zondag 17 maart 2024

De mooiste straten ter wereld

De mooiste straten ter wereld

 

De mooiste straten ter wereld (msn.com)

De fraaiste straten ter wereld©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Het in Groot-Brittannië gevestigde makelaarsbedrijf GetAgent publiceerde onlangs een ranglijst met als titel 'The Most Eye-Catching Streets In The World'. Er zitten een paar adembenemende plaatsen tussen.


Top 15©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Onder de mooiste straten, samengebracht in een Top 15, vinden we onder meer straten in Japan, Singapore, Nederland, de VS en het VK. Laten we eens rondkijken in de mooiste straten ter wereld.


1. Het filosofenpad, Kyoto, Japan©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Dit is een stenen voetpad dat omgeven is door kersenbomen, op een traject tussen de tempels van Ginkaku-ji en Nanzen-ji in Kyoto. Het is genoemd naar twee 20e-eeuwse Japanse filosofen die aan de universiteit van Kyoto verbonden waren, Hajime Tanabe en Kitaro Nishida. Naar verluidt gebruikten zij deze route voor hun dagelijkse lichaamsbeweging.


2. Rue Principale, Rocamadour, Frankrijk©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze schilderachtige straat ligt in de Franse streek de Dordogne. Dankzij zijn ligging op een klif, talrijke monumenten en heiligdommen is Rocamadour een stadje dat veel creatievelingen en pelgrims trekt. De Rue Principale lokt meer dan een miljoen bezoekers per jaar.


3. Via Baldassarre Galuppi, Burano, Italië©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze kleurrijke straat ligt op het Venetiaanse eiland Burano en is vergeven van de restaurants en winkels.3. Via Baldassarre Galuppi, Burano, Italië

©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze kleurrijke straat ligt op het Venetiaanse eiland Burano en is vergeven van de restaurants en winkels.


4. Herbert Baker Street, Pretoria, Zuid-Afrika©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze straat, die tussen september en november door honderden witte en paarse Jacaranda-bomen wordt omgeven, is een prachtige plek voor een selfie.


5. Lombard Street, San Francisco, Verenigde Staten©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Lombard Street ligt tussen Russian Hill en Hyde Street en heeft een specifiek stuk waar de rijweg acht bochten maakt, waarmee het de titel van meest bochtige straat in de Verenigde Staten heeft gekregen. Het hele idee om hem zo bochtig te maken stamt uit 1922, toen Carl Henry de helling van 27% van de straat wilde verkleinen en het zo mogelijk wilde maken dat auto's uit de jaren 1920 er over konden rijden.

Foto: Jack Nagz / Unsplash


6. Circus Lane, Edinburgh, Schotland©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Dit is een van de mooiste en fotogeniekste plaatsen in Edinburgh. Kenmerkend zijn de geplaveide huizen met gekleurde deuren, die versierd zijn met tientallen bloemen en planten.

Afbeelding: Micheile dot com/ Unsplash


7. The Circus, Bath, Engeland©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze bijzondere straat wordt gekenmerkt door zijn ringvorm met 3 gelijkwaardige entrees en een tuin in het midden. Deze straat is indrukwekkend en zeker een bezoekje en een foto waard.


8. Gold Hill, Shaftesbury, Engeland©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze straat ligt op een heuvel en is geliefd bij toeristen die er foto's van het uitzicht maken. De straat, die een van de meest romantische uitzichten in Engeland biedt, is in diverse films en tv-reclames te zien geweest.


9. Lijnbaansgracht, Amsterdam, Nederland©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze smalle straat met karakteristieke Amsterdamse gebouwen loopt langs de gracht. Hij dankt zijn naam aan de lijnbanen van de touwenmakers die in dit deel van het oude stadscentrum waren gevestigd.


10. Orchard Road, Singapore©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze straat is een echt paradijs (ca. 2,2 km) voor diegenen die van shoppen en lampjes houden. Je vindt er discounters, warenhuizen, exclusieve boetiekjes en luxe hotels.


11. Bourbon Street, New Orleans, Verenigde Staten©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Bourbon Street is een van de oudste straten van Amerika en dateert van 1718 toen Jean-Baptiste Le Moyne de Bienville er de grondvesten legde. Hij staat bekend als een straat voor feesten en muziek. De straat wordt verlicht door neonverlichting en is een van de meest bezochte straten in de VS. Alleen al in 2017 wandelden hier zo'n zeventien miljoen.


12. Heerstraße, Bonn, Duitsland©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Een straat die je beslist gezien moet hebben. Er staan een groot aantal kersenbomen omheen, wat hem wereldberoemd maakt. Op het moment dat de kersenbloesems in bloei staan, maak je hier de mooiste foto's.


13. Calles Quechua, Cusco, Peru©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Sommige van de door de Inca's gemaakte straten liggen er na honderden jaren nog steeds. Een van hun karakteristieke eigenschappen zijn de constructies met keurig passende Inca-stenen. Afgezien van de straat zelf zijn de inheemse Quechua-indianen met hun traditionele klederdracht, die hun oude taal spreken, een echt wonder om te zien.


14. Rua do Bom Jesus, Recife, Pernambuco, Brazilië©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

De Rua do Bom Jesus wordt gezien als de oudste straat in Recife en kreeg de bijnaam 'Straat van de Joden', als gevolg van de Joodse immigratie naar Brazilië tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De straat is ook bijzonder door zijn kleurrijke architectuur met Nederlandse invloeden.


15. Vicars' Close, Wells, Verenigd Koninkrijk©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Vicars' Close, een schitterende middeleeuwse straat in de buurt van de kathedraal, is naar men zegt de oudste nog intact zijnde straat met woningen in Europa. Hij is 140 meter lang en aangelegd met rechthoekige uitgehouwen stenen.


Oogstrelende straten?©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Je vraagt je misschien af: waarom staat mijn favoriete straat niet in deze lijst? En hoe kwam het portaal GetAgent tot de beslissing welke straten de 'Most Eye-Catching in the World' waren?


Methodologie©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Eerst werd een lijst van 50 straten in de wereld samengesteld. Daarna kreeg een steekproef van 40 deelnemers een set afbeeldingen van deze straten te zien.

Afbeelding: Irfan Simsar / UnsplashMethodologie

©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Eerst werd een lijst van 50 straten in de wereld samengesteld. Daarna kreeg een steekproef van 40 deelnemers een set afbeeldingen van deze straten te zien.

Afbeelding: Irfan Simsar / Unsplash


Software die de ogen volgde©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Met behulp van software om de ogen te volgen registreerden de onderzoekers vervolgens het aantal keren en de duur van de aandacht die de deelnemers aan elk beeld schonken.

Afbeelding: Tumisu / Pixabay


De uiteindelijke ranglijst©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Tenslotte werd het gemiddelde van de tijdsduur dat de proefpersonen zich op de afbeeldingen concentreerden gebruikt om elke straat in te delen naar zijn 'aantrekkelijkheid'. De winnende straten waren dus, letterlijk, de meest in het oog springende straten.De uiteindelijke ranglijst

©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Tenslotte werd het gemiddelde van de tijdsduur dat de proefpersonen zich op de afbeeldingen concentreerden gebruikt om elke straat in te delen naar zijn 'aantrekkelijkheid'. De winnende straten waren dus, letterlijk, de meest in het oog springende straten.


De mooiste straten ter wereld (msn.com)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten