zondag 17 maart 2024

De mooiste treinroutes in Europa

 

De mooiste treinroutes in Europa

Een populair transportmiddel©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Met de trein reizen is opnieuw in de mode, en daar zijn veel goede redenen voor: het is beter voor het milieu en veel praktischer dan het vliegtuig, en het laat je toe om rustig van het landschap te genieten.



Doe het rustig aan en geniet van het uitzicht©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

De trein biedt je ook de vrijheid om te stoppen en daarna je reis te vervolgen, waar en wanneer je ook wilt. In heel Europa liggen prachtige treinroutes die je toelaten het oude continent te doorkruisen, terwijl je buitengewone landschappen ontdekt. Klik verder en verken de mooiste treinroutes in Europa.


De Bernina Express (Zwitserland - Italië)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze lijn tussen Chur (Zwitserland) en Tirano (Noord-Italië) voert je langs de hoogste route in de Alpen, tot een hoogte van meer dan 2.300 meter bij de Berninapas. Deze reis biedt je een van de mooiste en spectaculairste panorama's ter wereld. Een must!


De Glacier Express (Zwitserland)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Via de Glacier Express kan je heel Zwitserland doorkruisen. Deze trein rijdt aan een traag tempo, zodat de passagiers ten volle van het landschap kunnen genieten. Je doorkruist de Rijnkloof en bereikt op sommige plaatsen een hoogte van meer dan 2.000 meter boven zeeniveau. Een van de mooiste routes om de Alpen over te steken.


De Transcantabrico (Spanje)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Zin in een wat luxueuzere ervaring? Kies dan voor een ritje op de Transcantabrico, een trein-hotel dat heel Noord-Spanje doorkruist. Ontdek San Sebastián in het Baskenland en ga via Asturië naar Santiago de Compostela (Galicië). Op deze route kun je natuurlijke erfgoedsites en heel wat historische monumenten bezoeken, zoals de kathedraal van Oviedo. En dat allemaal terwijl je het beroemde pelgrimspad de 'Camino' volgt.


De Mostar-Sarajevo-lijn (Bosnië)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Bosnië, een wat ongewonere bestemming, wordt doorkruist door een 129 kilometer lange spoorlijn die twee van de grootste steden van het land verbindt: Mostar en Sarajevo. Onderweg krijg je een fantastisch landschap voorgeschoteld, met duizelingwekkende bergpassen en adembenemende uitzichten op het smaragdgroene water van het Jablanicameer.


De Zwarte Woud-lijn (Duitsland)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze spoorlijn loopt tussen Offenburg en Konstanz (Zuid-Duitsland), en voert door het betoverende landschap van het Zwarte Woud, tussen majestueuze bergen en reusachtige sparrenbossen. Je krijgt dicht bij de grens met Zwitserland en Frankrijk de kans om de sfeer van de sprookjes van Grimm te herbeleven.


De Rijndallijn (Duitsland)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Nog altijd in Duitsland, maar een beetje meer richting het noorden. Deze spoorlijn loopt langs de westzijde van de Rijn, vlak boven de rivier, tussen de steden Mainz en Koblenz. Maak een romantische wandeling tussen de wijngaarden en bewonder de pittoreske dorpjes en oude kastelen.


Flåmsbana (Noorwegen)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze spoorlijn van slechts twintig kilometer onderscheidt zich door een indrukwekkend hoogteverschil van 865 meter en een helling van meer dan 5%. Het landschap met bergen en watervallen is indrukwekkend. Lonely Planet verkoos de lijn in 2014 tot de beste ter wereld.


De Bergensbanen (Noorwegen)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

De Bergensbanen, ook in Noorwegen, verbindt Oslo en Bergen, de twee grootste steden van het land. Dat doet het via het hoogste plateau van Europa: Hardangervidda. Tijdens deze rit van zeven uur hebben reizigers de tijd om de fjorden en de uitgestrektheid van de natuurlijke landschappen te bewonderen.


De Gele Trein (Frankrijk)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze trein heeft als bijnaam 'de kanarie' vanwege zijn gele kleur. Hij rijdt over de hoogste spoorlijn van Frankrijk, in het Catalaanse deel van de Pyreneeën. Op deze wondermooie route kom je twee prachtige hangbruggen tegen die als historisch monument zijn geclassificeerd, en ook een adembenemend berglandschap.


De Trinichellu (Frankrijk)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

De Trinichellu (of 'kleine trein' in het Corsicaans) doorkruist Corsica tussen Ajaccio en Bastia, met een aftakking richting Calvi. Het is een unieke gelegenheid om de natuurlijke landschappen en bergen te ontdekken van een eiland dat in alle opzichten uitzonderlijk is.


De West Highland Line (UK)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

De West Highland Line doorkruist Schotland en verbindt Glasgow met de Highlands. Op deze schitterende route kun je wilde landschappen ontdekken vanuit het treinraam. Opmerkelijk: dit is de trein die werd gebruikt als de 'Zweinsteinexpress' in de verfilmingen van 'Harry Potter'.


De Douro-lijn (Portugal)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze treinroute volgt de oevers van de rivier de Douro vanuit de Portugese stad Porto, over een afstand van in totaal meer dan 200 kilometer. Ze biedt reizigers de mogelijkheid om de rivier en de wijngaarden errond te bewonderen en te stoppen aan het prachtige station van Pinhão.


De Cinque Terre Express (Italië)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

De Cinque Terre Express doorkruist Ligurië, een geweldige en relatief onbekende Italiaanse regio die grenst aan de Côte d'Azur. De vijf dorpen op deze lijn, verscholen tussen de bergen en de Middellandse Zee, zullen je verrassen met hun kleurrijke huizen. Een must voor zwemmers en liefhebbers van wandelen en ecotoerisme.



De Semmering-spoorlijn (Oostenrijk)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Dit is de oudste bergspoorlijn van Europa, gebouwd midden de 19de eeuw. Een deel ervan is nu geclassificeerd als een erfgoedsite van de UNESCO. Het is een prachtige route van 41 kilometer midden in de Oostenrijkse Alpen en gigantische bossen ...


De Inlandsbanan (Zweden)©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Inlandsbanan betekent 'binnenlandlijn' in het Zweeds. De naam zegt het al: deze route van meer dan 1.000 kilometer loopt van het noorden naar het zuiden van Zweden. De trein doorkruist het binnenland en onthult een magisch landschap van meren en bossen, met soms rendieren.


Bonus: de Venice Simplon Orient Express©Aangeboden door Showbizz Daily Netherlands

Deze mythische lijn bood toeristen ooit de unieke kans om per trein vanuit West-Europa naar het Oosten te reizen! De zeventien oorspronkelijke rijtuigen zijn gerestaureerd en de lijn, even luxueus als vroeger, verbindt nu Londen met Venetië via Parijs en soms andere steden in Europa. Eenmaal per jaar legt de trein nog eens de legendarische route naar Istanbul af. Een unieke kans om naar Turkije te gaan zonder het vliegtuig te nemen.



De mooiste treinroutes in Europa (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten