dinsdag 22 juli 2014

Rampvlucht MH17 : Dag van rouw begonnen (Woensdag 23-7-2014)

wo 23 jul 2014, 07:03

Minuut stilte bij terugkeer eerste lichamen

EINDHOVEN - 
Voor het eerst sinds het overlijden van koningin Wilhelmina in 1962 kent Nederland een dag van nationale rouw. Woensdag gaan vlaggen halfstok en worden klokken geluid. Ook wordt een minuut stilte gehouden bij de terugkeer van de stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.
    De vlag hangt halfstok op het gebouw van het ministerie van Defensie.De vlag hangt halfstok op het gebouw van het ministerie van Defensie.Foto: ANP
    In heel Nederland wordt woensdag stilgestaan bij het lot van de passagiers van vliegtuig MH17. Uit respect voor de slachtoffers zenden publieke omroepen geen reclames uit, stelt de Tweede Kamer een debat uit en laat Schiphol het vliegverkeer een minuut stilleggen. Er vertrekken of landen dan geen toestellen.
    De vliegtuigen met de eerste 50 lichamen, komen naar verwachting rond 16.00 uur aan in Eindhoven. Daar wachten naast de nabestaanden ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Mark Rutte. Aan de minuut stilte bij de landing, kan heel Nederland deelnemen. Daarna worden de lichamen voor identificatie vervoerd naar een kazerne in Hilversum.
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22886270/__Minuut_stilte_bij_terugkeer__.htmlDag van rouw begonnen
    De trein met de stoffelijke overschotten.De trein met de stoffelijke overschotten.Foto: Olga Ivashchenko
    wo 23 jul 2014, 07:07

    Eerste 50 lijkkisten naar Nederland

    CHARKOV - 
    De twee vliegtuigen die woensdag de eerste lichamen van slachtoffers van de vliegramp vanuit Oekraïne naar Nederland overbrengen, zullen ongeveer 50 lijkkisten vervoeren. Dat heeft een woordvoerster van het Nederlandse forensisch team in Charkov gezegd.
      Voorafgaand aan het vertrek is er een ceremonie op het vliegveld van de Oost-Oekraïense stad. De stoffelijke overschotten van bijna 200 omgekomen passagiers van het vliegtuig van Malaysia Airlines kwamen dinsdagochtend in gekoelde treinwagons elders in Charkov aan.
      De lijkkisten die nu naar Nederland gaan, worden in de ochtend vanaf die locatie in een gekoelde vrachtwagen vervoerd naar het vliegveld. Een Nederlands militair vliegtuig en een Australisch vliegtuig brengen de houten kisten naar vliegbasis Eindhoven.
      Nabestaanden en onder anderen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Mark Rutte zijn bij die aankomst aanwezig. Na de landing volgt een minuut stilte. De lichamen worden vervolgens in een colonne vervoerd naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum, waar de identificatie plaatsheeft.

      http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22886238/__Eerste_50_lijkkisten_naar_NL__.html

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten