zondag 13 juli 2014

WK 2014 : Oranje terug in Nederland

zo 13 jul 2014, 17:05
|
lees voor

Spelers warm onthaald

Oranje terug in Nederland

ROTTERDAM - 
Traditiegetrouw stapte Louis van Gaal weer als eerste uit de bus toen de spelers van het Nederlands elftal zondag aan het begin van de avond arriveerden bij Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Vermoeid na de lange vlucht uit Brazilië, maar glimmend van trots genoot de bondscoach met volle teugen van het warme welkom dat Oranje in de zonovergoten badplaats kreeg.
    Foto: ANP
    NoordwijkNoordwijkFoto: ANP
    Foto: ANP
    Foto: GinoPress
    Foto: Dijkstra
    Foto: Dijkstra
    Het Nederlands elftal op het vliegveld van Rotterdam.Het Nederlands elftal op het vliegveld van Rotterdam.Foto: ANP
    Foto: Dijkstra
    Ruim 2000 dolenthousiaste fans, van wie de meesten in het oranje gekleed, wachtten noodgedwongen de spelers van het Nederlands elftal buiten de hekken van het hotel op. Om veiligheidsredenen had de KNVB besloten dat slechts genodigden toegang tot het riante parkeerterrein kregen.
    Ruim 4 uur voor de aankomst meldden zich al de eerste fans van Oranje met spandoeken te zien. „Oranje bedankt” en „We zijn trots.” Het publiek doodde de tijd met het inzetten van de wave. Achter in allerijl aangerukte dranghekken, want de politie in Noordwijk had niet op zo'n massale toeloop van supporters gerekend.
    De fans werden uiteindelijk beloond voor het lange wachten. Na zich eerst nog te hebben vergaapt aan Yolanthe, de enige spelersvrouw (Wesley Sneijder) die door het publiek werd herkend, was daar dan toch de spelersbus, geëscorteerd door motoragenten van de politie, in aantocht. Louis van Gaal gaf bij het zien van de menigte het goede voorbeeld: hij klapte en zwaaide uitbundig naar alle fans. De spelers volgden zijn voorbeeld.
    Binnen in het hotel vormden tientallen familieleden, vrienden en hotelgasten inmiddels een erehaag voor staf en spelers van het Nederlands elftal. Onder luid applaus en ondertussen hier en daar nog een handtekening uitdelend werd het gezelschap afgevoerd naar de een speciale ruimte om in alle rust met hun geliefden nog even na te kunnen genieten van de hartelijke ontvangst.
    De enkele Duitse hotelgast in Huis ter Duin zag het allemaal met een milde glimlach aan. Derde worden op een WK voetbal is mooi, maar de finale spelen in Maracana is natuurlijk nog veel mooier.

    Gerelateerde artikelen
    13-07: 

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/22850259/__Oranje_terug_in_Nederland__.html


    ma 14 jul 2014, 04:55

    'Robben de beste van het WK'

    Van onze speciale verslaggever
    "Arjen speelde opnieuw geweldig", zei Telesport-rapporteur en ex-international Ruud Geels over het optreden van Arjen Robben in de strijd om de derde plek tegen Brazilië.
      Arjen RobbenArjen RobbenFoto: Reuters
      "De combinatie met Van Persie waaruit het eerste doelpunt ontstond was een plaatje. Verder was hij bij elke aanval betrokken en steeds dreigend, verdedigde hij ook mee en heeft hij zich leeg gespeeld", vervolgde Geels, die Robben met het cijfer 9 beloonde.
      Om vervolgens af te sluiten: "Ik vind Robben de beste speler van het toernooi. Verder wil ik nog aan het hele elftal plus Louis van Gaal en technische staf mijn complimenten geven. Nederland kan met opgeheven hoofd thuiskomen.” Robben kreeg uiteindelijk de bronzen bal. Lionel Messi werd uitgeroepen tot speler van het toernooi en ontving de gouden bal.
      Bekijk hier alle cijfers voor de 23 internationals, die dankzij een 3-0 zege op gastland Brazilië een derde plek op het WK voetbal veroverden.


      Lees meer over

      http://www.telegraaf.nl/telesport/wk-voetbal-2014/22852073/___Robben_de_beste_van_het_WK___.html

      Foto: TLG


      ma 14 jul 2014, 08:20

      WK-finale trekt bijna 6 miljoen kijkers

      HILVERSUM - 
      Bijna 6 miljoen Nederlanders zaten zondagavond naar de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië te kijken. Dat is een stuk minder dan de finale in 2010, maar toen speelde Nederland.
        Volgens Stichting Kijkonderzoek keken er toen ruim 8,5 miljoen mensen naar de wedstrijd met Spanje. Daarbij wordt alleen gekeken naar mensen die thuis kijken. Mensen die in kroegen of op visite bij anderen kijken, worden niet meegeteld.
        De huldiging van de Duitsers, die de wedstrijd met Argentinië in de verlenging beslisten, trok nog eens 3,7 miljoen kijkers.


        http://www.telegraaf.nl/binnenland/22852288/__WK-finale__6_miljoen_kijkers__.html

        LEES OOK

        zo 13 jul 2014, 18:14

        Sneijder: 'Van Gaal verbaast iedereen'

        Van onze Telesportredactie
        ROTTERDAM - 
        "Dit was ook zeker het toernooi van Louis van Gaal", bekende Oranje-middenvelder Wesley Sneijder zondagavond na de landing op het vliegveld van Rotterdam.
          Louis van Gaal.Louis van Gaal.Foto: ANP
          "Voorafgaand aan het WK hadden we getekend voor een derde plaats, maar de bondscoach had een ander plan en het pakte goed uit", aldus Sneijder, die Nederland in de achtste finale met Mexico met een late treffer behoedde van een vroegtijdige uitschakeling.
          "Met een beetje geluk hadden we vandaag in de finale gestaan", gaat de kleine middenvelder verder in gesprek met de NOS. "Van Gaal heeft het systeem omgegooid en iedereen doen verbazen."
          Gerelateerde artikelen
          13-07: 

          http://www.telegraaf.nl/telesport/wk-voetbal-2014/22850428/___Van_Gaal_verbaast_iedereen___.html

          zo 13 jul 2014, 18:07

          Van Gaal: 'Afscheid met lach en traan'

          Van onze Telesportredactie
          ROTTERDAM - 
          De selectie van het Nederlands elftal neemt zondagavond na een wekenlang samenzijn afscheid van elkaar. Bondscoach Louis van Gaal die sinds begin mei bijna non-stop bezig was met zijn selectie, verwacht dat het emotioneel gaat worden.
            Louis van Gaal stapt woensdag alweer op het vliegtuig naar Manchester.Louis van Gaal stapt woensdag alweer op het vliegtuig naar Manchester.Foto: ANP
            "Het zal een afscheid zijn met een lach en traan. Ik ben een emotioneel mens", aldus Van Gaal, die woensdag alweer in Manchester verwacht wordt.
            Lees meer over

            http://www.telegraaf.nl/telesport/wk-voetbal-2014/22850400/__Van_Gaal___Afscheid_met_traan___.html


            Geen opmerkingen:

            Een reactie posten