dinsdag 19 maart 2024

Mooiste plekken Zuid Afrika

 Ben je benieuwd naar de mooiste plekken in Zuid-Afrika? Zoek niet verder! We hebben namelijk de allertofste spots voor je ontdekt en op een rij gezet. Van fantastische watervallen tot onvergetelijke viewpoints en waanzinnige locaties om op safari te gaan. Of wat dacht je van het spotten van penguins op een strand bij een turquoise gekleurde zee? Of het zien van eeuwen oude muurschilderingen in the middle of nowhere? Lees gauw verder en je ontdekt precies waar je de mooiste plekken van Zuid-Afrika vindt!

Waar wil je meer over lezen?

Mooiste plekken Zuid Afrika

tafelberg zuid afrika kabelbaan

1. Tafelberg

Een van de meest iconische plekken in Zuid-Afrika is natuurlijk de Tafelberg! Deze steekt trots boven de stad Kaapstad uit. De ene dag is de Tafelberg perfect te zien en andere dagen lijkt het wel alsof er een kleedje overheen ligt als er een dik wolkendek overheen hangt. Je kan de Tafelberg beklimmen, maar voor wie wat minder zin heeft in een actieve dag kan ook met de kabelbaan naar boven.

Zin in een kortere hike als je in Kaapstad bent? Dan is Lion’s Head ook een aanrader, deze ligt tegenover de Tafelberg en vanaf deze top heb je juist een spectaculair op de Tafelberg!

→ Lees ook: Met de kabelbaan naar de bekendste berg van Zuid-Afrika: Tafelberg

Penguin boulder beach zuid afrika

2. Boulders Beach

Een van de leukste stranden van Zuid-Afrika vind je op een stukje rijden vanaf Kaapstad, daar ligt namelijk Boulders Beach. Niet alleen de rotsformaties zijn hier bijzonder om te zien, juist ook wat er tussen de ronde rotsen waggelt is een fotootje waard. Bij Boulders Beach leeft namelijk een flinke groep penguins! Super leuk om al die beestjes even rond te zien lopen en in combi met het fel gekleurde turquoise zeewater levert het prachtige plaatjes op.

→ Lees ook: Een van de leukste stranden van Zuid-Afrika: Boulders Beach met haar penguins

Panoramaroute zuid afrika Bourke's Luck Potholes-0339

3. Panorama Route

Een van de mooiste roadtrip routes die je kan doen in Zuid-Afrika is de Panorama Route. Je kan op deze route onder meer naar Gods Window, maar ook de Three Rondavels zijn aanraders en bij de Blyde River Canyon wil je ook stoppen. De gehele Panorama route loopt grofweg vanaf Sabie via Graskop tot aan The Three Rondavels en de meeste stops liggen langs de R532. Dit gebied is ook dé plek om mooie watervallen te spotten in Zuid-Afrika!

→ Lees ook: Panoramaroute Zuid Afrika: Hier wil je stoppen!

Kololo Game Reserve safari zuid afrika

4. Kruger National Park

De meest bekende plek om op safari te gaan in Zuid-Afrika is natuurlijk het Kruger National Park. Dit is de ideale plek om de Big Five te spotten en je kan er perfect met je eigen auto op safari roadtrip wat het extra leuk maakt om hier op avontuur te gaan. Het park is echt gigantisch, dus je kan je met gemak hier een aantal dagen vermaken en doordat het zo groot is heb je ook zeker genoeg plekjes voor jezelf. Voor een ultieme safari, wil je hier echt een keer in je leven naartoe!

→ Lees ook: Overnachten in Krugerpark: 5 x inspiratie voor camps waar je zeker wilt logeren!

Kirstenbosch botanische tuin kaapstad

5. Tuinroute

Langs de kustlijn van Zuid-Afrika vind je ook veel mooie stops, met uitzicht op de eindeloze oceaan maar ook vind je er prachtige stranden. De Garden Route loopt eigenlijk tussen Mosselbaai en Port Elizabeth en is de plek voor wie van weelderige bossen, ruige kliffen en charmante kustplaatsen houdt. Bovendien spot je onderweg misschien wel olifanten én overnachten doe je ook hier bij heerlijke accommodaties.

→ Lees ook: Deze stops op de waanzinnig mooie Garden Route in Zuid-Afrika wil je zien!

Mooiste plekken zuid afrika

6. The Twelve Apostles

In Capetown is zoveel te doen, dus kijk niet gek op als deze stad wat vaker in dit lijstje terug komt! Een van de mooiste views van Kaapstad, vind je als je naar The Twelve Apostles kijkt. Een van de beste plekken om te genieten van dit uitzicht vind je bij Camps Bay. Wat trouwens grappig is om te weten: De Twaalf Apostelen maken deel uit van het Tafelbergcomplex! Ze liggen er als het ware naast en strekken zich kilometers lang uit.

→ Lees ook: 6 toffe activiteiten in Kaapstad die je niet wilt missen

Luchtballon vlucht Pilanesberg

7. Pilanesberg

Wie aan safari denkt in Zuid-Afrika, denkt al gauw aan het gigantische Krugerpark, maar juist ook kleinere parken als Pilanesberg zijn ook echt aanraders. Je vindt hier bovendien mooie lodges dichtbij de ingang van het park én je kan er waanzinnige ballonvluchten maken. Ook kun je hier gemakkelijk naartoe vanuit Johannesburg, het is namelijk maar 4 uurtjes rijden.

→ Lees ook: Pilanesberg National Park: Op safari dichtbij Johannesburg

Panoramaroute zuid afrika Three Rondavels-2

8. Blyde River Canyon

Naast alle safari’s en fantastische kustlijnen wil je in Zuid-Afrika ook naar de wereldberoemde Blyde River Canyon. Je wist het misschien nog niet maar dit is een van de grootste canyons ter wereld! Hier word je verrast door imponerende kliffen, fantastische vergezichten en weelderige landschappen.

Zuid Afrika tips route cederberg

9. Cederberg

Gek op historie? Dan ga je het gebied Cederberg ook interessant vinden, dit staat namelijk bekend om haar Rock Art. Niet alleen bij imponerende lodges als Bushmans Kloof vind je deze muurschilderingen, maar op allerlei plekken kun je in dit gebied eeuwen oude tekeningen in de rotsen vinden. Mega bijzonder om te zien en het is ook interessant om via gidsen meer te leren over hoe de San (ook wel Khoisan genoemd of bushmen), de oorspronkelijke bewoners en het nomadenvolk in Cederberg ooit leefden.

→ Lees ook: 10 redenen om het bloedmooie Cederberg in Zuid-Afrika aan je reisplannen toe te voegen

turtle tour zuid afrika baby schildpadden

10. Schilpadjes op het strand van St. Lucia

Als je geen genoeg krijgt van het zien van bijzondere dieren, dan is St. Lucia ook een strand waar je naartoe wilt in Zuid-Afrika. Hier kun je namelijk baby schildpadjes uit hun eitjes zien kruipen en hun eerste weggetje naar het strand zien afleggen. Magisch om te zien, zo midden in de nacht en oprecht een ervaring om nooit meer te vergeten!

→ Lees ook: 5 activiteiten die je nog niet kent in Zuid-Afrika, maar wel wilt doen!

mooiste plekken zuid afrika natuur

11. Drakensberg

Wie wilt wandelen, gaat hier naartoe: de adembenemende Drakensbergen! Hier bevind je je tussen indrukwekkende pieken, kom je langs schilderachtige valleien en bewonder je kristalheldere rivieren. Als je wilt hiken tijdens je Zuid-Afrika trip, is dit gebied echt een fantastische plek om naartoe te gaan.

Wil je ook naar Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika vind je in het zuidelijkste puntje van van het Afrikaanse continent. Het flink veel bezocht door reizigers, dus door de vele toeristen en goede voorzieningen is het een ideaal land om te gaan roadtrippen. Je kan je er met gemak weken vermaken, maar het is ook een aanrader om er meerdere keren naartoe te gaan en telkens een verschillende stukje van het land te verkennen. Alleen al rondom Kaapstad, in het zuiden van Zuid-Afrika, valt al zoveel te beleven!

Meer mooie plekken in Zuid-Afrika ontdekken?

Wil je meer mooie plekken ontdekken in Zuid-Afrika? Check dan ook eens de website www.southafrica.net, hier vind je nog meer mooie plekjes en ook meer tips off the beaten track. Vooral deze kaart gevuld met local tips is super handig als je je eigen reis aan het plannen bent!


11 x de mooiste plekken in Zuid-Afrika | WeAreTravellers

→ Bekijk hier al onze artikelen over Zuid-Afrika

Geen opmerkingen:

Een reactie posten