woensdag 23 juli 2014

Nederland : Eerste 40 slachtoffers MH17 thuis

Foto: ANP


wo 23 jul 2014, 15:50

Eerste slachtoffers MH17 thuis

EINDHOVEN - 
De eerste slachtoffers van de Oekraïense vliegramp zijn weer thuis. Een C-130 Hercules van de Koninklijke Luchtmacht en een C-17 Globemaster van de Australische luchtmacht met slachtoffers aan boord zijn woensdagmiddag geland op het vliegveld van Eindhoven.

Eerste slachtoffers thuis

    Foto: Screenshot NPO Nieuws
    Foto: NOS stream
    Foto: Twitter / @estherwemmers
    De Nederlandse C130 Hercules en een Australische C17 Globemaster vlogen de 40 lichamen van de internationale luchthaven van Charkov naar Eindhoven. Het Nederlandse toestel had 16 lijkkisten bij zich, het Australische 24.
    De kisten worden stuk voor stuk naar de tientallen op het platform klaarstaande lijkwagens gedragen en daar heel voorzichtig in neergezet, telkens door acht militairen.
    Na de aankomst van de vliegtuigen werd de Last Post gespeeld op het platform en een minuut stilte gehouden.
    Bij de vliegramp van vorige week, waarbij een vliegtuig van Malaysia Airlines uit de lucht geschoten werd, kwamen bijna 300 mensen om het leven. Het is de bedoeling dat alle menselijke resten naar Nederland komen om geïdentificeerd te worden.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22888129/__Eerste_slachtoffers_thuis__.html



    wo 23 jul 2014, 16:37
    |
    lees voor

    Nederland was een minuut stil

    EINDHOVEN - 
    Na aankomst van de eerste twee vliegtuigen met lichamen van de vliegtuigcrash in Oekraïne, is Nederland een minuut stil geweest. Op Eindhoven, waar de vliegtuigen landden, werd om 16.07 uur met het trompetsignaal Last Post de minuut stilte aangekondigd.

    Nederland was een minuut stil

      Op veel plaatsen in Nederland zwegen mensen een minuut. Ook stonden bijvoorbeeld de treinen een minuut stil.
      In het anders zo luid bonkende hart van Rotterdam deed de heersende stilte vreemd aan. Bij het Centraal Station hielden mensen halt. Trams en bussen wachtten langer dan normaal, terwijl in plaats van bouwgeluiden in de verte het gebeier van kerkklokken klonk.
      Tussen de 1000 en 1500 mensen verzamelden zich in Utrecht op het Domplein voor een herdenking. Onder hen was burgemeester Jan van Zanen. De menigte woonde het luiden van de rouwklok Salvator in de Domtoren bij en was daarna een minuut stil.
      In de binnenstad van Enschede was het op de volle terrassen muisstil en bij een zwembad in Almelo stelden de zwemmers zich in stilte langs de rand van het bad op. Ook de binnenstad van Zwolle kwam tot stilstand en op een terras in Almelo stonden de mensen op en hielden elkaars hand vast.
      Ook in de Limburgse winkels was het stil woensdagmiddag. Bussen en sommige auto's stonden even stil. De anders met zomers weer overvolle Roermondse terrasjes boden een relatief verlaten aanblik. De band Rowwen Heze twitterde een oude songtekst: Hoog in de wolken... voor altijd samen... „Deze tekst is lang geleden geschreven maar vandaag komt hij onwerkelijk hard met de waarheid van MH17 overeen.” Het Russische consulaat in Maastricht heeft de vlaggen halfstok gehangen.
      Bij de Heuvelse kerk in Tilburg verzamelden zich honderden mensen. Daar waren vanaf 15.55 uur de kerkklokken te horen. Na de minuut stilte ondertekenden veel aanwezigen het condoleanceregister. Even verderop, bij de Tilburgse kermis, waren de duizenden bezoekers op het moment van de herdenking muisstil.
      In Den Helder was voor de stilteminuut een rouwceremonie bij het stadhuis, waar burgemeester Koen Schuiling een korte toespraak hield. In de meeste Noord-Hollandse gemeentehuizen kwamen bestuurders en ambtenaren samen in de raadszaal. In Middenmeer was een bijeenkomst in de kerk Maria Sterre der Zee. Een echtpaar uit die plaats overleed door de ramp met de MH17.

      http://www.telegraaf.nl/binnenland/22888194/__Nederland_was_een_minuut_stil__.html
      View image on Twitter


      Foto: Reuters


      wo 23 jul 2014, 19:53

      Colonne lijkwagens in Hilversum

      HILVERSUM - 
      De colonne lijkwagens is woensdag rond 19.40 uur onder luid applaus aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. De snelwegen A2 en A27 waren deels afgesloten voor de rit en de auto's reden onder politiebegeleiding. Langs de weg en op viaducten stonden belangstellenden om de colonne uitgeleide te doen.
      (video)

      Colonne in Hilversum

        De wagens vervoerden de veertig lijkkisten met de stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegramp vorige week in Oekraïne. De auto's kwamen vanaf het vliegveld in Eindhoven, waar de stoffelijke resten woensdagmiddag waren aangekomen vanuit Oekraïne.
        In de Korporaal van Oudheusdenkazerne vindt de identificatie plaats.

        http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22889075/__Colonne_in_Hilversum__.html

        wo 23 jul 2014, 20:01

        Morgen 74 kisten naar Nederland

        CHARKOV - 
        Vanuit de Oost-Oekraïense stad Charkov worden donderdag opnieuw tientallen kisten met stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp naar Nederland overgebracht. Twee militaire transportvliegtuigen, een uit Nederland en een uit Australië, zullen samen 74 lijkkisten vervoeren.
          De kisten worden ingeladen op het vliegveld in Charkov.De kisten worden ingeladen op het vliegveld in Charkov.Foto: ANP
          Dat heeft Jan Tuinder, hoofd van het coördinatiecentrum Oekraïne, woensdagavond in Charkov gezegd. Woensdagochtend vertrokken voor het eerst twee vliegtuigen uit Charkov met in totaal 40 lijkkisten naar Nederland, waar de stoffelijke overschotten worden geïdentificeerd.

          http://www.telegraaf.nl/binnenland/mh17/22889122/__Morgen_74_kisten_naar_NL__.html


          Geen opmerkingen:

          Een reactie posten