de wolken ziet, is het onmogelijk om het ongedaan te maken en niet meer te zien. Het zal er altijd zijn. Net zoals deze kapotte lamp er altijd uit zal zien als een geest die zijn spookachtige armen buigt.

23. Een ritje

Mogelijke camera gebruikt: iPhone
Waar te koop: Amazon
Gemiddelde prijs: € 800 – € 1,300*

Een ritje maken met de auto langs de oevers van een paradijselijk eiland is een heerlijke manier om een middag op vakantie door te brengen. Zoals het geval is met de meeste tours en cruises, zullen er waarschijnlijk een paar mensen op de boot zijn die de neiging hebben om net iets vriendelijker te worden dan nog prettig is.

Advertentie
Ride On @MostAmazingTop10/Youtube.comRide On @MostAmazingTop10/Youtube.com
Advertentie

De man op de achterste rij van deze dagcruise doet er alles aan om het hoofd koel te houden, terwijl hij geniet van zijn middagje in de zon. De familie voor hem weet het nog niet, maar door de perfect uitgekozen outfit zal die man nog jaren deel uitmaken van hun verhalen.

24. Mooie momenten met de familie vastleggen

Mogelijke camera gebruikt: Canon EOS Rebel T7 
Waar te koop: usa.canon.com, Amazon
Gemiddelde prijs: € 600*

Familiefoto’s zijn de manier hoe toekomstige generaties een gezicht zien bij de namen uit oude verhalen. Veel gezinnen kiezen voor klassieke foto’s van het hele gezin dat lacht en niets bijzonders doet. Anderen doen er echter alles aan om fotomomenten opnieuw te creëren voor blijvende herinneringen.

Advertentie
Capturing Treasured Family Moments @imgur/Pinterest.comCapturing Treasured Family Moments @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Een, twee, drieeeee! Wie kan ooit de liefelijke, mooie scène in de SONY-klassieker Jerry Maguire vergeten, waarbij Tom Cruise en Renée Zellweger met de 6-jarige Jonathan Lipnicki lopen terwijl hij hun handen vasthoudt en in de lucht wordt geslingerd. Nadat dit perfect getimede moment was vastgelegd, zouden deze ouders voor toekomstige foto’s misschien beter kunnen wegblijven van filmreproducties.

25. Zonnebaden

Mogelijke camera gebruikt: Samsung Galaxy S21
Waar te koop: Target, Amazon
Gemiddelde prijs: € 750 – € 800*

Als er één ding is dat je aan katten kunt overlaten – behalve dat ze bij elke gelegenheid overlast veroorzaken – dan is het onbedoeld poseren voor hall-of-fame waardige foto’s. Of ze nu vast komen te zitten op kleine plekjes of zich onder de bank verstoppen terwijl hun staart uit de zijkant steekt (en waardoor duidelijk is waar ze zitten),katten zijn altijd goed voor een lach.

Advertentie
Sunbathing @imgur/Pinterest.comSunbathing @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Als je niet naar het strand kunt, hoef je alleen maar te doen alsof je op het strand ligt. Deze kat heeft dat goed begrepen, maar zoals deze perfect getimede foto laat zien, heeft hij alleen nog een hoed en zonnebril nodig – en lijkt hij te zijn vergeten zich vanaf de borst omhoog en vanaf de knieën naar beneden te scheren.

26. Nieuwsgierig

Mogelijke camera gebruikt: Samsung Galaxy S21
Waar te koop: Samsung Mall Kiosks
Gemiddelde prijs: € 750 – € 800*

Iedereen weet dat katten van nature nieuwsgierige wezens zijn. Ze hebben de gewoonte om allerlei kattenkwaad uit te halen en zullen bijna alles doen om hun zin te krijgen. Als het doel van deze kat was om te eindigen als het onderwerp van een perfect getimede foto – eentje die bovendien de eindeloze behoefte van een kat laat zien om zijn neus in ieders zaken te steken – dan is dat zeker gelukt.

Advertentie
Nosey @boredpanda/Pinterest.comNosey @boredpanda/Pinterest.com
Advertentie

Deze bekers zijn ontworpen om je aan het lachen te maken, maar ze zijn ook bedoeld om daadwerkelijk te gebruiken. Als je een huisdier hebt dat zijn neus niet uit plaatsen kan houden waar hij niet thuishoort, bestel dan een bijpassende waterbak bij Etsy. Nog belangrijker, zorg ervoor dat je altijd je camera bij de hand hebt.

27. Niet de dieren voeren

Mogelijke camera gebruikt: iPhone 14
Waar te koop: Apple Store
Gemiddelde prijs: € 800 – € 1000*

Zelfs nu nog zijn er nog steeds zoveel dingen die kunnen gebeuren met wilde dieren dat het onmogelijk is om te voorspellen wat ze gaan doen. De veiligheid van dierentuin verblijven en “onbreekbaar” aquarium glas is een fantastische eerste stap in de richting van het waarborgen van de veiligheid van bezoekers, maar vergis je niet; de dieren zijn eigen plannen aan het uitbroeden.

Advertentie
Don't Feed the Animals @u/ResponsibleName5803/Reddit.comDon't Feed the Animals @u/ResponsibleName5803/Reddit.com
Advertentie

Was deze beluga-walvis gewoon aan het spelen? Of was het dier iets sinisters van plan? Er is een goede kans dat het geen van beide was, maar de snelle foto van de fotograaf heeft ons zeker iets gegeven om over na te denken.

28. Wie, ik?

Mogelijke camera gebruikt: Samsung Galaxy S21
Waar te koop: Samsung Mall Kiosks
Gemiddelde prijs: € 750 – € 800*

Baasjes van huisdieren die van plan zijn hun honden het hele jaar door mee naar buiten te nemen, vergeet niet om ze op de juiste manier aan te kleden. Dit betekent vaseline voor hun poten als het te warm of te koud is, en een jas of trui die past bij de weersvoorspelling van de dag.

Advertentie
Who, Me? @imgur/PinterestWho, Me ? @imgur//Pinterest.comWho, Me? @imgur/PinterestWho, Me ? @imgur//Pinterest.com
Advertentie

Als je je hond eenmaal begint voor te bereiden op zijn uitstapje naar het park, zal het onmogelijk zijn om de aandacht te negeren die hij krijgt van andere baasjes en hun honden. Je weet dat je iets goed hebt gedaan als je harige beste vriend zo verrast is dat hij een stomverbaasd “wie, ik?”-moment heeft.

29. Vogelvlucht

Mogelijke camera gebruikt: iPhone 14
Waar te koop: Apple Store
Gemiddelde prijs: € 800 – € 1000*

Een bezoek aan een vogelreservaat kan een nogal overweldigende ervaring zijn voor mensen die niet bekend zijn met het reilen en zeilen van onze gevederde vrienden in de lucht. De faciliteiten hebben meestal fantastische video’s en/of seminars die zijn ontworpen om mensen informatie te geven. Eén faciliteit in het bijzonder gelooft dat de beste manier om de vogels te begrijpen is om door hun ogen te kijken.

Advertentie
Bird's Eye View @dailymail/Pinterest.comBird's Eye View @dailymail/Pinterest.com
Advertentie

Natuurlijk is dit slechts een zeer goed getimede foto, geen momentopname van een privé-faciliteit in het binnenland die op zoek is naar de perfecte mens/vogel-hybride. Trouwens, als dat zo was, zouden we er van Elon Musk nu al over gehoord hebben op Twitter.

30. Opa in de lucht

Mogelijke camera gebruikt: Samsung Galaxy S21
Waar te koop: Samsung winkels
Gemiddelde prijs: € 750 – € 800*

Als je opgroeit op een plek met een echte winter – met sneeuw en temperaturen onder nul – leer je een paar dingen die je voor altijd bijblijven. Ten eerste is de sneeuwbrij langs de weg het ergste! En ten tweede ben je nooit te oud voor rodelen en sleeën.

Advertentie
Grandpa Takes Flight @imgur/Pinterest.comGrandpa Takes Flight @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Het is altijd hartverwarmend om herinneringen op te maken en vast te leggen van dierbaren die activiteiten herbeleven waar ze in hun jeugd van genoten. Dankzij een goed gepositioneerd familielid zal een momentopname van deze onverschrokken opa die Aladdin’s ontsnapping uit de Grot der Wonderen opnieuw beleeft, voor altijd op de schoorsteenmantel staan.

31. Als ze het eens wisten

Mogelijke camera gebruikt: Samsung Galaxy S21
Waar te koop: Samsung winkels
Gemiddelde prijs: € 750 – € 800*

Iedere dag passeren er miljoenen mensen door treinstations en luchthavens, maar slechts weinigen letten op de advertenties die er hangen. Tenzij ze een heel scherpe blik hadden, konden deze mannen nooit weten waar ze achter stonden.

Advertentie
If They Only Knew @Pinner62764345/Pinterest.comIf They Only Knew @Pinner62764345/Pinterest.com
Advertentie

Zonder cameratelefoons zou de wereld talloze perfect getimede foto’s missen die professionals graag hadden gemaakt. Maar dat is tegenwoordig geen enkel probleem. Nu is iedereen zijn eigen paparazzi en kun je levensgebeurtenissen posten op Twitter, Facebook, Snapchat en Instagram. En het is maar goed dat mensen dat doen. Anders zouden we zoveel missen, zoals deze feestelijke reiziger en zijn bejaarde vriend.

32. Een mondvol

Mogelijke camera gebruikt: Nikon Z 9 Mirrorless Camera
Waar te koop: bhphotovideo.com
Gemiddelde prijs: € 5,500*

Foto’s van dieren in het wild zijn dertien in een dozijn in het tijdperk van sociale media. Het vinden van een ongelooflijke actiefoto van de natuur in actie is niet makkelijk, maar het gebeurt soms nog wel. Meestal zijn het snapshots van Afrikaanse safari’s, de diepzee of dichte jungles, maar het kan ook in je eigen achtertuin zijn.

Advertentie
A Real Mouthful ©Baiju Patil//Shutterstock.comA Real Mouthful ©Baiju Patil//Shutterstock.com
Advertentie

Houd vijvers, meren en rivieren in de gaten. Zolang er vissen in het water zijn, zullen vogels altijd naar beneden duiken voor het avondeten. Net als de vogel op de foto kreeg deze fotograaf zeker de prijs die hij of zij in gedachten had. 

33. “Hay Girl Hay!”

Mogelijke camera gebruikt: iPhone 14
Waar te koop: Apple Store
Gemiddelde prijs: € 800 – € 1000*

De meeste mensen hebben gehoord van de Headless Horseman, maar weinigen hebben het verhaal gehoord van de persoon met het paardenhoofd uit de landelijke gebieden van een stad in de VS. Het is niet wat je zou verwachten. Deze persoon leidde een heel normaal leven op de boerderij, afgezien van de last van het hoofd van een paard.

Advertentie
Hay Girl Hay! @imgur/Pinterest.comHay Girl Hay! @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Hoe aantrekkelijk een boer met een paardenhoofd ook zou zijn, helaas bestaat dit niet. Dit is gewoon een goed getimede foto van een paard dat geniet van elke seconde van zijn tijd met zijn baasje.

34. Diepzee high five

Mogelijke camera gebruikt: GoPro HERO 10
Waar te koop: Target
Gemiddelde prijs: € 350*

Diepzeeduikers moeten hun eventuele angsten opzij zetten en leren om te ontspannen. Alleen door kalm te blijven kunnen ze hun ademhaling onder controle en regelmatig houden. Eén van de meest gewilde diepzee duikervaringen is natuurlijk met haaien – gevaarlijke wezens waarbij het onnatuurlijk is om kalm te blijven.

Advertentie
Deep Dive High Five @buzzfeed/Pinterest.comDeep Dive High Five @buzzfeed/Pinterest.com
Advertentie

Zodra de gedachte om opgegeten te worden is verdwenen, is het mogelijk om van deze ervaring te genieten. Deze duikers besloten het meeste uit hun tijd onder water te halen door een paar lokale bewoners een high five te geven. Gelukkig voor hun familiealbum waren er professionele diepzee fotografen ter plaatse om elk moment vast te leggen.

35. Een fijne lange wandeling

Mogelijke camera gebruikt: Canon EOS Rebel T7 DSLR
Waar te koop: Best Buy
Gemiddelde prijs: € 480*

Vaak zijn de muren van winkelcentra, musea, stadions en openbaar vervoer stations bedekt met advertenties of graffiti, soms allebei. Deze ‘muurkunst’ is ontworpen om interactie tussen forensen te creëren, vaak door middel van komische, cartoonachtige kunstwerken.

Advertentie
Out For A Nice Long Walk @imgur/Pinterest.comOut For A Nice Long Walk @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Er was een tijd dat mensen in het openbaar konden uitgaan zonder dat ze zich zorgen hoefden te maken over de mogelijkheid dat iemand op een minder dan vleiende manier een brutale foto van hen zou maken. Die dagen zijn helaas voorbij. Maar nu krijgen we wel geweldige foto’s zoals van deze man, wiens perfecte plaatsing een uiterlijk geeft dat lijkt op wat zou worden weerspiegeld in een spiegelpaleis.

36. Koffie fans verenigd

Mogelijke camera gebruikt: Fujifilm GFX 100S
Waar te koop: fujifilm-x.com
Gemiddelde prijs: € 7,000*

Sommige foto’s komen tot stand ​​door toeval, terwijl andere zorgvuldig zijn gepland. Je kunt elk aspect van een fotoshoot tot in het kleinste detail plannen, maar meestal is het de onhandige mishandeling of willekeurige momentopname die je pas uren later ziet als je door de foto’s bladert die de grootste impact hebben.

Advertentie
Coffee Lovers Unite @TheSunOnline/Pinterest.comCoffee Lovers Unite @TheSunOnline/Pinterest.com
Advertentie

Er gaat niets boven een ontspannen wandeling door het bos op een herfstdag met je geliefde en een warme kop koffie in een porseleinen mok. Ware liefde is wanneer een beetje koffie dat je hebt gemorst de vorm heeft van een hart, althans, dat zegt men.

37. Die is van mij

Mogelijke camera gebruikt: Samsung Galaxy S21
Waar te koop: Samsung winkels
Gemiddelde prijs: € 750 – € 800*

Wonen in een tropisch paradijs in de buurt van de zee biedt veel voordelen, van prachtige landschappen tot de serene geluiden van de natuur. Wat ze je niet vertellen voordat je de kust bereikt, is dat de lokale bevolking niet zo vriendelijk is als je zou denken, en dat ze een serieus probleem hebben met dingen delen.

Advertentie
That's Mine Thank You Very Much @dailymail/Pinterest.comThat's Mine Thank You Very Much @dailymail/Pinterest.com
Advertentie

Meeuwen, parkieten, het maakt niet uit. Ze kunnen zo kleurrijk zijn als een regenboog of zo eenvoudig als de muren in een kelder die niemand gebruikt. Het is en blijft een vogel. Als je McDonald’s friet voor ze achterlaat, komen ze deze halen. Welke vogel zal winnen? Dat is waar het fotobewijs van pas komt.

38. De (brave) jongen in een bubbel

Mogelijke camera gebruikt: Google Pixel 4a
Waar te koop: Walmart, Target
Gemiddelde prijs: € 500 – € 600*

Wanneer je een speelse hond en een gigantische bubbel in dezelfde ruimte bij elkaar zet, zal er ongetwijfeld een fantastisch fotomoment komen (en waarschijnlijk meerdere). Je kunt altijd kiezen voor de “dog popping bubble” foto’s. Die zijn altijd schattig. Met de juiste apparatuur kun je zelfs een foto maken van het knallende middenproces.

Advertentie
The (Good) Boy in a Bubble ©u/LowSaltKetchup/Reddit.comThe (Good) Boy in a Bubble ©u/LowSaltKetchup/Reddit.com
Advertentie

In plaats van voor de kunstzinnige foto te gaan, “legde” deze fotograaf hun hondenvriend in de zeepbel die ze al zo lang hadden proberen te laten knappen -of dit hondje traint voor wedstrijden om er als winnaar uit te komen. 

39. Lopen op de maan

Mogelijke camera gebruikt: iPhone 14
Waar te koop: Apple Store
Gemiddelde prijs: € 800 – € 1000*

Eén van de mooie dingen van wintersport in de bergen, is dat veel mensen zich niet bewust zijn van het fantastische uitzicht dat constant overal te zien is. Degenen die bereid zijn de tijd te nemen om te genieten van de kenmerken van hun bestemming op grote hoogte, zijn ook degenen die meestal eindigen met de meest adembenemende foto’s.

Advertentie
Moonwalking @Deesntz/Twitter.comMoonwalking @Deesntz/Twitter.com
Advertentie

Op de foto, die doet denken aan de wandeling van Indiana Jones over de brug aan het einde van The Last Crusade, lijkt deze snowboarder een “sprong in het diepe” te maken door op de maan te lopen. Dat is pas een grote sprong!

40. De gymnast zonder hoofd

Mogelijke camera gebruikt: Fujifilm GFX 100S
Waar te koop: fujifilm-x.com
Gemiddelde prijs: € 7,000*

Gymnasten kunnen zichzelf buigen, gooien, omdraaien en ronddraaien op manieren waar de meeste mensen misselijk van zouden worden. Dankzij een foutje in één van de programma’s van atleten is na al die jaren eindelijk het geheim achter het succes van internationale gymnasten onthuld.

Advertentie
The Headless Gymnast @Keepin it Karl/Youtube.comThe Headless Gymnast @Keepin it Karl/Youtube.com
Advertentie

Hoe graag scifi-complottdenkers ook willen dat het waar is, gymnasten zijn geen robots en ook geen buitenaardse wezens. Een fotograaf is er net in geslaagd een foto te maken van een turner die op het perfecte moment alle kanten op buigt en laat daarmee zien hoeveel talent deze jongedame heeft.

41. Kayaking K9

Mogelijke camera gebruikt: iPhone 14
Waar te koop: Apple Store
Gemiddelde prijs: € 800 – € 1,000*

Het is een algemene misvatting dat alle katten en honden niet alleen een hekel hebben aan water, maar er ook doodsbang voor zijn. Eigenlijk zijn veel huisdieren die in de buurt van het water opgroeien er dol op. Ze pakken iedere kans die ze krijgen om rond te spetteren, maar weten ook hoe belangrijk het is om veiligheidsprocedures serieus te nemen.

Advertentie
Kayaking K9 @TheSunOnline/Pinterest.comKayaking K9 @TheSunOnline/Pinterest.com
Advertentie

Pas op, Olympische Spelen van Parijs 2024! Er is een nieuwe deelnemer in de categorie solo-kajak, waardoor de “doggie paddle” een geheel nieuwe betekenis krijgt. Deze concurrent is er niet alleen om te winnen. Hij zal waarschijnlijk ook alle gezichten van zijn rivalen likken.

42. Met de vleugels slaan

Mogelijke camera gebruikt: Google Pixel 4a
Waar te koop: Walmart, Target
Gemiddelde prijs: € 500 – € 600*

Vlinders zijn een uitstekend voorbeeld van de prachtige dingen van de natuur. Hun transformatie van een kronkelende rups naar een majestueus vliegend dier lijkt onmogelijk en is ongelooflijk bijzonder.

Advertentie
Just Wingin' It @imgur/Pinterest.comJust Wingin' It @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Het is alleen maar passend dat iemand gezichtsbedrog heeft ingezet om een ​​artistieke foto te maken van iets dat de meeste mensen zouden hebben gemist, met een vlinder als achtergrond voor de foto. Als de gelegenheid zich voordoet, hoef je je alleen maar aan te passen, net zoals de vlinder heeft gedaan voor zijn transformatie.

43. Wat is er met je kat aan de hand?

Mogelijke camera gebruikt: Canon EOS Rebel T7 DSLR
Waar te koop: Best Buy
Gemiddelde prijs: € 480*

Als je lang genoeg een kat in de gaten houdt, zal je zeker zien dat hij iets zal doen dat de meeste mensen nog nooit hebben gezien. Iets dat zo ongemakkelijk is, zorgt ervoor dat je twee, drie, soms vier keer kijkt voordat je beseft dat het geen zin heeft om er iets van te begrijpen.

Advertentie
What's Wrong With Your Cat? @imgur/Pinterest.comWhat's Wrong With Your Cat? @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Er is absoluut niets mis met deze kat. Hij heeft gewoon een geval van de “zoomies”, en het baasje heeft de foto perfect getimed om de harige stuiterbal halverwege de sprong op de foto vast te leggen met alle vier de pootjes naar achteren geplooid voor optimale aerodynamische prestaties.

44. Alien of Olympisch zwemmer?

Mogelijke camera gebruikt: Fujifilm GFX 100S
Waar te koop: fujifilm-x.com
Gemiddelde prijs: € 7,000*

De Olympische Spelen zijn een evenement dat ruim 2 weken duurt, waarbij topsporters van over de hele wereld strijden om te zien wie de beste van de wereld is. Bij een evenement van deze omvang zullen er niet alleen atletische prestaties zijn die nog nooit eerder zijn vertoond, maar ook kansen voor adembenemende verbluffende foto’s van de spectaculaire momenten.

Advertentie
Alien or Olympic Swimmer? @dailymail/Pinterest.comAlien or Olympic Swimmer? @dailymail/Pinterest.com
Advertentie

Deze perfect getimede foto van een Amerikaanse zwemmer laat zien hoe snel atleten van wereldklasse daadwerkelijk kunnen zwemmen. Let op de bubbel die zich om de zwemmer heen heeft gevormd. Je zou je bijna afvragen: “Is dit wel een mens of toch een vermomde alien?”

45. Nog zo’n leuk familiemoment vastgelegd

Mogelijke camera gebruikt: Canon EOS Rebel T7 DSLR
Waar te koop: Best Buy
Gemiddelde prijs: € 480*

Het organiseren van een fotodag voor de hele familie is een trend die Amerikaanse gezinnen in het hele land al tientallen jaren volgen. Vroeger maakten ouders uitstapjes naar de fotowinkels van JCPenney, Sears, Walmart of andere warenhuizen. Maar foto’s die zijn genomen in een warenhuis behoren grotendeels tot het verleden. Tegenwoordig zijn vooral familieportretten op een mooie locatie populair.

Advertentie
Another Fun Family Moment Caught on Film @imgur/Pinterest.comAnother Fun Family Moment Caught on Film @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Het beste van het inhuren van een professionele fotograaf, is dat deze foto’s blijft maken, zelfs op de momenten dat je er nog niet klaar voor bent. De openhartige foto waarvan je niet wist dat hij is genomen, is tenslotte meestal degene die je je het meest herinnert.

46. Moeilijk te slikken

Mogelijke camera gebruikt: iPhone 14
Waar te koop: Apple Store
Gemiddelde prijs: € 800 – € 1000*

Het leven op een eiland is ontspannend en zorgeloos. Wanneer iemand besluit om de dag met zijn gezin op het strand door te brengen, is het ergste dat hij of zij kan verwachten te verbranden in de zon of misschien een kleine zonnesteek. Niemand zou een ontmoeting verwachten met een hond ter grootte van King Kong, die dol was op een driegangenmaaltijd.

Advertentie
Hard To Swallow @imgur/Pinterest.comHard To Swallow @imgur/Pinterest.com
Advertentie

Nog een geweldige foto die profiteert van de diepte van het onderwerp. Deze fotograaf nam een ​​foto die meer zegt dan duizend woorden – de familie had nooit kunnen weten welk gevaar ze liepen dankzij een gigantische hond met een onlesbare eetlust.

47. Mr. Waterman

Mogelijke camera gebruikt: Samsung Galaxy S21
Waar te koop: Samsung Mall Kiosks
Gemiddelde prijs: € 750 – € 800*

Foto’s van water zijn één van de moeilijkste creatieve genres om onder de knie te krijgen. Er is ongelooflijke vaardigheid, geduld en, vaker wel dan niet, een fotograaf met een perfecte timing voor nodig, die in staat is om de kleinste details vast te leggen, die het ongetrainde oog waarschijnlijk zou missen.

Advertentie
Mr. Waterman @imgur/Pinterest.comMr. Waterman @imgur/Pinterest.com
Advertentie

De fotograaf die verantwoordelijk is voor Mr. Waterman heeft bedacht hoe hij water kan beeldhouwen terwijl hij het in de lucht laat zweven. The Invisible Man en The Man Without A Face waren geweldige films, maar Mr. Waterman heeft de ingrediënten van een overdreven gehydrateerde Spiderman-schurk – die om de een of andere reden nooit te vinden is in de wintermaanden.

48. Springen en puffen

Mogelijke camera gebruikt: GoPro HERO 10
Waar te koop: Target
Gemiddelde prijs: € 350*

Perfect getimede groepsfoto’s kunnen heel goed uitpakken, als ze tenminste op de juiste manier worden gechoreografeerd. Helaas zijn er een paar problemen die 99% van de gesynchroniseerde groepsfoto’s teisteren, wat vaker wel dan niet tot een regelrechte ramp leidt. Minstens één persoon begrijpt het concept van “springen op de derde tel” niet en het is onmogelijk om iedereen tevreden te stellen.

Advertentie
And I'll Huff and I'll Puff ©u/Geo-NS//Reddit.comAnd I'll Huff and I'll Puff ©u/Geo-NS//Reddit.com
Advertentie

Bestemmingen over de hele wereld zijn populair vanwege de mooie foto’s die toeristen er kunnen maken. Sommige reizigers hebben de wereld rondgereisd om de mooiste locaties van hun bucketlist af te vinken. De beste manier om dat te doen? Een perfect getimede foto als aandenken aan elke prachtige plek.

49. Bionische kitten

Mogelijke camera gebruikt: Google Pixel 4a
Waar te koop: Walmart, Target
Gemiddelde prijs: € 500 – € 600*

Katten zijn één van de brutaalste diersoorten waar mensen mee te maken hebben. Ze gaan op stoelen gaan zitten waar ze normaal niet op zitten en gaan op delen van de bank liggen waar nog nooit iemand heeft gelegen, gewoon om duidelijk te maken dat alles en nog wat in huis van hen is.

Advertentie
Bionic Kitty @imgu/Pinterest.comBionic Kitty @imgu/Pinterest.com
Advertentie

Kinderstoeltjes hebben de perfecte hoogte voor katten die alles in de gaten willen houden, maar tegelijkertijd wel een beetje afstand willen houden. Deze bionische kat ziet eruit als iets uit de Will Smith/Kevin Kline sci-fi western van de late jaren 90, ‘Wild Wild West’. Maar dat is het niet. Het is weer een perfect getimede foto van een kat die gewoon kattendingen doet.

50. Kopstoot die over de hele wereld werd gehoord

Mogelijke camera gebruikt: GoPro Hero 10 
Waar te koop: GoPro.com
Gemiddelde prijs: € 349,98*

Geloof het of niet, voetbal kan een nogal ruige sport zijn. Hoewel degenen die bekend zijn met het spel dit waarschijnlijk al weten, is het voor sommigen misschien nieuws. Het is niet ongebruikelijk om tijdens het spelen per ongeluk hoofden tegen elkaar te stoten, wat hier is gebeurd. In tegenstelling tot de beruchte kopstoot van Zinedine Zidane, lijkt deze kopstoot echter per ongeluk te zijn.

Advertentie
Headbutt Heard Round The World ©u/megadankness23/Pinterest.comHeadbutt Heard Round The World ©u/megadankness23/Pinterest.com
Advertentie

We zijn er zeker van dat dit in het beste geval een vervelende blauwe plek op het gezicht van de rechter speler heeft achtergelaten (in het slechtste geval had het een ziekenhuisbezoek kunnen zijn). Als je op zoek bent naar een slow-motioncamera die deze ondraaglijke opname in al zijn gruwelijke details kan vastleggen, kun je de GoPro Hero 10 proberen, die Digital Camera World de “beste slow-motioncamera” van 2022 noemde.

51. Bijna te pakken

Mogelijk gebruikte camera: Nikon Z 9
Waar te koop: Best Buy
Gemiddelde Kosten: € 5.500*

Deze close-up van een harige eekhoorn op het gras, gemaakt door Joe Gogoi/EyeEm, is schattig. Het kleine beestje probeert wanhopig een pinda te vangen (ongetwijfeld gegooid door de fotograaf zelf) in zijn verrassend scherpe klauwtjes. De blik in zijn ogen is als die van een running back die een onwaarschijnlijk moeilijke bal vangt in een Super Bowl wedstrijd.

Advertentie
Almost Got It ©eva9413/Shutterstock.comAlmost Got It ©eva9413/Shutterstock.com
Advertentie

Heb je een degelijke camera nodig voor natuurfotografie zoals deze? De Nikon Z 9 heeft al heel wat “best of”-lijstjes gehaald door zijn vermogen om onze harige (of geschubde, gevederde, of wat dan ook) vrienden tot in detail vast te leggen. Deze camera is alleen voor serieuze fotografen – hij kost € 5.500 bij Best Buy. 

52. De Eiffeltoren verplaatsen

Mogelijk gebruikte camera: iPhone 6
Waar te koop: Walmart
Gemiddelde Kosten: € 95*

Deze perfect getimede foto werd acht jaar geleden genomen door @u/Lord-Brain en gepost op Reddit. Het is het uitzicht vanuit zijn appartement en is waarschijnlijk genomen met een iPhone (misschien een iPhone 6, te oordelen naar de datum waarop de foto is genomen).

Advertentie
Moving The Eiffle Tower @imgur/PinterestMoving The Eiffle Tower @imgur/Pinterest
Advertentie

Het lijkt alsof de kraan op het punt staat het beroemdste monument van Parijs op te pakken en ergens anders heen te slingeren. Het feit dat de Redditor erin slaagde om deze perfect getimede opname te maken is niets minder dan een wonder. En een fictief wonder – de Eiffeltoren staat al sinds 31 maart 1889 op één plek, met een hoogte van 300 meter. 

53. Een piepklein hoedje

Mogelijk gebruikte camera: Google Pixel 7
Waar te koop: Best Buy
Gemiddelde Kosten: € 499*

Een andere goed getimede foto is deze, waarbij het lijkt alsof de passagier een klein hoedje draagt. Hij lijkt niet door te hebben dat iemand een snelle foto maakt, maar de man naast hem ziet het wel en vraagt zich ongetwijfeld af wat deze fotograaf in de metro aan het doen is.

Advertentie
A Teeny Tiny Hat @onediocom/PinterestA Teeny Tiny Hat @onediocom/Pinterest
Advertentie

De New York Subway en zijn passagiers hebben op zijn zachtst gezegd al heel wat meegemaakt, maar dit uitgebreide treinsysteem gaat een eeuw later nog steeds door. Het is maar al te gemakkelijk om een snelle foto te maken met je iPhone of Android (de laatste heeft de kwaliteit van het maken van foto’s enorm verbeterd sinds hij uitkwam).

54. Levensechte kunst

Mogelijk gebruikte camera: iPhone 6
Waar te koop: Walmart
Gemiddelde Kosten: € 95*

Over levensechte kunst gesproken. Als je niet goed genoeg naar deze foto kijkt, mis je de grap. Onze harige katachtige vrienden hebben de gave om achter dingen te sluipen en deze kat bewijst dat hij niet anders is, want hij is achter een schilderij van zichzelf gekropen. Alleen zijn kleine (echte) staartje steekt uit om zijn locatie te verraden.

Advertentie
Life Imitating Art @imgur/PinterestLife Imitating Art @imgur/Pinterest
Advertentie

Deze foto werd in 2014 gemaakt door @TheBlazingPhoenix op Reddit, die hem postte in de populaire “PhotoshopBattles” thread op de site. Onnodig te zeggen dat deze ondeugende oranje kat ( uiteraard was het weer een oranje kat) veel liefde kreeg als reactie. 

55. Een licht spuwende draak

Mogelijk gebruikte camera: Canon EOS 5D Mark III
Waar te koop: Amazon
Gemiddelde Kosten: € 1.865*

Je hebt waarschijnlijk nog nooit gehoord van een licht spuwende draak. Wolken behoren tot de favoriete onderwerpen van natuurfotografen, omdat de vormen waarin ze kunnen draaien grenzeloos zijn. Op deze foto bijvoorbeeld nam een wolk op de een of andere manier de vorm aan van een licht spuwende draak, met oogbal en al.

Advertentie
A Light Breathing Dragon @imgur/PinterestA Light Breathing Dragon @imgur/Pinterest
Advertentie

Als dit het nieuwe vervolg op Godzilla is, zijn we er helemaal voor. Deze foto is misschien gemaakt met een mobiele telefoon, maar als je wolkenfotografie naar een hoger niveau wilt tillen, overweeg dan om een Canon EOS 5D Mark III te kopen, want dat is een van de beste camera’s om dit soort foto’s te maken. 

56. Een bijpassend paar

Mogelijk gebruikte camera: iPhone 14
Waar te koop: Apple
Gemiddelde Kosten: € 1.129*

Wat is het nut van een kat als je geen hilarische foto’s van hem of haar maakt? Deze katteneigenaar is zo gehecht aan haar kat dat ze zijn gezicht op een paar sokken heeft laten drukken. We bewonderen de toewijding, vooral omdat katten bekend staan als afstandelijke dieren.

Advertentie
A matching pair @onediocom/PinterestA matching pair @onediocom/Pinterest
Advertentie

Deze kat kreeg de smaak van haar sokken toen ze deze perfect getimede foto nam van haar kat en sok die zich verenigen tot één pluizig dier. Deze foto is waarschijnlijk gemaakt met een iPhone of Android – we weten tenslotte allemaal dat onze fotoalbums vol staan met gekke foto’s van onze geliefde huisdieren.   

57. Kat met lange benen

Mogelijk gebruikte camera: Canon EOS R3
Waar te koop: Canon Nederland
Gemiddelde Kosten: € 6.000*

Introductie van een nieuw dier, de kat met de lange benen. Deze optische illusiefoto is gemaakt tegen een witte achtergrond en de kat in kwestie bevond zich op een plek waar katten dol op zijn: een kartonnen doos. Op de buitenkant van de doos was een silhouet getekend en toen de kat in de juiste positie sprong, werd hij Kitty Long Legs.

Advertentie
Kitty Long Legs @onediocom/PinterestKitty Long Legs @onediocom/Pinterest
Advertentie

We vragen ons af hoe lang de eigenaar van de kat de kat heeft moeten overhalen om in de doos te gaan voor een foto. Als je op zoek bent naar een professionele fotocamera die deze foto met gemak zou kunnen maken, overweeg dan een Canon EOS R3, die prijzig is maar het waard.  

58. Pizza

Mogelijk gebruikte camera: iPhone 12
Waar te koop: Apple
Gemiddelde Kosten: € 600 – € 800*

Op 1324 Avenue in de Midwood Section in Brooklyn staat dit icoon van New York City. Di Fara Pizza bestaat al sinds 1965 en de man op de foto maakte al bijna zes decennia pizza’s toen deze foto werd genomen. Op deze foto, geplaatst op Imgur, is te zien hoe de man precies overeenkomt met zijn geschilderde portret.

Advertentie
Pizza, Pizza @imgur/PinterestPizza, Pizza @imgur/Pinterest
Advertentie

Je ziet het waarschijnlijk al aan de sfeer van de zaak, maar Di Fara is heerlijk. Domenico DeMarco, hier op de foto, maakte jarenlang met de hand pizza’s met ingrediënten van topkwaliteit (zoete tomatensaus, geïmporteerde kaas, verse basilicum en olijfolie, etc.) en een zorgvuldige hand, totdat hij in 2022 overleed.  

59. Komt net uit een andere dimensie

Mogelijk gebruikte camera: Sony RX-100
Waar te koop: Sony
Gemiddelde Kosten: € 1.000*

Deze foto legt op briljante wijze een supersonisch gevechtsvliegtuig vast dat de geluidsbarrière doorbreekt. Op de foto lijkt het alsof het vliegtuig vanuit een andere dimensie naar de aarde is gekomen. Het doorbreken van de geluidsbarrière is al iets sinds de jaren 1940, toen de piloot Chuck Yeager zijn Bell X-1 tot 1234 km per uur kreeg en Mach 1 bereikte. Die prestatie deed de mensheid in die tijd versteld staan, want dat was nog nooit eerder gedaan.  

Advertentie
Just came from another dimension @picszoom/PinterestJust came from another dimension @picszoom/Pinterest
Advertentie

Hoewel het moeilijk is om een civiele camera te vinden die een supersonisch vliegtuig kan vastleggen, zijn er een aantal behoorlijk snelle camera’s, waaronder de Sony RX-100, die tot 1000 beelden per seconde kan opnemen. 

60. De andere kleine helper van de kerstman

Mogelijk gebruikte camera: Nikon Z50
Waar te koop: Nikon Nederland
Gemiddelde Kosten: € 860*

Deze schattige, perfect getimede foto laat deze nietsvermoedende pup eruit zien als een rendier in spe. De Kerstman kan altijd meer hulp gebruiken en deze hond is er klaar voor. Hoewel deze foto waarschijnlijk is gemaakt met een iPhone of Android, hebben degenen die aan natuurfotografie willen doen (of gewoon een paar coole foto’s zoals deze willen maken) andere opties.

Advertentie
Santa's Other Little Helper @onediocom/PinterestSanta's Other Little Helper @onediocom/Pinterest
Advertentie

Als je een beginner bent, dan is de Nikon Z50 iets voor jou. Deze camera is volgens Camera Jabber in 2022 de “beste camera voor beginnende natuurfotografen”. De Z50 kost € 860 voor een instapmodel en je vindt hem bij Nikon USA.  

61. Uil Bruidegom

Mogelijk gebruikte camera: Canon EOS R10
Waar te koop: Canon Nederland
Gemiddelde Kosten: € 880*

Uilen zijn volgens sommige bijgelovige mensen een slecht voorteken, maar eigenlijk zijn ze net als zwarte katten – schattig en vaak verkeerd begrepen. In werkelijkheid staan uilen symbool voor wijsheid, intuïtie en zelfs bovennatuurlijke kracht. Als er een naar je bruiloft vliegt (vooral zo’n mooi beestje als dit), is dat een goed teken.

Advertentie
Owl Groom r/photoshopbattles/RedditOwl Groom r/photoshopbattles/Reddit
Advertentie

En wat een unieke foto. Een van de beste camera’s voor bruidsfotografie die gebruikt had kunnen worden om deze foto te maken is de Canon EOS R10, die je voor €880 kunt vinden bij Canon Nederland. Wie weet? Misschien zie je wel een uil, net als deze gelukkige trouwfotograaf.   

62. Bange hond

Mogelijk gebruikte camera: Chronos 2.1-HD hogesnelheidscamera
Waar te koop: Kron Technologies
Gemiddelde Kosten: € 6.800*

Ah, honden. Ze kunnen zo dapper en woest zijn als ze blaffen naar de postbode of de postbezorger, maar bij het kleinste geluidje of de kleinste beweging gaan ze al janken. Deze bange hond stuitte op een speelgoedmuis (die hij waarschijnlijk in de tuin had laten liggen en was vergeten) en door die ontdekking sprong hij een paar meter de lucht in.

Advertentie
Scared dog u/splitsaga/RedditScared dog u/splitsaga/Reddit
Advertentie

Je hebt een high-speed camera nodig (of veel geluk) om deze foto opnieuw te maken. Een van de beste high-speed camera’s op de markt is de Chronos 2.1-HD High-Speed Camera, een prijzige keuze die het beste is voor serieuze fotografen die niet bang zijn om te investeren.   

63. Geef me een high-five

Mogelijk gebruikte camera: Olympus Tough TG-6
Waar te koop: Best Buy
Gemiddelde Kosten: € 500*

Zeeschildpadden zijn onze vriendelijke vrienden uit de zee die vredig door de oceaan cruisen. Er bestaan zeven soorten van deze kostbare wezens en foto’s als deze herinneren ons eraan waarom we harder moeten vechten om hun natuurlijke leefomgeving – de oceanen – schoon te houden. Op deze onderwaterfoto lijken twee prachtige zeeschildpadden elkaar een “high five” te geven met hun flippers.

Advertentie
Gimme Five @dailymail/PinterestGimme Five @dailymail/Pinterest
Advertentie

Een onderwatercamera die deze ongelooflijke opname had kunnen maken is de Olympus Tough TG-6, die je niet alleen onder water kunt meenemen, maar in vrijwel elke extreme omgeving. Hij zal je niet teleurstellen en is ook nog eens relatief betaalbaar.

64. Een perfect liefdesverhaal

Mogelijk gebruikte camera: Samsung Galaxy S5
Waar te koop: Samsung
Gemiddelde Kosten: € 450*

Katten kunnen zeker liefde voelen en ze kunnen beste vrienden hebben, dus laat de media je niet voor de gek houden – deze lastige wezens hebben een groot hart. Letterlijk, in sommige gevallen, zoals je kunt zien op deze perfect getimede foto van twee katten die tegen elkaar aan wrijven. Toen hun staarten elkaar kruisten, vormden ze een perfect hart.

Advertentie
A perfect love story @onediocom/PinterestA perfect love story @onediocom/Pinterest
Advertentie

Katten lijken volgens Cats.org graag solitaire wezens te willen zijn, maar ze kunnen ook een hechte band vormen met andere katten in de buurt. Misschien zijn deze twee straatkatten maatjes uit dezelfde buurt – ze lijken niet bang te zijn om dicht bij het water te komen.

65. Pardon, meneer

Mogelijk gebruikte camera: iPhone X
Waar te koop: Walmart
Gemiddelde Kosten: € 262*

Deze foto, gemaakt in 2017, is een voorbeeld van toilethumor en hoewel het misschien kinderachtig lijkt, kunnen we niet stoppen met lachen. Deze perfect getimede foto laat deze nietsvermoedende man eruit zien alsof hij in het wilde weg naar het toilet gaat.

Advertentie
Excuse me, sir @TheSunOnline/PinterestExcuse me, sir @TheSunOnline/Pinterest
Advertentie

Te oordelen naar het jaar waarin deze foto is genomen, zou de foto gemaakt kunnen zijn met een iPhone X. Denk eens terug aan vijf jaar geleden – weet je nog hoe iedereen gek werd van de iPhone X? Het was een enorme rage en de telefoon voldeed aan de hype en overschaduwde de iPhone 8. Nu kun je hem bij Walmart vinden voor extreem gereduceerde prijzen. 

66. Bellenogen

Mogelijk gebruikte camera: Canon Powershot G7 X Mark III
Waar te koop: Amazon
Gemiddelde Kosten: € 749*

Op deze foto lijkt het alsof deze bellenblaasster een bril met bellen draagt. Deze foto is kristalhelder en we houden van de manier waarop je de onnavolgbare regenboogkleuren van de bellen kunt zien terwijl ze omhoog zweven.

Advertentie
Bubble eyes @kickvick/PinterestBubble eyes @kickvick/Pinterest
Advertentie

Een camera die gemakkelijk dit soort foto’s kan maken (helder en kleurrijk) is de Canon Powershot G7 X Mark III. Deze camera is een favoriet onder YouTube-makers en is compact, zodat je foto’s en video’s kunt maken en delen op sociale media. Plus, vergeleken met de camera’s van duizend euro’s die we hebben gezien, is de Powershot een van de meest betaalbare.    

67. Overboord gaan

Mogelijk gebruikte camera: iPhone 7
Waar te koop: Walmart
Gemiddelde Kosten: € 100*

Deze foto uit 2016 heeft als titel “goodbyebirb” en toont een wilde eend die op het punt staat om van een nogal steile waterval af te zeilen. Maak je geen zorgen, want eenden zijn geen loopvogels. Hij is niet echt in gevaar, hij ziet er alleen erg onwillig uit om te stoppen met zwemmen en je kunt zijn oranje pootjes woest zien peddelen om te blijven drijven.

Advertentie
Going Overboard @imgur/PinterestGoing Overboard @imgur/Pinterest
Advertentie

Deze foto zou gemaakt kunnen zijn met een iPhone 7, want dat was het nieuwste model van Apple dat in 2017 werd uitgebracht. De lichte onscherpte geeft aan dat deze foto in beweging is gemaakt, wat logisch is, want hoe had je anders zo’n last-minute opname kunnen maken? 

68. Minerale waterval

Mogelijk gebruikte camera: Sony xPeria
Waar te koop: Sony
Gemiddelde Kosten: € 2.000*

Deze foto, gemaakt in 2014, is een perfect voorbeeld van geforceerd perspectief, een beroemde creatieve techniek die fotografen gebruiken om een optische illusie te creëren. De illusie maakt objecten groter of kleiner of plaatst ze verder of dichter bij de camera.

Advertentie
Mineral Waterfall Didym/WikimediaMineral Waterfall Didym/Wikimedia
Advertentie

Zo ziet een plastic waterfles eruit alsof hij een waterval uitstort in een rivierbekken. Er zijn veel trucjes om een foto als deze te maken, waaronder het gebruik van een groothoeklens, het beeld eenvoudig houden, een klein diafragma gebruiken en je creatieve compositie van tevoren plannen. Het allerbelangrijkste: heb er plezier in! 

69. Waterhoed

Mogelijk gebruikte camera: Canon EOS Rebel T7 spiegelreflexcamera
Waar te koop: Amazon
Gemiddelde Kosten: € 429*

Deze foto moet gemaakt zijn met een high-speed camera of iemand die echt heel veel geluk had toen hij op de knop drukte om een foto te maken met zijn smartphone. Op deze foto staat dit jongetje op het punt om doorweekt te raken met water. De foto toont de minuten voordat hij doorweekt raakt, waarbij het water om hem heen stroomt zonder hem te raken.

Advertentie
Water Hat @onediocom/PinterestWater Hat @onediocom/Pinterest
Advertentie

Een high-speed camera die voor deze foto gebruikt had kunnen worden is de Canon EOS Rebel T7 DSLR-camera. Deze camera heeft een geweldige beeldkwaliteit, zelfs bij hoge ISO-niveaus, en je kunt er alles mee vastleggen, van snel bewegende onderwerpen (zoals deze foto) tot foto’s met een lange belichting.  

70. Auw

Mogelijk gebruikte camera: iPhone 5S
Waar te koop: Walmart
Gemiddelde Kosten: € 58*

Imgur gebruiker @ozoner deelde deze foto met iedereen en zei dat dit het “exacte moment” was dat zijn hond “besloot dat hij klaar was” met frisbee spelen. Honden zijn onhandige, ongelukkige wezens, maar zelfs deze foto doet ons huiveren, want Fido krijgt een klap in zijn gezicht met een hard stuk afgerond plastic.

Advertentie
Ouch @imgur/PinterestOuch @imgur/Pinterest
Advertentie

Wij zouden ook klaar zijn met spelen. Deze foto zou gemaakt kunnen zijn met een iPhone 5S, want dat was het model dat in 2013 werd uitgebracht. Het is verbazingwekkend om te zien hoe ver Apple is gekomen sinds tien jaar geleden – de 5S lijkt nu verouderd in vergelijking.    

71. Drie is teveel

Mogelijk gebruikte camera: Panasonic Lumix GZ2500
Waar te koop: Amazon
Gemiddelde Kosten: € 948*

Deze pluizige uiltjes zijn schattig en ze doen erg hun best om op de tak te blijven zitten. Twee van de drie zijn perfect in evenwicht, maar de derde lijkt het niet te redden, want hij hangt aan een zijden draadje. Dit is de uilenversie van pull-ups en we hopen dat hij niet valt.

Advertentie
Three's A Crowd @imgur/PinterestThree's A Crowd @imgur/Pinterest
Advertentie

Deze kristalheldere, grappige foto had gemaakt kunnen zijn met een Panasonic Lumix GZ2500, die door Digital Camera World in 2022 een van de beste camera’s voor wildlife fotografie werd genoemd. Je vindt deze camera op Amazon voor € 948 en hij heeft lovende kritieken gekregen. Imaging Resource noemde het een camera met “uitstekende beeldkwaliteit” en een hoge ISO. 

72. Uitgelijnd

Mogelijk gebruikte camera: Ricoh GR IIIx
Waar te koop: Amazon
Gemiddelde Kosten: € 986*

Miss Jaded maakte deze foto en plaatste hem voor de grap op haar website. Wie wist dat vogels supersnel konden vliegen? Dankzij de kracht van geforceerd perspectief kunnen ze dat. Op deze foto vliegen acht rode vliegtuigen door de lucht. De negende is verborgen door een voorbijvliegende vogel die toevallig op het verkeerde (of juiste, afhankelijk van hoe je het bekijkt) moment in beeld kwam.

Advertentie
In Alignment @efemarq/TwitterIn Alignment @efemarq/Twitter
Advertentie

Deze foto had gemaakt kunnen zijn met een Ricoh GR IIIx, een digitale compactcamera die geweldig is voor luchtvaartfotografie. Deze camera van 1,4 pond is gemaakt in Vietnam en gaat mee op al je avonturen met vliegtuigfotografie.

73. Hier is geen excuus voor

Mogelijk gebruikte camera: Samsung Galaxy S22 Ultra
Waar te koop: Samsung
Gemiddelde Kosten: € 1.400*

Zoals je kunt zien aan deze man die in de camera grijnst, is deze foto echt niet gemaakt om er zo ongepast mogelijk uit te zien. Gedwongen perspectief is kanonnenvoer voor iedereen die op zoek is naar dwaasheid, en, nou ja, je weet al hoe deze foto eruit ziet als gevolg van die techniek gebruikt voor een grap.

Advertentie
There's no excuse for this @imgur/PinterestThere's no excuse for this @imgur/Pinterest
Advertentie

Een van de grappigste aspecten van deze foto is hoe artistiek het bedoeld is om eruit te zien, en het lijkt erop dat er zelfs een Instagram-filter op zit. Het is zeker IG-waardig materiaal, maar meer als meme dan als serieuze natuurfoto. 

74. Kattenmasker

Mogelijk gebruikte camera: LG V30
Waar te koop: Amazon
Gemiddelde Kosten: € 239*

Katten houden ervan om ons op de meest ongelegen momenten te fotobommen. Deze vrouw probeerde duidelijk een eenvoudige selfie te nemen, maar haar zwarte kat had betere ideeën en leunde met zijn reusachtige kop over de camera om het beeld te blokkeren en de foto te veranderen in een hybride tussen mens en kat.

Advertentie
Cat masks @onediocom/PinterestCat masks @onediocom/Pinterest
Advertentie

Deze foto is gemaakt in 2017 en zou gemaakt kunnen zijn met een LG V30, want dat was toen een van de meest in het oog springende Android-smartphones van het jaar. Techradar was er helemaal weg van en noemde de telefoon een van de beste Androids die je voor geld kunt kopen. Je kunt er een tweedehands kopen op Amazon voor € 239.

75. Fotobom

Mogelijk gebruikte camera: Nikon Z9 Spiegelloze Camera
Waar te koop: Abe’s of Maine
Gemiddelde Kosten: € 4.749*

De zeehond is liever de ster van de show op deze foto. Soms bombarderen dieren elkaar onbedoeld (of opzettelijk, in dit geval) en deze foto is daar een perfect, hilarisch voorbeeld van. Deze foto zou gemaakt kunnen zijn met een Nikon Z9 Mirrorless Camera, een camera die bekend staat om zijn vermogen om wilde dieren, zelfs fotobombardementen, haarscherp te fotograferen.

Advertentie
Photobomb @imgur/PinterestPhotobomb @imgur/Pinterest
Advertentie

Maar nu de echte vraag: zijn zeehonden en pinguïns vrienden? Blijkbaar leven ze samen en zeehonden kunnen soms zelfs pinguïns voor hun partner aanzien. Het zijn twee van de meest opvallende bewoners van het koude noordpoolgebied en ze hebben ook grappige persoonlijkheden, zo lijkt het.

Deze foto's zijn precies op het juiste moment gemaakt - Investing Magazine NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten