donderdag 24 juli 2014

Rampvlucht MH17 : Tweede dag (23-7-2014) Weer 74 lijkkisten aangekomen uit Oekraïne

do 24 jul 2014, 15:46

Weer 74 lijkkisten aangekomen uit Oekraïne

EINDHOVEN - 
Nog eens 74 lijkkisten zijn donderdag van Oekraïne naar Nederland gebracht. Twee vliegtuigen met de kisten landden rond 15.45 uur op vliegbasis Eindhoven. Daarop volgde een minuut stilte, net als bij de 40 kisten die woensdag aankwamen. De stoffelijke overschotten van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne gaan in colonne naar een kazerne in Hilversum. Daar zullen onderzoekers proberen de lichamen te identificeren.

Weer lichamen gearriveerd in Eindhoven

    Foto: EPA
    Bij de ceremonie in Eindhoven zijn donderdag ongeveer 200 nabestaanden en de ministers Edith Schippers en Ronald Plasterk. Op de vliegbasis Eindhoven is opnieuw veel pers. Voor de ceremonie hebben zich ongeveer 100 journalisten, verslaggevers, cameramensen en technici aangemeld. Woensdag waren dat er bijna 400.
    Naar verwachting komt vrijdag een vergelijkbaar aantal lijkkisten vanuit Oekraïne naar Eindhoven. Mogelijk is zaterdag nog een vlucht nodig om de resterende kisten naar Nederland over te vliegen.
    Bij de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines kwamen vorige week donderdag 298 mensen om het leven, onder wie 194 Nederlanders. Volgens Oekraïne zijn ongeveer 200 lichamen en enkele lichaamsdelen geborgen op de plek van de vliegramp. Die zijn al in Hilversum of wachten in Charkov op transport naar Hilversum.
    Naar de vermisten wordt nog gezocht. De Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid gaf donderdag toestemming om een paar wrakstukken te verplaatsen. Bergers moeten zo de mogelijkheid krijgen om de „nog aanwezige slachtoffers te kunnen bergen”. Volgens de Onderzoeksraad is het belangrijk dat „zo veel mogelijk slachtoffers naar Nederland terugkeren om te worden geïdentificeerd en overgedragen aan hun nabestaanden”. Of het verplaatsen van de wrakstukken het onderzoek naar de oorzaak moeilijker maakt, is volgens een woordvoerder „van ondergeschikt belang”.
    Nederland leidt het onderzoek naar de vliegramp. Die rol werd donderdag officieel, toen minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken een overeenkomst tekende in Kiev.
    In Nederland gaat het herdenken van de slachtoffers de komende dagen verder. Donderdagavond is er een stille tocht in een wijk in Delft. Daar worden drie passagiers van het rampvliegtuig herdacht: een moeder (37) met haar 17-jarige dochter en 13-jarige zoon. Vrijdag is er een herdenkingstocht in Hoofddorp. Acht inzittenden kwamen uit de gemeente Haarlemmermeer, waar Hoofddorp onder valt.
    LEES OOK
    http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22893219/__Opnieuw_lijkkisten_gearriveerd_in_Eindhoven__.html

    Foto: REUTERS
    do 24 jul 2014, 20:41

    Opnieuw drukte op viaducten

    EINDHOVEN - 
    Net als woensdag stonden er veel mensen op viaducten en langs de snelwegen waar de colonne met lijkwagens donderdagavond passeerde. In totaal 74 lijkwagens brachten met een politie-escorte de kisten van Eindhoven naar Hilversum over de snelwegen A2 en A27.
    'Het is hartverscheurend'
      Ook woensdagavond, toen de eerste colonne met 40 lijkkisten passeerde, stonden duizenden mensen langs de kant van de weg. Volgens Rijkswaterstaat was het ditmaal op het traject vanaf Eindhoven naar Den Bosch iets rustiger, maar daarna juist drukker. Vooral op het laatste stuk provinciale weg naar Hilversum toe, stonden veel mensen. De politie zorgde ervoor dat er geen gevaar ontstond.
      Datzelfde deden agenten op de snelweg en dat zorgde ervoor dat de passage een stuk beter verliep dan woensdagavond. Toen ontstonden hier en daar onveilige situaties doordat mensen met hun auto op de rijbaan stopten en snelwegen overstaken. Ditmaal verlaagde Rijkswaterstaat de maximumsnelheid voor het tegemoetkomende verkeer als de rouwstoet naderde.

      http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22894185/__Opnieuw_drukte_op_viaducten__.html
      View image on Twitter

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten