dinsdag 27 september 2011

Schokkende beelden van aardbeving in Washington Monument

di 27 sep 2011
WASHINGTON - De Verenigde Staten werd vorige maand getroffen door een aardbeving, die ook in Washington te voelen was. Op een video is te zien hoe toeristen in paniek raakten terwijl zij zich 150 meter boven begane grond bevonden in het Washington Monument.


    Het smalle gebouw begon hevig te trillen en er vielen zelfs brokstukken naar beneden.

    Op de beelden is te zien hoe gezinnen met jonge kinderen in paniek naar beneden rennen. De gids leidde de mensen snel met de trap naar de nooduitgang om vervolgens weer naar boven te gaan om te controleren of iedereen beneden was.

    Met een lift kunnen toeristen naar de hoogste verdieping in het gebouw om daar door vier kleine raampjes naar buiten kunnen kijken. Het monument, dat de grootste obelisk van de wereld is, trekt jaarlijk 800.000 toeristen en is daarmee één van grootste trekpleisters in Washington.

    Meer dan een maand na de aardbeving is het monument nog steeds gesloten. De schade van de aardbeving werd nog eens vergroot toen de hoge toren enkele dagen daarna te maken kreeg met extreme windkracht en regen van orkaan Irene. Daarbij ontstonden nog meer barsten in de stenen muren.



    http://www.telegraaf.nl/buitenland/10629994/__Gezinnen_in_paniek_bij_beving__.html?p=38,2


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten