dinsdag 19 maart 2024

Chinees bedrijf ontwikkelt snelste robot ter wereld

 

Chinees bedrijf ontwikkelt snelste robot ter wereld

De snelste robot ter wereld is ontwikkeld door een Chinees bedrijf. Foto: Reproductie X – Twitter | @UnitreeRobotics© Aangeboden door Instafamosos

Een Chinees technologiebedrijf heeft ontwikkeld wat het beweert de snelste robot ter wereld te zijn, uitgerust met kunstmatige intelligentie.

+ Icoon van de ‘Star Wars’-saga onthult details over zijn tumultueuze liefdesleven in nieuwe autobiografie

De robot H1 van Unitree heeft een nieuw wereldrecord voor de snelheid van humanoïde robots gevestigd, met een snelheid van ongeveer 17 km/u en het behoud van evenwicht toen testers probeerden hem af te leiden.

Deze angstaanjagende vooruitgang is mogelijk gemaakt door verbeteringen in de structuur van de robot, waardoor hij het evenwicht kan bewaren op een manier die vergelijkbaar is met mensen, en door het gebruik van aandrijftechnologie geïnspireerd op treinen en elektrische vrachtwagens.

Hoewel het record dat de robot H1 heeft gevestigd, experts erop wijst dat er nog steeds uitdagingen zijn die moeten worden overwonnen, zoals het juiste evenwicht van de robot zonder de noodzaak om de knieën op een eigenaardige manier te buigen. Hoewel het bedrijf achter de robot beweert dat hij een humanoïde is met een vergelijkbare structuur als een mens, benadrukken sommige commentatoren het belang van het ontwikkelen van robots die zich natuurlijker bewegen.

Deze technologische vooruitgang roept vragen op over de toekomst van robotica en kunstmatige intelligentie. Hoewel de robot H1 een nieuw niveau van snelheid en balans voor humanoïde robots laat zien, zijn er nog steeds uitdagingen te overwinnen voordat deze technologieën breed worden geaccepteerd en door de samenleving worden geaccepteerd.

Bron: Daily Star

The post Chinees bedrijf ontwikkelt snelste robot ter wereld appeared first on Instafamosos.

Chinees bedrijf ontwikkelt snelste robot ter wereld (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten